Geen verre reis maar een vakantie in eigen land: met baby en peuter naar een vakantiepark op Texel!

Wij zijn niet het type vakantieparkgezin. Vorig jaar backpackten we een halfjaar door Azië met ons zoontje van toen 1,5 en we zijn alweer aan het nadenken over een nieuwe avontuurlijke trip met inmiddels een gezin van 4. Toch wilden we het eens proberen; een weekendje weg in een vakantiepark op Texel. Worden we dan met de komst van ons 2e kindje toch een beetje burgerlijk?

Kies je huisje

Na een uurtje rijden van Amsterdam naar Den Helder, een soepele boottocht van nog geen 20 minuten en toen nog een ritje naar de noordkant van Texel kwamen we aan op de plaats van bestemming: vakantiepark ‘De Krim’ bij de Cocksdorp. We hadden een luxe chalet geboekt. Tijdens het boeken kun je precies kiezen welk huisje je wilt. Wij kozen huisje 58. Het ligt op een hoek en daardoor heb je aan 3 zijden geen directe buren. Echt een aanrader! De chalets zijn nog geen 2 jaar oud, zeer kindvriendelijk en van alle gemakken voorzien.

Het huisje heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers, een enorme smart-tv, een vaatwasser, een hekje om van een bed een ledikant te maken, stopcontactbeschermers, een waterkoker, stofzuiger en een airco. Je kunt daarnaast ook nog heel veel extra’s bijboeken (kinderstoelen, handdoeken, beddengoed). Heb je zelf plek in de auto dan kun je het natuurlijk ook zelf meenemen om kosten te besparen.

Wat vonden we te gek?

Het huisje was heerlijk. Ik was absoluut verrast over hoe mooi en hoe schoon het was. Met name de binnenspeeltuin (een soort Monkeytown) en het vernieuwde zwembad was voor onze peuter het hoogtepunt van de minivakantie. Het park ligt daarnaast ook nog vlak bij het strand en er is dagelijks een animatieprogramma met om 18.30 uur de minidisco. Zelf had ik nooit gedacht daar ooit aan mee te doen, maar alles voor je kind zal ik maar zeggen… 🙂

In het restaurant kun je prima eten en ook dat is natuurlijk helemaal op kinderen gericht. Kleurpotloden, kindermenu’s, kinderstoelen et cetera. Ik moet eerlijk toegeven dat het gemak van alle kindgerichte faciliteiten wel heel erg prettig is. Daarnaast is Ecomare een leuk uitstapje en als je zo over het eiland rijdt dan zie je ook veel verschillende paarden, koeien, schapen en vogels. Bij het park krijg je een mooie poster met foto’s van alle vogels op Texel. Ons zoontje was fanatiek met afkruisen.

Ik moet eerlijk toegeven dat het gemak van alle kindgerichte faciliteiten wel heel erg prettig is.

Wat viel ons tegen?

Er was niet zozeer iets wat ons enorm tegenviel. Het was een ontzettend lekker weekend. We gingen het eerste weekend van de voorjaarsvakantie dus je bent niet de enige in de binnenspeeltuin en in het zwembad. De hoeveelheid kinderen vond ik vrij intens. Ik denk dat het een kwestie van wennen is, want voor het kindertijdperk gingen wij nooit in het hoogseizoen op vakantie. Wij zaten er daarnaast ook nog tijdens storm Dennis (code oranje) en dus waren er veel mensen in het zwembad en in de speeltuin.

Tip: duik meteen het zwembad in als het opengaat. 1 tot 2 uur later is het meteen een stuk drukker.

Gaan we dit vaker doen?

Ja, waarschijnlijk zullen we nog wel eens terugkeren, maar dan buiten de schoolvakanties zolang dat nog kan. Ons zoontje heeft het nu 3 maanden later nog steeds over het vakantiehuisje. Hij wil er het liefst zo snel mogelijk weer naartoe. Texel en het vakantiepark lenen zich ook erg goed voor een vakantie langer dan een weekend.

De Krim Texel
De Krim Texel

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!