Weekendje buitenland in eigen land: de kindvriendelijkste camping van Limburg!

Auteur: Annabelle

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/10/2019

Na een ondernemende vakantie in Nicaragua met 3 jonge kinderen, zitten we vol energie en levenslust. Deze reis was avontuurlijk, afwisselend en soms best hardcore. Maar of we nou lekker uitgerust zijn? Nee, niet bepaald. Daarom besluiten we nog een weekendje weg te gaan in eigen land en reizen af naar Limburg.

Tropische temperaturen in het zuiden des lands

Het belooft weer zo’n prachtig nazomers weekend te worden. Bij ons aan de Hollandse westkust wordt het 20 graden. In Schinnen, waar wij naartoe afreizen, tikt de temperatuur zelfs de 30 graden aan. Dat is alvast 1 goede reden om op vakantie te gaan naar Limburg. De echte reden waarom jij met je gezin die kant op wilt gaan, is camping Hoeve Krekelberg.

Hoe zou het zijn?

Echte kampeerders zijn wij niet meer. Vroeger reisden we met de familie elke zomer af naar Frankrijk of Italië. In de afgelopen 10 jaar hebben we bijzonder weinig gekampeerd. Eerder dit jaar verbleven we op uitnodiging van Siblu vakantieparken in Frankrijk. Onze stacaravan daar was zo luxe, dat het eigenlijk in de verste verte niet op kamperen leek. We willen nu weer eens ervaren hoe het is om op een echte camping te staan. Overnachten in een tent. Slapen op een luchtbed. Kinderen rondzwervend over het terrein. Met een zaklamp op zoek naar het toilet. Dat.

We willen nu weer eens ervaren hoe het is om op een echte camping te staan.

Net een ansichtkaart

Na een lange reis komen we aan in Limburg. Voor iedereen die vaker in deze zuidelijke provincie is geweest, weet dat het kan aanvoelen als het buitenland. De glooiende heuvels, de kleine pittoreske dorpjes en ook de taal (wat je er ook van vindt) klinkt alsof je je bevindt in een ander deel van de wereld.

Bij de receptie worden we allervriendelijkst ontvangen. In no time zijn we ingecheckt en brengt de eigenaresse ons naar onze plek. Na een korte klim staan we op het hoogste puntje van de camping waar we echt een prachtig uitzicht hebben over het terrein en de achterliggende bossen en heuvels. Je kunt er uitstekend fietsen en wandelen. De camping bestaat uit verschillende, in hoogte variërende terrassen. Wij hebben een plek gereserveerd op het kindvriendelijke veld, waar we zelf een plek mogen uitkiezen. Een speeltuin voorzien van speeltoestellen, een zandbak en genoeg speelgoed is het centrale punt op dit veld. In een straal van 25 meter om de speeltuin vind je verschillende plekken waar zowel tenten, als caravans als campers staan.

Van generatie op generatie

Natuurcamping Hoeve Krekelberg is een heus familiebedrijf. Jaren geleden belden er wat rondtrekkende kampeerders aan bij de opa en oma van de huidige eigenaresse om te vragen of ze hun tent mochten opzetten op hun landgoed. Dit reusachtige terrein deed toen alleen dienst als boerderij. Met meer vraag naar natuurcampings was een nieuw bedrijf geboren. In de afgelopen 35 jaar heeft het boerenland een grote transformatie ondergaan. De boerderij is nog steeds actief, maar het boerenland biedt nu ook plek aan zo’n 90 tenten en caravans. Maar  wel met respect voor rust, ruimte en natuur. Zo vind je er enorm ruime staanplaatsen waarbij je buren minstens 7 meter verderop staan.

They love kids!

Het is wel duidelijk dat de eigenaren zelf kinderen hebben en dol zijn op die van jou. Zo vind je een speelhoek in de receptie en ook in de slechtweervoorziening. Daar vind je ook een bibliotheek met boeken voor jong en oud. De binnenplaats, die privéterrein is, verwelkomt jouw kinderen toch op de reusachtige trampoline. “Dat vinden mijn eigen kinderen zo gezellig”, vertelt de eigenaresse mij. Daarnaast heeft het toiletgebouw een familiebadkamer voorzien van ligbad(je) en is er een babybadje beschikbaar. (Elektrische) fietsen huur je voor een klein prijsje. Een kinderzitje krijg je er gratis bij. Ook zijn er kinderfietsen te huur.

De binnenplaats, die privéterrein is, verwelkomt jouw kinderen toch op de reusachtige trampoline.

De camping wordt sinds een aantal jaar gerund door de 3e generatie. Voor bezoekers is er weinig veranderd. Ook de huidige eigenaren willen dat het een gemoedelijke, groene camping blijft. Wel blijft de camping vernieuwen. Zo komt er aankomende winter een nieuw toiletgebouw.

Maximaal uitgerust

Als ouders van 3 jonge kinderen komen wij heerlijk tot rust op de camping. De kinderen hebben in no time vriendjes en verplaatsen zich veilig over de camping. Zelfs onze kleinste van 1,5 speelt lekker in de speeltuin, terwijl wij voor de tent zitten met een drankje. Alleen het ongemak dat een luchtbed met zich meebrengt, zorgt ervoor dat wij niet 100% zijn uitgerust. Aan de camping heeft het in ieder geval niet gelegen.

Wil je ook een nachtje op deze camping staan? De camping is geopend tot en met 31 oktober. Anders ben je vanaf 1 april 2020 weer welkom.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!