Wat is dat eigenlijk, de ideale vakantie met kinderen? Rosalie zocht het uit!

Auteur: Rosalie

Dit artikel is gepubliceerd op: 13/08/2019

Hoe meer tripjes we maken met onze zoon Fedde, hoe meer we erachter komen wat voor ons de meest ideale vakantie is. Want er zijn – omdat we nu rekening houden met een kind van inmiddels 16 maanden – wel wat criteria waaraan een reis voor ons moet voldoen.

Rustig aan beginnen

Toen ik nog zwanger was dacht ik altijd idyllisch over kampeervakanties en hoe leuk dat zou zijn voor onze zoon. Toen ik eenmaal bevallen was en de koop van ons huis en een flinke verbouwing op de planning stond, moest ik echter niet denken aan een vakantie. Ons eerste weekendje weg was hartje zomer, eind juli, naar Rekken in Nederland. Het was meer dan 30 graden en we zaten met een groot familiegezelschap in een enorm huis met dieren eromheen en een trampoline. Fedde van toen 4,5 maand kreeg daar maar weinig van mee, maar de luxe van een gewoon huis met alle faciliteiten die daarbij horen was toch wel erg prettig.

Autovakantie met een baby

Nadat de verbouwing was afgerond en de verhuizing had plaatsgevonden, was het in september tijd voor een ruime week vrij. Omdat we in Noordwijk wonen gingen we zeer regelmatig naar het strand; zonneschermpje op, parasolletje erbij en Fedde lekker slapen in de bolderwagen. Ideaal! We hoefden eigenlijk niet weg! We besloten toch een weekje met de auto naar Frankrijk te gaan en het werd een huisje op een camping. Ideaal? Er waren zeer veel pluspunten, ook minpunten, hoe ons dat is bevallen en vergaan? Daar lees je meer over in mijn andere blog.

De eerste keer vliegen met een baby

In december was het tijd voor een citytrip van 2 nachten naar Edinburgh, voor het eerst met het vliegtuig! Ook over deze mooie stad schreef ik een blog. We zaten in een prachtig hotel, mét zwembad. Dat beviel ons zeer goed!

We zaten in een prachtig hotel, mét zwembad. Dat beviel ons zeer goed!

Op naar de sneeuw

In maart gingen we met de auto naar Lermoos. Nu moet ik zeggen dat ik geen frequent wintersporter ben en erg opzag tegen deze vakantie. We hadden maar 3 nachten geboekt, zodat – als het écht niet mijn ding was – het eind al snel in zicht zou zijn. Niets bleek echter minder waar en Lermoos is ook nog eens een fantastische bestemming! Ik kreeg zelfs echt zin om te gaan skiën en in mijn eentje die berg af te rauzen! Als het wintersportseizoen weer begint, kun je mijn blog over deze vakantie lezen hier op Takemeto.nl! We verbleven in een hotel met volpension en een kinderopvang (Familotel das Bellevue, momenteel niet beschikbaar op Booking.com). We hadden een zeer eenvoudige kamer geboekt. Na de eerste nacht hebben we die omgeboekt naar een kamer met een aparte slaapkamer voor Fedde, omdat we alle drie niet geslapen hadden. Was dit dan onze ideale vakantie? Een verblijf in een hotel, waarbij je kunt aanschuiven voor ontbijt, lunch en diner?

All-inclusive of toch niet

Een dergelijk concept bekeken we opnieuw tijdens een weekje Ibiza in mei. Daar hadden we een all-inclusive hotel geboekt. Voor ons bleek dat geen goede keuze te zijn en wederom verkasten we; niet naar een andere kamer, maar zelfs naar een geheel andere locatie. Lees in mijn blog over Ibiza waarom!

2 weken vakantie vieren in een grote villa, met zwembad, klimhuisje voor de kinderen en een heuse minimidgetgolf, in Corbera, een klein dorpje in de provincie Valencia in Spanje.

Zomervakantie met familie

Omdat het weekje Ibiza onverwacht gepland was, stond onze zomervakantie 1,5 maand later (eind juni/begin juli) al snel voor de deur. Het jaar ervoor al geboekt: 2 weken vakantie vieren in een grote villa, met zwembad, klimhuisje voor de kinderen en een heuse minimidgetgolf, in Corbera, een klein dorpje in de provincie Valencia in Spanje. Ideaal voor ons gezelschap: samen met zus, zwager en nichtje Anna van ruim 2,5. Toch?

Na 5 dagen ging het ons, op 1 locatie, al kriebelen en vertrokken we voor 2 nachten naar Valencia met z’n 3’tjes. Wat een waanzinnige stad! Helemaal geweldig, een mooi hotel, veel te zien, strand bij de stad. Wat een combi! Dat komt zeer dicht in de buurt van wat wij een goede combi vinden: zon, zee, strand en stad. Plus de luxe van een hotel, met restaurant zodat wij lekker genieten van een mooi gerecht en een lekker drankje, terwijl de kleine man slaapt. Na deze dagen Valencia, weer terug naar de villa.

Na wederom 5 dagen genieten van het huis en het zwembad, verlangden wij, als geboren en getogen Noordwijkers, naar de zee. Natuurlijk konden we de auto pakken en naar een strandje rijden (de strandjes in de buurt van de villa zijn zeker 20 minuten rijden en hebben een zeer hoog ‘Benidormgehalte’, niet ons ding), maar het gevoel dat de zee binnen handbereik is, hadden we er niet. Dat maakte dat we wederom 2 nachten een hotel boekten, direct aan het strand in Moraira. Hoe ons dit beviel? Lees hier meer!

Kortom, de ideale vakantie met kinderen is…

Dus oké, even de balans opmaken. Wat is voor ons een ideale vakantie met kind?

Soort accommodatie

  • Een eigen huisje (dat kan op een camping zijn of ergens ruimer gelegen) of een ruime hotelkamer

Soort locatie

  • Een eiland, zodat we de zee dichtbij hebben
  • Een gave stad met bezienswaardigheden zoals kastelen of natuur

Overig

  • Niet te lang op 1 plek verblijven
  • Niet all-inclusive
  • Zwembad is geen must, zee is favoriet
  • Op vakantie met ons 3’tjes
  • Een locatie met temperatuur tot 30 graden, zodat we ook echt wat kunnen ondernemen
  • Auto of vliegvakantie is beide goed

Heb jij na het lezen van dit blog dé tip voor de ideale reiswijze? Let me know! Wij gaan ons vast voorbereiden op onze reis naar Schotland in september! Met de auto op de boot naar Newcastle en vanuit daar de Schotse Route 66 rijden. On to new adventures!

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?