Takemeto.nl headquarters verruilt Amsterdam voor Curaçao!

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 11/11/2020

Tja, 2020… Wat een jaar. Wie had gedacht dat het zo zou lopen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik even niet meer zo goed wist wat ik met Takemeto.nl aan moest. Want laten we wel wezen, waar gaat dit naartoe? Zitten jullie nog wel te wachten op content over reizen met kinderen in deze tijd? Kunnen we in de toekomst nog wel vrij reizen? Of wordt een staycation het nieuwe normaal? Zo veel vragen en onzekerheid over de toekomst van reizen (met en zonder kinderen).

De afgelopen 4 jaar woonde ik samen met mijn vriend en dochtertje van 3,5 in Amsterdam. We hadden een fijn huurappartement in de immer bruisende Pijp. Dat was ook de essentie van ons bestaan: borrels, de laatste tentoonstelling in het Stedelijk, een concert in het Concertgebouw, we houden ervan. Maar toen we na de persconferentie midden oktober beseften dat de aangescherpte maatregelen dat allemaal onmogelijk zouden maken, voor waarschijnlijk de komende maanden, zagen we de toekomst somber in. In licht benevelde staat opperde ik die avond dat we onze heil beter ergens anders konden zoeken. Immers, we wilden altijd nog een mooie reis maken voordat Puck naar school zou gaan. Joep keek me aan en vroeg zich hardop af: “Ja, wat doen we hier eigenlijk nog?”

Opeens heb je het: je pakt je spullen en verhuist naar… Curaçao!

“Wat als we naar Curaçao gaan dan? Gewoon voor een paar maanden…” Na een scheve blik en een grinnik volgde een blijk van goedkeuring. We highfiveden en toosten op ons nieuwe avontuur. Het maakte niet uit dat we er beiden nog nooit waren geweest. We wisten van onze bloggers dat Curaçao een superkindvriendelijk eiland is, waar ook veel Nederlandse gezinnen wonen. En dat er Nederlands wordt gesproken, wat het ook voor Puck een stuk makkelijker maakt. Na wat belletjes met onze opdrachtgevers (we hebben ook nog betaald werk ;-)), zegden we onze huur en het kinderdagverblijf op en regelden we een verhuisbedrijf en een box voor onze inboedel bij Shurgard. Vervolgens boekten we via Tui.nl een ticket naar Curaçao voor over 3 weken en zochten we een hotel waar we de eerste week konden verblijven. Alles met militaire precisie.

Stresskip galore

Ok, het klinkt heel stoer (en dat is het ook), maar natuurlijk was het bij tijd en wijlen ook best wel stressvol. Zo verbleven we na de verhuizing nog 3 dagen in een hotel in Amsterdam (Apollo hotel), omdat we onze inboedel al hadden opgeslagen. En dan liet de uitslag van de PCR-test ook nog op zich wachten! OMG, wat als we de uitslag te laat zouden krijgen? Wat als we positief zouden testen; we hadden immers alles opgezegd… Gelukkig kwam het allemaal goed en stapten we vrijdag 6 november in het vliegtuig. Op naar een nieuw avontuur!

OMG, wat als we de uitslag te laat zouden krijgen?

Morena Resort: een heerlijke kindvriendelijke plek om ons avontuur te starten!

De vlucht duurde 9 uur. Op zich best te doen, maar voor Puck (die de onrust toch wel ergens voelde) was het natuurlijk best heel lang. Inmiddels weten we wel dat het voor zo’n lange zit belangrijk is om een goedgevulde tas mee te hebben, met genoeg snackjes, een iPad met koptelefoon en wat speelgoed. Ze sliep zelfs nog een dik uur (heel stom dat ik de WickAir (opblaasbaar vliegtuigbedje) niet had meegenomen, die had ik gekocht toen we 2 maanden door Azië reisden 1,5 jaar geleden, daarmee had ze net iets lekkerder gelegen). Het was niet 9 uur lang relaxen, maar de vlucht ging gelukkig best goed! Bij aankomst op Hato Airport te Curaçao pikte een driver ons netjes op en bracht ons naar het Morena Resort dat we voor de eerste week hadden geboekt.

Wat een heerlijke start! Het eco-resort is ruim opgezet met mooie en luxe appartementen en villa’s die allemaal voorzien zijn van een riant terras met gezellige en fijne zitjes, airco in de slaapkamers, een mooie badkamer en een keuken met alles erop en eraan! Het groene resort is prachtig aangelegd heeft 2 zwembaden, waarvan een familiezwembad met peuterbad. Er zijn verschillende speeltuinen en je kunt er bolderkarren lenen. Ideaal want het bruisende strand van Jan Thiel ligt op 5 minuten loopafstand van het resort! Er zijn 2 restaurants (waarvan er momenteel eentje open is) en ze hebben een kinderkaart met pasta, patatjes et cetera. Ben je van plan – of misschien wel geïnspireerd geraakt door dit blog 😉 dan is dit het Morena Resort in Jan Thiel zeker een aanrader!

Ideaal want het bruisende strand van Jan Thiel ligt op 5 minuten loopafstand van het resort!

Inmiddels zitten we er nu een paar dagen en hebben we een huis, auto en kinderdagverblijf geregeld voor de komende maanden. We nemen jullie uiteraard mee naar alle hotspots en andere leuke dingen die hier op Curaçao te doen zijn! En zullen we – zoals we al deden – ook veel inspiratie, reisverhalen en tips blijven delen over heel veel andere bestemmingen en vakanties met kids! Want we blijven positief! 

Liefs,

Anne

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!