Veelzijdig Volterra – dít is er allemaal te beleven met een baby!

Auteur: Anouk

Dit artikel is gepubliceerd op: 11/09/2019

We zijn eruit. Volterra in het Italiaanse Toscane wordt de bestemming van onze eerste vakantie als gezin van 3. Vol goede moed pakken we de auto in en gaan we onderweg om te genieten van het heerlijke Italiaanse eten en de authentieke dorpjes die Toscane rijk is. Ga je mee op onze digitale vakantie?

Vele wegen die naar Toscane leiden

Om eerlijk te zijn, ik zie het meest op tegen de reis. Het horrorbeeld van 2 dagen lang een huilende baby in de auto krijg ik maar niet van mijn netvlies. Eenmaal onderweg blijkt het tegendeel waar; slapen en zich verwonderen over de reis zijn Sams grootste vermaak. Door om de 2 à 3 uur te pauzeren kan hij lekker zijn beentjes strekken en als hij dan ook nog een fles krijgt en iets om zijn 2 tandjes in te zetten kan zijn dag niet meer stuk. Je begrijpt, die van ons daardoor ook niet. Na een overnachting in Gries am Brenner (tip!) in Oostenrijk rijden we door naar onze eindbestemming: Volterra.

Volterra forever

Een urenlange zoektocht op het wereldwijde web (en natuurlijk een 2-daagse autoreis) brengen ons op plaats van bestemming: Tuscany Forever. Dit prachtige, kleinschalige vakantiepark beschikt over verschillende soorten appartementen, een 2-tal zwembaden én een eigen restaurant. Bij aankomst in appartement Famiglia 6 staat de kinderstoel klaar aan de eettafel en is het campingbedje voor Sam al opgemaakt. Op tafel ligt een uitgebreide gids boordevol handige adressen en tips om je verblijf een succes te maken.

Het terras biedt een schitterend uitzicht op Volterra en het zwembad zorgt ervoor dat wij ontspannen, terwijl de kleine man ligt te slapen. Er is nóg een zwembad met grote familiebedden inclusief een dakje zodat er altijd een schaduwplek is. Het speeltuintje inclusief klimrek, zandbak en babyschommel maakt het kindvriendelijk voor alle leeftijden.

Toch ervaren we wat praktische uitdagingen; zo blijkt het gemis van een magnetron groot. Sam eet al hapjes en het au bain-marie opwarmen is niet ideaal. Een waterkoker is wél aanwezig, dat maakt het maken van flesjes wel gemakkelijk. Ook is het downloaden van een babyfoon app een must. Onze Philips Avent babyfoon kon namelijk niet goed linken door de dikte van de muren. Onze ervaringen met de Babyfoon 3G App zijn perfect!

Het restaurant blijkt een echte toegevoegde waarde; we hebben tenslotte vakantie 😉

Buon appetito

Het restaurant van Tuscany Forever, Osteria Etrusca, blijkt voor ons een toegevoegde waarde. Kinderstoelen behoren tot het vaste meubilair en er is binnen én buiten een speelhoek aanwezig. ’s Morgens komt de geur van versgebakken broodjes je tegemoet en ook voor de lunch en diner kun je hier terecht. Een welkome afwisseling voor het koken in je appartement. We hebben tenslotte vakantie 😉
Let op: neem contant geld mee als je hier eet; pinnen of op rekening zetten is niet mogelijk.

Kinderstoelen behoren tot het vaste meubilair en er is een speelhoek binnen én buiten aanwezig.

Volterra: dít moet je zien en… hier moet je eten en drinken!

Tijd om eropuit te gaan! Via kronkelende wegen door het glooiende Toscaanse landschap kom je boven uit, in Volterra. Struinen door de sfeervolle straatjes, genieten van heerlijk eten en drinken én de diverse uitzichtpunten zijn echte must-do’s tijdens je bezoek aan deze historische stad. Volterra kent hoogteverschillen, maar is goed toegankelijk voor buggy’s en kinderwagens; zo krijg je direct een mini-work-out. Het is direct een goede aanleiding om te genieten van al het lekkers dat Volterra te bieden heeft en er zijn adresjes genoeg!

De lekkerste, rijk belegde focaccia’s bestel je bij La Sosta Del Priore. Neem je broodjes mee en geniet van je lunch bij het Teatro Romano of ga naar het pleintje bij het Palazzo Dei Priori. Liever iets meer luxe? Geniet dan van een uitgebreide maaltijd bij Osteria del Poeti. Handig: er is een commode aanwezig en ze hebben kinderstoelen. Een heerlijke borrelplank met smaakvolle wijn bestel je bij Porgi L’altra Pancia en een zoete afsluiter scoor je bij Chic e Shock.

Tip: parkeer de auto op P3 of P4 bij het Teatro Romano en loop zo de stad in.

Ciao!

De zon, de wijn, het heerlijke eten, de authentieke plaatsjes, de fijne accommodatie en natuurlijk het gezelschap maken deze vakantie een om nooit te vergeten. Een ding is zeker, in Italië komen we zeker een keer terug. Arrivederci!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!