Geen verre reis maar een vakantie in eigen land: met baby en peuter naar een vakantiepark op Texel!

Auteur: Mariet

Dit artikel is gepubliceerd op: 13/05/2020

Wij zijn niet het type vakantieparkgezin. Vorig jaar backpackten we een halfjaar door Azië met ons zoontje van toen 1,5 en we zijn alweer aan het nadenken over een nieuwe avontuurlijke trip met inmiddels een gezin van 4. Toch wilden we het eens proberen; een weekendje weg in een vakantiepark op Texel. Worden we dan met de komst van ons 2e kindje toch een beetje burgerlijk?

Kies je huisje

Na een uurtje rijden van Amsterdam naar Den Helder, een soepele boottocht van nog geen 20 minuten en toen nog een ritje naar de noordkant van Texel kwamen we aan op de plaats van bestemming: vakantiepark ‘De Krim’ bij de Cocksdorp. We hadden een luxe chalet geboekt. Tijdens het boeken kun je precies kiezen welk huisje je wilt. Wij kozen huisje 58. Het ligt op een hoek en daardoor heb je aan 3 zijden geen directe buren. Echt een aanrader! De chalets zijn nog geen 2 jaar oud, zeer kindvriendelijk en van alle gemakken voorzien.

Het huisje heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers, een enorme smart-tv, een vaatwasser, een hekje om van een bed een ledikant te maken, stopcontactbeschermers, een waterkoker, stofzuiger en een airco. Je kunt daarnaast ook nog heel veel extra’s bijboeken (kinderstoelen, handdoeken, beddengoed). Heb je zelf plek in de auto dan kun je het natuurlijk ook zelf meenemen om kosten te besparen.

Wat vonden we te gek?

Het huisje was heerlijk. Ik was absoluut verrast over hoe mooi en hoe schoon het was. Met name de binnenspeeltuin (een soort Monkeytown) en het vernieuwde zwembad was voor onze peuter het hoogtepunt van de minivakantie. Het park ligt daarnaast ook nog vlak bij het strand en er is dagelijks een animatieprogramma met om 18.30 uur de minidisco. Zelf had ik nooit gedacht daar ooit aan mee te doen, maar alles voor je kind zal ik maar zeggen… 🙂

In het restaurant kun je prima eten en ook dat is natuurlijk helemaal op kinderen gericht. Kleurpotloden, kindermenu’s, kinderstoelen et cetera. Ik moet eerlijk toegeven dat het gemak van alle kindgerichte faciliteiten wel heel erg prettig is. Daarnaast is Ecomare een leuk uitstapje en als je zo over het eiland rijdt dan zie je ook veel verschillende paarden, koeien, schapen en vogels. Bij het park krijg je een mooie poster met foto’s van alle vogels op Texel. Ons zoontje was fanatiek met afkruisen.

Ik moet eerlijk toegeven dat het gemak van alle kindgerichte faciliteiten wel heel erg prettig is.

Wat viel ons tegen?

Er was niet zozeer iets wat ons enorm tegenviel. Het was een ontzettend lekker weekend. We gingen het eerste weekend van de voorjaarsvakantie dus je bent niet de enige in de binnenspeeltuin en in het zwembad. De hoeveelheid kinderen vond ik vrij intens. Ik denk dat het een kwestie van wennen is, want voor het kindertijdperk gingen wij nooit in het hoogseizoen op vakantie. Wij zaten er daarnaast ook nog tijdens storm Dennis (code oranje) en dus waren er veel mensen in het zwembad en in de speeltuin.

Tip: duik meteen het zwembad in als het opengaat. 1 tot 2 uur later is het meteen een stuk drukker.

Gaan we dit vaker doen?

Ja, waarschijnlijk zullen we nog wel eens terugkeren, maar dan buiten de schoolvakanties zolang dat nog kan. Ons zoontje heeft het nu 3 maanden later nog steeds over het vakantiehuisje. Hij wil er het liefst zo snel mogelijk weer naartoe. Texel en het vakantiepark lenen zich ook erg goed voor een vakantie langer dan een weekend.

De Krim Texel
De Krim Texel

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!