Vakantie in eigen land: Hof van Saksen met peuter en baby

In november waren we met onze peuter en pasgeboren baby in Drenthe. En dat is erg goed bevallen! We hadden een heel fijne week. Ben je benieuwd naar onze ervaring of wil je binnenkort ook op vakantie in Nederland? Misschien is Hof van Saksen ook iets voor jou?!

Even weg uit de dagelijkse sleur

Al voor de geboorte van Tess hadden we het idee om nog tijdens mijn verlof op vakantie te gaan. Waarheen wisten we toen nog niet. We wilden eerst mijn bevalling en de weken daarna afwachten. Gelukkig verliep alles goed en was ik snel weer op de been. Na een paar weken thuiszitten, kwamen de muren op me af. Ook merkte ik aan Milou (onze oudste) dat de komst van Tess veel emoties bij haar losmaakte. Even weg uit de dagelijkse sleur leek mij een mooie kans om wat extra tijd als gezin door te brengen.

We gingen al snel op zoek naar de geschikte bestemming. Van alles kwam voorbij. Zelfs Dubai was een van de opties. Na heel lang twijfelen deden we dat toch maar niet. Uiteindelijk besloten we in Nederland te blijven. We hadden al meerdere positieve verhalen gehoord over het Hof van Saksen. Ook wij werden enthousiast bij het zien van de website. Dus boeken maar!

We gingen al snel op zoek naar de geschikte bestemming. Van alles kwam voorbij. Zelfs Dubai was een van de opties.

Ik heb een auto volgeladen

Half november was het zover. Aan het eind van de middag reden we met een volle auto naar Drenthe. We wonen zelf in Noord-Holland, dus de rit duurde daardoor maar 2 uurtjes. De meiden deden het erg goed onderweg. Tess sliep de hele rit en Milou zong de sterren van de hemel.

Eenmaal aangekomen waren we positief verrast. Het huisje zag er netjes uit en alle babyspullen stonden al klaar. We hadden een standaardhuisje gehuurd. Die zijn uitgerust met een keuken – persoonlijk vind ik dat erg fijn, omdat je dan niet per se de deur uit hoeft. Hof van Saksen biedt naast de standaardhuisjes ook speciale ‘newbornaccommodaties’ aan. Dat zijn accommodaties die speciaal zijn ingericht voor gezinnen met een baby. Na het uitpakken van de auto kookten we wat makkelijks en gingen we vervolgens met de meiden uitgebreid in bad. Een fijne afsluiter van de eerste avond.

Hof van Saksen biedt naast de standaardhuisjes ook speciale ‘newbornaccommodaties’ aan.

Niks moet alles mag

De rest van de week deden we erg rustig aan. Hof van Saksen beschikt over een zwembad en een indoorspeelparadijs. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij daar aardig wat uurtjes doorbrachten. Milou had het erg naar haar zin. Voor haar maakt het niet uit waar we heen gaan, als ze maar kan zwemmen en klauteren. Tess ging goed mee in het ritme. Ze was zelfs iets makkelijker dan thuis.

Tussen het spelen en zwemmen door gingen we ook nog een dagje weg. In de buurt van het park ligt dierentuin Wildlands. Ik moet wel zeggen dat de winter niet de leukste tijd is om het park te bezoeken, maar ondanks dat hebben we toch genoten.

Nieuwe energie

De week in Drenthe gaf ons veel nieuwe energie voor de drukke periode die voor ons lag. Een mooie bijkomstigheid waren de lange nachten die Tess opeens maakte. Nu moet ik wel zeggen dat dát van korte duur was, maar toch mooi meegenomen!

Ook hebben ik me even niet druk hoeven maken om het huishouden. Waar ik thuis altijd fanatiek aan het poetsen ben, had ik nu de rust om de boel de boel te laten. Echt even tijd voor het gezin. Mocht je ook graag weg willen tijdens je verlof, maar je twijfelt nog: gewoon doen!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

 
Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!