Weekendje Belgische kust? Dít moet je gaan zien en doen met kids!

Zon, zee, pretparken, knusse dorpjes en Belgische fritten dat is pas echt vakantie. Met mooi weer hoef je geen vliegticket te boeken om het ultieme vakantiegevoel te krijgen.

Als uitvalsbasis kozen wij voor het plaatsje De Haan. Van daaruit ontdekten we de bekende Belgische kust en dat zal zeker niet de laatste keer zijn.

Plopper-de-plop!

Oma ging met pensioen, dus reden genoeg voor een lang weekend weg met de familie. We boekten een huisje op huisjesaanzee.be en met de wagen volgeladen en stuiterende kindjes (‘we gaan naar Kabouter Plop!!!’) reden we in ruim 2 uur naar De Haan. Huisjes aan zee verhuurt kindvriendelijke woningen op een kleinschalig park zonder faciliteiten op loopafstand van strand Vosseslag-De Haan. De inrichting is niet heel bijzonder, maar enorm kindvriendelijk, schoon en compleet. Spelletjes, films, traphekjes, kinderbedjes, zandbak, glijbaantje, afgezette tuin en zelfs 2 fietsen met kinderstoeltjes. Je hoeft zo weinig zelf mee te nemen. De buurtsuper vind je om de hoek dus iedere dag verse broodjes en beleg.

Spelletjes, films, traphekjes, kinderbedjes, zandbak, glijbaantje, afgezette tuin en zelfs 2 fietsen met kinderstoeltjes.

Keuzestress

In de omgeving is voor gezinnen superveel te doen. Vakantie is keuzes maken en wij deden het volgende:

 • De Lijn
  De manier om op ontdekking te gaan is met de kusttram. Je kunt je uren vermaken als je zou willen, want de trein rijdt van Knokke tot aan De Panne. Wij vonden het een ideale manier voor korte stukjes. De kinderen vinden het te gek en je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats. Kinderen reizen gratis en op een rittenkaart kunnen alle volwassenen samen reizen.
 • Sea Life
  Een walhalla voor alle kleine visliefhebbers. De kinderen kunnen middels een quiz het aquarium door en aan het einde krijgen ze een klein prijsje. Er is veel te zien, te doen en te ontdekken en ieder hoekje is benut wat een klein beetje claustrofobisch aan kan voelen op een drukke dag. In ons geval hadden de volwassenen er meer last van dan de kids. Buiten is er een speeltuin voor de kleintjes en een klimparcours voor de groteren. Er is een eetgelegenheid buiten en binnen met voornamelijk ongezonde snacks.
 • Plopsaland de Panne
  Een feest der herkenning voor onze jongens. Bij binnenkomst stonden Wicky de Vicking, Bumba, Maya de Bij, Kaatje, Plop en hun vrienden ons al op te wachten. De dag kon al niet meer stuk. We moesten keuzes maken, want er zijn zo veel attracties en overal wachttijden. Het park is goed onderhouden, het ziet er te gek uit. Er zijn meet and greets, shows en voor iedere leeftijd attracties.
 • Zoo Serpentarium
  Op onze laatste dag aan de kust was het geen strandweer, dus gingen we op bezoek bij  reptielen en insecten. Ook hier keken de jongens hun ogen uit. Het reptielencentrum is niet heel groot. Je kunt je er ongeveer 60 tot 90 minuten vermaken.

Het is zeker de moeite om kortingssites te bekijken, want er staan vaak goede aanbiedingen voor bovenstaande attracties op.

Beach time

Zo veel strand en zo veel kustplaatsen en dus ook zo veel verschil. Wij vonden Blankenberge strand leuk om relaxed te zitten met een drankje, terwijl de kinderen spelen in de strandspeeltuinen. Er is hier keuze genoeg. De Haan is een knusse kustplaats met allure. Het strand is mooi net als de boulevard. Sla ook park la Potinière niet over voor een drankje bij de tennisclub, de speeltuin, de carrousel en de GoKarts. Oostende strand is massaal en voor ons iets te veel beton. Wel gezellig voor een avondwandeling over de boulevard waar straatartiesten hun talent tonen.

Hapje, drankje, spelen

Van alle leuke dingen en activiteiten krijg je honger. Naast een barbecue bij ons huisje zijn we een avond gaan eten bij restaurant Duinenhof in Vosseslag. Een restaurant met speeltuin, springkussen en kinderkaart. Het eten en de speeltuin waren geweldig, maar de klantvriendelijkheid liet echt te wensen over, erg jammer.

Bij Jilles Beer en Burgers in Oostende hadden we meer geluk. Ook hier een speelgelegenheid – wel binnen – en een kinderkaart. De kinderen hebben er heerlijk gespeeld en gegeten waardoor wij ook konden genieten van een burger en een biertje.

De Belgische kust heeft ons verrast en het is zeker niet de laatste keer dat we afreizen naar het fijne België. Als we op huisjesaanzee.be een huisje kunnen huren, zullen we dat zeker doen.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!