Zó haal je alles uit een stedentrip met kinderen: Parijs 2.0

Auteur: Lara

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/06/2018

Toen we nog geen kinderen hadden, gingen we regelmatig naar Parijs. Een vriend van ons woonde er, dus hadden we altijd een goede reden om te gaan. We vierden er een keer oud en nieuw en we dronken er wijntjes in de kneuterigste restaurantjes. Laatst gingen we weer naar Parijs, voor het eerst met kinderen! Zeg maar Parijs 2.0. En we hadden er zin in! Thalys geboekt en op Airbnb een leuk appartement geregeld. Paris here we come!

Thalys

We vertrokken op een zondagochtend vanaf Amsterdam Centraal, met de Thalys. Ideaal als je met kinderen reist. Een tasje met spelletjes, boekjes en een iPad met luisterboeken en filmpjes en in no time (3,5 uur ongeveer) zit je fris in Parijs. Vanaf Gare du Nord kun je zo met de bus, metro of trein verder. Wij namen de bus en binnen 20 minuten zaten we in ons leuke, typisch Parijse appartement. We haalden eerst wat basic boodschapjes bij de supermarkt om de hoek en zochten een parkje op.

De meeste Parijzenaren met kinderen wonen in appartementen zonder tuin, dus daarom zijn de parken, vooral in de weekenden, erg populair. In het park op 10 minuten lopen van ons appartement was het gezellig druk met locals. De kinderen konden lekker rennen en met water spelen. Het was warm. ’s Avonds doken we allemaal op tijd ons bed in om de volgende dag lekker vroeg de stad in te gaan en de kinderen Parijs te laten zien.

Metro en ontspannen

We startten de dag met croissants en stokbrood van de bakker op de hoek. Heerlijk! De kinderen maakten vrienden met de bakkersvrouw en de daarop volgende dagen zwaaide ze al enthousiast als ze ons aan zag komen. Na het ontbijt liepen we naar de metro, die was dichterbij dan we dachten. Fijn! Voor de kinderen kochten we een carnet met korting (10 kaartjes voor ongeveer € 7) en voor onszelf een Navigo Découverte pas. Voor die laatste heb je wel een pasfoto nodig. Je krijgt dan een kaart die geldig is voor een week in alle zones. Hij kost maar € 25 en de basiskaart is herbruikbaar (als een soort chippas). Dat was voor ons de goedkoopste optie, aangezien we 5 dagen bleven en niet veel musea gingen bezoeken.

In het begin waren de kinderen wat onwennig met de metro, maar de oudste vond het al snel mooi en leerde de metrokaart lezen om ons de weg te wijzen. Er zijn tegenwoordig ook metro’s zonder chauffeur (onder andere lijn 14 en 1). Je kunt dan voorin staan en zo de tunnel in kijken. Dat is pas cool! We gingen eerst naar de Notre-Dame. De kinderen hadden van tevoren de Disneyfilm De klokkenluider van de Notre-Dame gezien en vonden het daardoor extra leuk om de kathedraal in het echt te bekijken. Helaas stond er een enorme rij dus besloten we de kathedraal van buiten te bekijken (ook erg mooi met al z’n waterspuwers). We liepen eromheen en gingen vervolgens de wijk in. Zo kwamen we uit bij Centre Pompidou met zijn prachtige kunstvijver. De kinderen keken hun ogen uit.

We lunchten bij Black and White Burger, een hamburgertent waar je enorme hamburgers krijgt inclusief handschoenen om ze op te eten. Onze jongste was er niet zo van gecharmeerd. Ze was duidelijk moe en wilde wat anders eten. Dus beloofden we haar een crêpe. Ze viel bij Tijmen op schoot in slaap. Eenmaal uitgegeten werd dochterlief weer vrolijk wakker en kreeg ze haar beloofde crêpe. We relaxten nog wat in het park rond de Tour Saint-Jacques en slenterden terug naar de metro. We hadden ongemerkt best wat kilometers gelopen! Thuis aten we wat makkelijks en daarna doken de kinderen vroeg hun bedje in.

Suikertaart

Op dinsdag wilden we naar de Sacré-Cœur, ook wel de suikertaart genoemd. We besloten vanwege de warmte en de drukte vroeg op pad te gaan. Na weer een lekker ontbijt met croissants pakten we de metro naar de Sacré-Cœur. We gingen met de trap naar boven. Het uitzicht was schitterend. We besloten ook de Dome in te gaan, via een enorme wenteltrap gingen we naar boven, het dak op. Wauw wat een schitterend uitzicht! Het leuke was dat ook wij dat nog niet eerder hadden gedaan. We genoten van de koppies van de kinderen. Ze verbaasden zich over hoe klein de mensen waren daar beneden. Zeker de moeite waard.

Toen we uitgekeken waren, gingen we ook nog even de kerk in. Daarna was het alweer tijd om te lunchen. We aten lekker fish-and-chips bij een enorm toeristisch restaurant waar de drankjes extreem duur waren! Maar goed, we hadden honger, dus aten we veel en dronken we wat minder.

