Toscane met een peuter! Dit is de top 3 leukste steden volgens Stefanie

Auteur: Stefanie

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/10/2019

Oké, oké… toch nog 1 weekje weg dan maar. Ondanks dat mijn man en ik hadden afgesproken om deze zomer lekker een keer thuis te blijven, besloten we toch op vakantie te gaan. We werden getriggerd door een goedkoop vliegticket naar Pisa, dus we konden het niet laten! 

Pisa bleek de ideale uitvalsbasis voor verdere uitstapjes in het mooie Toscane. Zo zijn we naar Genua geweest (zie mijn andere blog) en naar Florence en Lucca. Hierbij onze top 3 leukste steden in Toscane, in willekeurige volgorde!

1. Pisa: ‘Mama kom, even de toren rechtzetten!’

We verbleven in het NH hotel in Pisa, een prima hotel met een heerlijk ontbijt en op een perfecte locatie! Het hotel zit namelijk vlak bij het station en vanuit hier zijn er prima treinverbindingen naar bijvoorbeeld Florence en Lucca. Ook naar het vliegveld kun je erg makkelijk reizen met de Pisamover, een soort shuttletrein. Mick vond het fantastisch, want we zaten voorin en er was een groot raam. Voor een kort ritje betaalden we € 5 per persoon en Mick mocht gratis mee. Je zou deze afstand ook kunnen lopen, maar met koffers is dit wel zo handig.

In Pisa hebben we natuurlijk de toren bezocht. Mick vond het fascinerend! Hij bleef maar roepen dat de toren ging vallen. Hij wilde hem heel graag even rechtzetten. Hij was ook onder de indruk van de soldaten en de jeeps die bij de toren stonden. Volgens hem waren die er, omdat de toren zo scheef stond. Na dit uitstapje aten we op het Piazza Vittorio Emanuele II bij Kinzica Pisa. Een simpel restaurantje met prima pasta’s en andere gerechtjes. Mick kreeg een extra bord en na de pasta mocht hij bij de ober een bolletje Italiaans schepijs uitzoeken. Nou ja, 1 bolletje, het leken er wel 4! Helemaal niet erg, want nu konden wij ook lekker meegenieten.

Naast de toren heeft Pisa ook een mooi strand te bieden. Vanaf het busstation (vlak bij het treinstation) gaat er een bus naar het strand van Pisa. De bus doet er ongeveer 15 minuten over. Daar aangekomen vind je meer dan genoeg aanbieders van strandstoelen en parasols. Wij zaten bij het strandje van Bagno Alberto. De golven waren minimaal omdat er verderop in de zee allemaal stenen lagen waar de golven eerst tegenaan kwamen, ideaal voor Mick. Hij heeft zich heerlijk vermaakt met het zand en het water en ook wij waren volop aan het genieten.

Een tip: ga vlak bij het strand van Pisa uit eten! Wij hebben heerlijk gegeten bij La Cambusa del Budda. De visgerechten waren fantastisch!

2. Lucca: stadswandeling over de muren

Naar Lucca hadden we een buggy meegenomen, want we hadden gehoord dat de wandeling over de Via delle Mura Urbane een aanrader was. Je loopt dan over de oude stadsmuren van de stad. Je kunt ook allerlei soorten fietsen huren, van familiefietsen waar je met z’n 4’en op past tot gewone stadsfietsen, als je niet zo van lopen houdt. Wij kozen om te lopen met de buggy, omdat Mick er altijd goed in kan slapen. De wandeling is ongeveer 5 kilometer dus ook prima lopend te doen. Je hebt fantastisch uitzicht over de binnenstad, maar ook over de omgeving buiten het stadje. Onderweg kom je allerlei musea tegen en ook restaurantjes waar je kunt genieten van heerlijke espresso’s en taartjes. Wij vonden Casermetta San Salvatore erg leuk, vriendelijke bediening en leuke prijsjes. Vlak bij ligt een grote speeltuin: schommels, glijbanen, wipwappen en nog veel meer. Mick kon er naar hartelust spelen en kon zo dus mooi even zijn energie kwijt. Verderop vind je het iets chiquere Ristorante Caffetaria San Colombano met een erg mooi terras.

We wilden graag in de binnenstad lunchen dus we zijn bij Piazzale Vittorio Emanuele het centrum ingelopen. Wat had Mick een geluk, er stond een draaimolen! Gelukkig hadden we nog wat contant geld en kon Mick een ritje maken. Wat was hij blij! Na het ritje in de draaimolen hebben we op het terras bij Caffè Monica gegeten. Wat hebben ze hier goddelijke bruschetta’s, zeker een tip!

Bij Piazzale Vittorio Emanuele stond een draaimolen, wat had Mick geluk!

3. Florence: mannen in hun blootje!

Als je in Toscane bent, dan mag een bezoekje aan Florence natuurlijk niet ontbreken. Omdat we er een hele dag wilden blijven, namen we ook naar Florence de buggy mee. Vanaf Pisa was het een uurtje met de trein naar Florence, prima te doen! We betaalden € 8,70 per persoon per enkele reis en Mick was gratis. Aangekomen in Florence gingen we eerst even op een terrasje zitten en dronken en aten we lekker. De prijzen zijn hier wel een stuk hoger dan we gewend waren. Daarna liepen we naar het grote plein en bekeken we de kathedraal. We vonden het erg druk en daarom zijn we snel verder gelopen naar het Piazza della Signoria.

Mick was erg onder de indruk van de fontein en het standbeeld. Een blote man! Haha, Mick vond het maar raar. Na een tijdje gekeken te hebben kwam hij tot de conclusie dat het papa was met Mick onder de douche. Mama kon hij niet vinden. Er zijn op dit plein nog veel meer standbeelden te zien, Mick had zijn zinnen gezet op de standbeelden van de leeuwen. Na een beetje aarzelen durfde hij de leeuw aan te raken en te aaien. Wat een pret! Op naar de volgende bezienswaardigheid, de Ponte Vecchio. Eerst genoten we even van een heerlijk Italiaans ijsje; genoeg gelateria’s te vinden hier. Daarna hebben we op de brug genoten van het uitzicht en het nogal bruine water.

Het was inmiddels weer bijna bedtijd voor Mick en mijn man en ik besloten in een park verderop te picknicken, terwijl hij sliep. Op de kaart van Florence stond een enorm groen gebied waar je een mooie wandeling kon maken en waar we vast wel een plekje zouden kunnen vinden. Het eerste deel van het plan lukte meer dan prima: Mick was in slaap gevallen in de buggy en wij hadden onderweg een supermarktje gespot. We konden dus heerlijk picknicken. Toen Mick weer wakker werd, wilden we weer teruglopen naar het centrum, maar de weg die op de kaart stond bestond niet.

We moesten weer helemaal terug naar het begin van het park en vervolgens weer terug naar het centrum. Nou niet helemaal zoals gepland, maar de calorieën van de picknick en het ijsje waren er zo wel weer heel snel af. Weer in het centrum aangekomen wierpen we nog even een blik op de mooie kathedraal, maar het was nog steeds erg druk. Wij besloten om toen maar weer naar het station te lopen en terug te gaan naar Pisa. Florence is een prachtige stad, maar wij vonden het wel een erg drukke stad.

Toscane, we hebben genoten van ons weekje. We kunnen het zeker aanraden als je op zoek bent naar cultuur en lekker weer! Het eten is, als je van pizza, pasta en ijs houdt, erg lekker en de meeste kids zullen het vast ook wel kunnen waarderen.

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!