Wandelen met een kind in Bryce Canyon Utah: 7 handige tips!

Auteur: Margriet

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/07/2019

Dicht? Grote teleurstelling. We zijn in Bryce Canyon National Park in Amerika. Voorafgaand aan onze vakantie heb ik uitgezocht wat we hier graag willen zien. Met stip op nummer 1 de Navajo Loop Trail wandelen. Dit rondje van 2,2 kilometer gaat de canyon in, zou goed te doen zijn met een baby in de draagzak en moet prachtig zijn. Door winterschade en vallende rotsen is de route hartstikke dicht. Wat nu?

We spreken een ranger aan. De beste man geeft ons een alternatief: de Queen’s Garden Trail. Met 2,9 kilometer iets langer, maar makkelijker en ook erg mooi. We gaan ervoor!

In ongeveer 3 uur lopen we deze prachtige route. Dat kan een stuk sneller, maar elke hoek is zó mooi dat we er 20 foto’s maken. We lopen tussen de hoge hoodoos, oranje duinen en bosachtige omgeving. De ranger heeft niet gelogen; achteraf gezien vinden we dit de mooiste wandeling van onze vakantie van 3 weken.

Dat kan een stuk sneller, maar elke hoek is zó mooi dat we er 20 foto’s maken.

7 x handige wandeltips voor Bryce Canyon, Utah

Als je deze route ook wilt gaan wandelen met je gezin volgen hier 7 tips:

 1. We lopen deze route met onze zoon Jop van 6 maanden in de draagzak en dat gaat prima. We zien op deze route – de makkelijkste die de canyon in gaat – veel families met kinderen van alle leeftijden. De route is geen rondje, je loopt dus dezelfde weg terug en je kunt in principe overal omdraaien. We zien dan ook jonge kinderen vanaf een jaar of 4 de route (deels) zelfstandig lopen. Een draagzak als back-up voor als ze het niet meer volhouden is voor de kleintjes wel fijn!
 2. We zien onderweg 1 familie met een wandelwagen. Daar kan ik kort over zijn: geen aanrader!
 3. Op de route zijn genoeg plekjes waar je even kunt uitrusten of iets eten en drinken. Geen bankjes, wel boomstammen en rotsen.
 4. Je kunt net vóór en op de route geen eten en drinken kopen. Neem voor de hele familie dus genoeg water en lunch (of snacks) mee.
 5. Onderweg zien we veel chipmunks en eekhoorns, leuk voor een zoekspelletje tijdens het lopen.
 6. Als de Navajo Loop Trail wél open is, kun je de 2 routes combineren tot een rondje.
 7. Op deze website vind je alle informatie, inclusief gesloten wandelpaden, die je nodig hebt voor een bezoek aan Bryce Canyon National Park.

2 andere mooie wandelingen

Zijn jullie nog niet uitgewandeld? Ook de volgende wandelingen in Bryce Canyon lopen we met veel plezier:

 • Rim Trail
  Tussen Sunrise Point en Sunset Point (0,8 kilometer) is dit pad verhard en dat maakt het geschikt voor wandelwagens. Het is een korte, vlakke wandeling maar een beter uitzicht zien we bijna nergens! Let wel goed op kinderen die zelfstandig lopen, de afrond is dichtbij én erg diep. Terug kun je wandelen of de gratis shuttlebus pakken.
 • Mossy Cave Trail
  Dit pad ligt buiten de betaalpoortjes en kun je dus gratis bezoeken. Deze wandeling van 1,3 kilometer is heel divers. We lopen over bruggen en zien een waterval, rivier en een grot.

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!