Vakantie met kinderen in eigen land: Patricia ging naar Park Sollasi in Noordwijkerhout

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/08/2019

In Noordwijkerhout zit Park Sollasi. Het is een camping en een bungalowpark. De prijzen vallen ontzettend mee en je zit op een leuke locatie. Je kunt een bungalow boeken voor 4 personen met 2 slaapkamers of een bungalow voor 6 personen met 3 slaapkamers. Iedere bungalow heeft een eigen tuin en berging.

Het Hollandse Comomeer

In en rond Noordwijkerhout is er veel te doen. Vanuit het vakantiepark loop je zo naar het Comomeer (red. Oosterduinse meer), waar de kinderen lekker kunnen zwemmen. Er ligt een lijn in het water, zodat je niet te diep gaat en er is een klein zandstrandje. ’s Avonds moet je echt eens gaan eten bij Como & Co, dat aan het Comomeer ligt. Het is er sfeervol en het eten is lekker. Bij het restaurant staat een glijbaan in het water en er zijn soms leuke activiteiten of speciale menudagen. Het is wel handig om van tevoren te reserveren.
Tip: neem fietsen mee of huur ze!

Ze maken er snel en makkelijk contact met elkaar.

In Park Sollasi vind je 2 leuke speeltuinen met een schommel, glijbaan, wip en wat klautertoestellen met een groot grasveld waar de kinderen lekker met elkaar spelen. Ze maken er snel en makkelijk contact met elkaar. Op het park zit nog een klein winkeltje. Ideaal als je wat vergeten bent. Wij zelf gingen op de fiets naar het dorp om daar boodschappen te doen.

Gezelligheid in het dorp

Noordwijkerhout is prima aan te fietsen en als je er in april/mei bent rijd je langs prachtige bollenvelden. Je kunt deze velden ook echt bezoeken. Er staan namelijk geen hekken voor. Ze hebben de prachtigste kleuren en de kinderen kijken hun ogen uit! In Noordwijkerhout zit eigenlijk alles wat je nodig hebt. Een supermarkt, VVV, bank, drogist, gezellige restaurantjes en wat winkeltjes. Mocht je wat meer willen winkelen, dan zijn Noordwijk, Lisse en Haarlem leuke plaatsen om met de auto naartoe te rijden. Midden in het centrum van Noordwijkerhout staat een witte kerk, erg sfeervol.

Tip: haal bij de VVV een boekje halen met een activiteitenkalender. In de buurt wordt zo veel georganiseerd, dat het echt een aanrader is om deze hier even op te halen. Zeker in de zomermaanden wordt er veel georganiseerd voor kinderen. Zo is er vaak een clowntjesdag, een prinsessendag, en een roofvogelshow. Ook buiten de zomermaanden is er voor kinderen veel te doen: kindercarnaval, het bloemencorso en Koningsdag.

Leuke activiteiten in de omgeving

Omdat het bungalowpark geen binnenzwembad heeft, kun je ook in Noordwijkerhout naar het zwembad gaan. Wij kozen voor het zwembad in Lisse. Ook daar heb je voor kinderen allemaal leuke activiteiten. We zijn ook een dag naar een pensioenstal en ponyclub geweest. Linn’s Hoeve zit aan de weg van Sollasi. Ze verzorgen er voor jongere kinderen regelmatig leuke lessen. Op Facebook kun je je kind ervoor opgeven. Tijdens de les mag je erbij blijven en foto’s maken.

Deze blogs al gelezen?

Volg ons ook!