Onze vakantie bij Roompot Weerterbergen: goedkoop, blije kids en ontspanning!

Auteur: Pratiwi

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/03/2020

Als mensen me eerder hadden gevraagd: “Hoe ziet jouw favoriete gezinsvakantie eruit?”, dan zou ik hebben geantwoord: “Een avontuurlijke reis naar plaatsen waar ik nog niet ben geweest zoals een roadtrip door het prachtig landschap van Nieuw-Zeeland, of alle populaire steden in VS bezoeken of naar Komodo Nationaal Park gaan in Indonesië.” Inmiddels heb ik een heel ander antwoord: “Een vakantiehuis huren in ons eigen land!” Tot deze conclusie ben ik gekomen na onze laatste vakantie bij Roompot Weerterbergen in januari 2020. Het is goedkoop, de kids zijn blij en het is een relaxte vakantie! Deze 3 dingen maken dat het een perfect weekendje weg was.

Goedkoop is hier geen duurkoop!

Vorig jaar september kochten we een voucher bij Albert Heijn. Die kostte € 110 en gaf je recht op 3 nachten in Roompot vakantiepark Weerterberg in het weekend. Dat is goedkoop ten opzichte van meeste andere vakantieparken. Vanwege de zeer betaalbare prijs had ik geen hoge verwachtingen: misschien beperkte faciliteiten, of een niet zo schone accommodatie, of medewerkers die niet zo aardig zijn. Maar niks van dat. Ik zag geen verschil met het vakantiehuis waar we eerder weleens heen gingen en waarvoor we € 100 per nacht betaalden. Stiekem hoopte ik dat Albert Heijn deze actie voor het najaar 2020 weer zou hebben. Maar zo lang hoef ik niet te wachten: Albert Heijn heeft deze actie nu al voor de meivakantie. Yeah, we gaan weer!

Een hand van een blij kind is snel gevuld

Als ouder wil je natuurlijk dat je kids plezier hebben op vakantie. Nou, onze 2 kinderen (5 jaar en 1 jaar) waren heel blij met dit weekendje weg. Zelfs blijer dan onze reis afgelopen zomer naar België. Toen gingen we naar de Ardennen; we reden langer, huurden een duurdere accommodatie en elke dag bezochten we wel een stad. Eigenlijk hebben de kinderen (en wij ook) meer genoten van deze laatste Roompot-vakantie. En dat terwijl het dichterbij, goedkoper en eenvoudiger was.

Martin, onze oudste, was al blij met Koos Konijn, de mascotte van Roompot. Hij vindt dat Game City het leukste van de vakantie is. Hij was dan ook nog nooit in een zaal vol met spelmachines geweest. Misschien is het overbodig te zeggen maar mijn kinderen houden, net als alle andere, van zwembaden en speeltuinen. Het zwembad bij Roompot Weerterberg heeft een kleine glijbaan geschikt voor Claire, onze jongste, en een grote glijbaan met golven geschikt voor Martin. In de speeltuinen zijn maar een paar speeltoestellen geschikt voor Claire. Toch was zij al blij met wat rennen in het zand. Ik denk dat zij vooral blij was doordat ze in een nieuw setting kon spelen.

Lang leve de ontspanning!

Mijn man en ik waren in ieder geval helemaal tevreden. Met name omdat we even weg waren uit onze dagelijkse routine in Amsterdam. Bovendien hebben we een hele ontspannen vakantie gehad. Mijn man hoefde niet lang te rijden en in het vakantiepark was alles te krijgen. Eén dag zijn we gaan winkelen in de Designers’ Outlet in Roermond. Na een halfuurtje rijden vonden we volop populaire luxemerken met aanzienlijke kortingen. Als je fan bent van designermerken zoals Tommy Hilfiger en Michael Kors dan zul je deze outlet geweldig vinden.

Goed om te weten

  • In het vakantiepark zijn veel attracties en spellen waar je voor moet betalen. Bijvoorbeeld de trampoline. Die kost € 1 voor 6 minuten springen. We kochten munten voor airhockey en voor een paar apparaten in Game City. Als jouw kinderen ouder zijn dan Martin (5 jaar), dan heb je denk ik meer geld nodig voor alle andere attracties: GlowGolf, boogschieten, muurklimmen, bowlen, enzovoort. Als je er in de zomer bent, dan heb je ook geld nodig voor de buitenactiviteiten: waterfietsen, ponyrijden, enzovoort.
  • Voor het zwembad, de (kleine) indoorspeeltuin en het knutselen in de Koos Club hoef je niet te betalen.
  • Heb je alleen papiergeld? Geen zorgen: er zijn wisselmachines. In Game City is ook een muntenmachine waar je kunt pinnen.

Kortom, een vakantie in Roompot De Weerterbergen is wat ons betreft een echte aanrader!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!