Sophie ging als een van de eersten op roadtrip naar Italië! Onthoud deze 3 kidsproof stops!

Auteur: Sophie

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/07/2020

Ons oorspronkelijke plan was een 5 weekse roadtrip met z’n 5’en door Europa: via Frankrijk naar de Costa Brava, met de boot naar Sardinië, dan Corsica en afsluiten in Toscane om via Oostenrijk weer rustig terug naar Nederland te rijden. Wat hadden we er zin in, tot begin maart het noodlot toesloeg. Mijn vriend Rogier werd ziek en zieker en bleek uiteindelijk corona te hebben opgelopen en wij dus allemaal ook!

Met alle maatregels en gesloten grenzen hadden we begin juni al gecanceld en hadden we er een hard hoofd in of we überhaupt nog wel het land uit zouden kunnen. Of moesten we ons voorbereiden op een staycation? Toen kwam het moment dat de grenzen in Italië per 15 juni opengingen en een paar dagen later gelukkig ook de grenzen van zowel Oostenrijk als Zwitserland. Vanaf dat moment stelden we onze reisplannen bij. De lange overtochten naar Sardinië en Corsica zagen we niet zitten met onze 3 mini’s (een van 4 jaar en een tweeling van 2 jaar) en mondkapjes op. Echter, een eiland moest er wel tussen zitten: uiteindelijk werd het een roadtrip naar Elba/Toscane! Wil je zelf ook nog weg? Check dan voor de laatste status www.nederlandwereldwijd.nl en de ANWB Reiswijzer.

Waarom we onze roadtrip wel doorzetten

Op het moment dat we onze omgeving vertelden over onze plannen kregen we gemengde reacties. We merkten dat mensen door alle corona-ellende toch wat angstig waren om hun vakantie in het buitenland tóch door te zetten. Omdat we zelf al geveld waren geweest door het virus was onze angst weg. Onze ervaringen voor dit zomerseizoen delen we daarom graag in de komende blogs!

3 leuke accommodaties op weg naar Italië

Om aan onze vakantie toch dat echte roadtripgevoel mee te geven kozen we ervoor om rond de 500 kilometer per dag te rijden. We zochten leuke accommodaties waar de kids aan het einde van de middag lekker hun energie kwijt zouden kunnen zodat het voor iedereen leuk blijft!

Stop 1: Duitsland – Bad Dürkheim – Ferienhof am Rebgarten

Een klein maar supercompleet appartement in de Duitse Vinex nabij het oude centrum met een speeltuin op nog geen 50 meter lopen. We slenterden ’s avonds door het mooie Kurpark, aten een ijsje op het plein en dronken zelfs een kleine Weizen in de Biergarten mét speeltuin van Hotel  Fronmühle. Normaal ben ik niet zo’n fan van Duitsland, maar dit plekje is echt verrassend leuk en doet zelfs een beetje Frans aan.

Stop 2: Italië – Südtirol – Residence Klementhof

Deze locatie kan ik iedereen met kleine kids aanraden. Het terrein is een groot speelparadijs in Noord-Italië en er wordt zelfs nog Duits gesproken. Ook is er een megagroot konijnenhok waar de kindjes in mogen en overal staan picknicktafels waar je kunt ontbijten of je afhaalpizza kunt opeten. Reserveer een appartement beneden zodat de kids ’s ochtends gelijk de tuin in kunnen. Wat ons betreft een perfecte plek om bij te komen na een lange reisdag.

Een superleuke en vooral lekkere stop onderweg is de Eataly aan de A1. Je krijgt snel een tafeltje met kinderstoelen en de lekkerste pasta en pizza staan binnen 3 minuten op tafel!

Reserveer een appartement beneden zodat de kids ’s ochtends gelijk de tuin in kunnen.

Stop 3: Italië Toscane – Fonte alla Lepre

Onze laatste stop kozen we dicht bij Piombino waar de boot naar Elba vertrekt. Het appartement was boven verwachting luxe, we voelden ons er enorm welkom en het uitzicht was fenomenaal. Ook is het zwembad – met ondiep gedeelte voor de kleintjes – heerlijk. Perfect voor een frisse duik na een lange dag rijden. Wij hadden er wel langer willen blijven. Door de coronacrisis was de prijs gunstig, maar later in het seizoen zagen we de prijs oplopen. Dit adresje is het proberen waard!

Wat is er nu echt anders onderweg?

Het grootste verschil tot nu toe zijn de mondkapjes die binnen overal gedragen moeten worden. Die moet je dus niet vergeten! Zodra je op een terras zit, mag je mondkapje af. Wanneer je naar het toilet loopt moet het weer op. Beetje onwennig. Ook wordt er minder gedaan aan looprichtingen en afstand houden alhoewel de officiële regels in Duitsland (soms 1,5 meter, soms 2) en Italië (1 meter) overal wel worden getoond. Overal was het superrustig en we voelden ons echt welkom als een van de eerste toeristen wat ook wel een beetje gek voelde. We konden zonder problemen doorrijden bij de grenzen. Wat we wel zagen is dat er bij de grens van Italië naar Oostenrijk wat oponthoud was. Handig is om je tolticket voor de Brennerpas vooraf online te reserveren op www.asfinag.at.

In ons volgende blog meer over onze boottocht naar Elba en dit prachtige eiland!

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!