Weekendje Amsterdam met peuter: Sagitta overnachtte in a&o Hostels Amsterdam-Zuidoost

Auteur: Sagitta

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/11/2019

We hadden een dagje Amsterdam op de planning staan met een overnachting in hostel a&o Hostels Amsterdam-Zuidoost. Féline (4) had er superveel zin in en het leek haar heel leuk om ook een nachtje te gaan ‘logeren’. Helaas waren de weersvoorspellingen niet al te best voor dat weekend, dus moesten we het programma er een beetje op aanpassen.

Aan de Amsterdamse grachten

Aangekomen in Amsterdam wilden we graag met een rondvaartboot door Amsterdam. En we wilden natuurlijk dat het óók leuk was voor onze kleine meid. Bij Blue Boat hebben ze de enige Kids Cruise in Amsterdam. En mocht het gaan regenen, dan zaten we hier lekker droog! Op de Kids Cruise horen de kinderen aan boord een audioverhaal in plaats van het ‘gewone’ verhaal waar de volwassenen naar luisteren. Ze krijgen een opdrachtenboekje en een echte piratenkijker mee. Het is een leuk interactief verhaal en ze nemen de kinderen mee op een gezellige piratentour. Zo worden ze echte zoetwaterpiraten. Na de rondvaartboot was het gelukkig even droog en konden we fijn een wandeling maken door het Vondelpark.

Bij Blue Boat hebben ze de enige Kids Cruise in Amsterdam.

Even wachten…

We kregen nu toch wel trek en Féline mocht kiezen wat we gingen eten. Pizza!! Dus zijn we bij Happy Italy een pizza gaan eten. Dit restaurant hangt een beetje tussen een gewoon restaurant en een fastfoodketen in. De gezellige sfeer van de echte Italiaan, maar de snelheid en prijzen zijn weer echt die van een fastfoodketen. En ideaal voor kinderen! Je kunt gezellig samen uit eten voor een leuke prijs en het duurt voor de kinderen allemaal niet te lang. Bij binnenkomst werden we direct gewezen op een kinderhoek. Féline heeft zich er heerlijk vermaakt tijdens het wachten op haar pizza.

Na het eten hadden we nog een superleuke verrassing voor haar. Ze is megafan van K3 en laten die nu net een concert hebben in de AFAS Live op nog geen 5 minuten lopen van ons hostel. Gekleed in haar K3-jurk heeft ze genoten van het optreden. En ze heeft flink gedanst en alle nummers meegezongen.

Op naar het hostel

Daarna liepen we terug naar onze kamer. We hadden die middag al ingecheckt bij a&o Hostels Amsterdam-Zuidoost. We werden vriendelijk ontvangen en het inchecken was zo gebeurd. Het is een zeer kindvriendelijk hostel. In de lobby hebben ze een grote kinderspeelhoek waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Het ligt ook dicht bij speelparadijs Balorig en dicht bij de metro dus je bent erg snel in het centrum van Amsterdam. Het is wel een hostel voor grotere groepen en daardoor kan het ook in de avonden/nachten wat luidruchtig zijn.

De hotelkamers zijn prima en zeer netjes. Onze familiekamer had een stapelbed voor de kinderen. Persoonlijk vonden we de bedden wat aan de harde kant. Féline heeft heerlijk geslapen en vond het zo leuk om bij ons op de kamer te mogen slapen. Bij het ontbijt is er genoeg keuze, ook voor kinderen. Er zijn ruim voldoende kinderstoelen beschikbaar. We hebben heerlijk ontbeten en daarna was het tijd om weer naar huis te gaan.

Deze blogs al gelezen?

Een echt bucketlistmomentje: slapen op het strand (met kinderen)!

Omdat onze geplande wereldreis door corona niet doorging, besloten we om de dingen te gaan doen die nu wél kunnen en mogen. Vroeger hoorde ik...

Van 5 weken rondreizen door Costa Rica naar kamperen in Frankrijk in coronatijd

De woorden van Mark Rutte echoden in onze hoofden. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: Costa Rica ging het dus DEFINITIEF niet worden. Lang...

10 x leuke dingen doen met kinderen in de provincie Drenthe

Drenthe is een van de populairste provincies van Nederland. Misschien wel omdat het een beetje als buitenland aanvoelt. Ook voor kinderen vind je er allerlei...

Volg ons ook!