Na de lunch waren de kindjes wat hangerig, het was dan ook erg warm in stad. Overal zagen we Parijse kindjes op kleine stepjes door de stad crossen. Dat wilden die van ons ook wel. Op zich niet zo’n slecht idee. Dus wij met z’n 4’en naar de Decathlon om er 2 te kopen. De kids blij omdat ze niet meer hoefden te lopen en wij blij omdat ze zich lekker met de stepjes bezig konden houden. We eindigden de middag in de Tuilerieën: lekker spelletjes spelen, racen op de stepjes en luieren. We zaten er zo lekker dat ik op zoek ging naar een supermarkt en wat lekkere dingen kocht voor een simpele avondpicknick in het park.

Tour de Eiffel

De volgende ochtend stond de Eiffeltoren op het programma. Thuis hadden we al 2 tickets gekocht voor Luc en voor mij om niet in de lange wachtrijen te hoeven staan. Dat bleek een goede zet. We pakten de metro en stapten uit bij de halte Trocadero. Vanaf daar liepen we naar de Eiffeltoren. Je hebt dan al prachtig uitzicht op de toren en de vijver met fonteinen die ervoor staan. De kinderen waren erg onder de indruk van het enorme bouwwerk. We gingen met de lift naar boven. Dat vond Luc wel wat spannend, eenmaal boven hield hij eerst stevig mijn hand vast. Hoe langer we er waren, hoe meer hij ontspande. Door een van de verrekijkers (er zijn er ook op kinderhoogte) speurde hij naar mooie gebouwen.

Na een tijdje gingen we met de trap langzaam naar beneden toe. Op de eerste verdieping zochten we naar Tijmen en Leah die tussen de mensen beneden stonden. Ze hadden boodschappen gedaan voor een picknick. Eenmaal beneden had Luc mooie verhalen over hoe hoog het was en hoe fantastisch het uitzicht. Na de lunch liepen we langs de Seine. De kids konden daar heerlijk sjezen over het asfalt met hun stepjes. Ze hebben een leuke klimmuur langs de Seine en dus konden ze daar driftig klimmen. We sloten de dag af met een etentje in een van de restaurantjes in Quartier Latin. Simpel, betaalbaar en prima. Kinderen welkom en niet te moeilijk. Daar houden wij van.

Versailles: beaucoup de drukte

Het was alweer donderdag. Buiten was het bewolkt en de temperatuur was inmiddels een graad of 18. We zouden naar Versailles gaan die dag. Binnen, dus dan maakt de temperatuur niet zoveel uit, toch!?

We namen de trein naar Versailles, een prima ritje. We waren blij dat we ook hiervoor al kaartjes hadden gekocht. Hoewel, ook voor de mensen met ticket stond er een enóóóóórme rij. Nee, echt niet overdreven. Jeetje wat nu? We hadden Leah al gepaaid met de prachtige prinsessenbedden en schilderijen die je er kon vinden. En hoe lang kon het nu eenmaal duren? Helaas hadden we dat enorm onderschat. Het was koud en het duurde eindeloos. Oeps! Eenmaal binnen was het druk. Maar goed, we maakten er het beste van en de kinderen vonden het leuk. Ze wilden van alles weten over hoe ze daar geleefd hadden en hoe ze dat dan deden als ze bijvoorbeeld moesten plassen met die enorme jurken aan. Je kunt trouwens ook kaartjes kopen voor de tuin met de bijgebouwen. Die schijnen ook prachtig te zijn. Dus daar gaan we volgende keer heen, want dan kun je namelijk zo doorlopen. De rest van de dag brachten we in het appartement door, met spelletjes en filmpjes. Het was immers vakantie.

Aux Champs-Élysées!

Onze laatste dag alweer in Parijs. Luc wilde heel graag nog de Arc de Triomphe van dichtbij bekijken. Hij had hem al enkele keren gezien vanaf grote hoogte en nu wilde hij weleens zien hoe die er van dichtbij uitzag. Even later liepen we over de indrukwekkende Champs-Élysées naar de Arc toe. Ze vonden alle auto’s die eroverheen sjeesden allebei erg interessant. We lunchten op de Champs-Élysées, op een plek waar we allemaal wel iets lustten (hahaha, ja ja de McDonald’s… sssttt!).

We hadden iets gelezen over een leuke speeltuin in een park. Dus we gingen we er maar eens kijken. Het was inderdaad een enorm leuke speeltuin. Hij ligt in de Jardin de Luxembourg en heet Le Poussin Vert (€ 2,50 per kind en € 1,20 voor volwassenen). De rest van de middag speelden ze in de speeltuin en luierden wij wat. We sloten onze vakantie af in een gezellig restaurant bij ons appartement in de buurt.

De volgende ochtend was het alweer tijd om alle spullen in te pakken en naar huis te gaan. Wat een heerlijke vakantie was het. Parijs met kinderen is ons in alle opzichten enorm meegevallen (nou oké, alleen Versailles viel wat tegen). We vonden het alle 4 ontzettend leuk! En nu tijd om lekker na te genieten!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!