Annabelle ging naar een van de Siblu Vakantieparken (Les Charmettes): ‘campinglife is zo gek nog niet!’

Auteur: Annabelle

Dit artikel is gepubliceerd op: 7/05/2019

Omdat Takemeto.nl inmiddels dé specialist is als het op vakanties met kinderen aankomt, nodigde Siblu Vakantieparken ons uit voor een vakantie op 1 van hun 19 parken in Frankrijk. Op goede vrijdag (niet slim) reizen we af naar Zuid-Frankrijk. Inmiddels zijn we met zijn 5’en en daarom besluiten we om niet in 1 keer te rijden. We stoppen iets onder Parijs in een prachtig chateau. Daarover later meer.

Van backpack naar stacaravan

Wie ons wat langer kent of volgt, weet dat we van reizen houden. Ook onze kinderen hebben inmiddels aardig wat landen op hun lijstje afgevinkt. Voorspelbaarheid en gemak komen niet in ons woordenboek voor. We kiezen liever voor een guesthouse dan een resort en authenticiteit wint het van commercie. Nu onze oudste leerplichtig is en we niet elk jaar de halve wereld over willen vliegen én ik terugdenk aan mijn eigen jeugd op de camping (ik kan nog menig campinglied meezingen) is het tijd ons te richten op een vakantie in Frankrijk. En jawel, op een vakantiepark in een stacaravan. Is dit onze toekomst?

Een eerste kennismaking met Siblu camping Les Charmettes

Siblu Vakantieparken heeft 19 4-sterren campings verspreid over Frankrijk. In de meivakantie mogen wij een week verblijven in een park naar keuze. Omdat we allemaal verzot zijn op de zee en de zon, besluiten we voor een park aan de Atlantische oceaan te gaan. We verblijven een week op camping Les Charmettes in de streek Charente-Maritime, een voor ons nog onbekend gebied.

Aan het eind van dag 2 komen we aan op het park. Al snel begrijpen we dat dit niet zomaar een vakantiepark is. Dit is echt een vakantiedorp. Het telt meer dan 1.000 huisjes, verschillende zwembaden, restaurants, entertainment areas en een supermarkt die in de verste verte niet lijkt op een campingwinkel. Wow! We vinden het wat overweldigend. Maar zoals wel vaker op een vakantie, moet ik nog even ‘landen’. En dat kan perfect in ons luxe onderkomen. In het huisje staat een welkomstpakket klaar, voorzien van verschillende lekkernijen uit de streek. De fles rosé zetten we maar direct in de grote koelkast. Het huisje telt maar liefst 3 slaapkamers, een badkamer voor de kinderen en een en-suitebadkamer voor ons. De keuken is voorzien van allerhande apparatuur en is meer dan prima. En wanneer ik zie dat er zelfs oestergereedschap ligt, weet ik dat we hier wel eens heel veel plezier kunnen gaan beleven.

In het huisje staat een welkomstpakket klaar, voorzien van verschillende lekkernijen uit de streek.

Genoeg te doen

We laten ons vertellen dat deze streek vooral populair is bij de Franse bevolking. Op een handje vol Engelsen na komen we geen enkele andere nationaliteit tegen. Van het horrorbeeld van alleen maar Hollanders en hun sleurhut gevuld met boodschappen uit hun eigen supermarkt is hier dus (nog) geen sprake. De directe omgeving staat vol met campings. Omdat dit schijnbaar een populair toeristisch gebied is, is er genoeg te doen: quadrijden, paardrijden, ziplining, karten, er is een dierentuin, een springkussenpark en het meest prachtige strand van de Atlantische kust ligt op nog geen 10 minuten rijden van het Siblu vakantiepark. De jongens kunnen niet wachten om te gaan surfen. Maar first things first, we dompelen ons onder in campinglife.

Campinglife

Het zwembad is niet zomaar een zwembad. Zoals op elk Siblu Vakantieparken park telt het meerdere baden, een gedeelte voor de allerkleinsten, glijbanen en een overdekt gedeelte. En het mooiste is, de baden zijn echt goed verwarmd. Ook moeders en de allerkleinsten gaan dus zonder mokken het water in. We eten een crêpe en drinken een biertje en komen heerlijk tot rust. Onze kinderen vinden het helemaal het einde. En wanneer de kinderen het naar hun zin hebben…

De supermarkt biedt meer dan genoeg keus. We slaan in voor een barbecue, want op onze grote veranda, staat een kleine buitenkeuken. De kinderen spelen jeu de boules en wandelen zelf naar de speeltuin, wij nippen aan ons wijntje en kijken naar de zon die ondergaat. Campinglife is zo gek nog niet.

De omgeving van Siblu Les Charmettes

Net zoals we dat vroeger met ons gezin deden, combineren we een duik in het zwembad en een potje midgetgolf met een uitstapje in de omgeving. We bezoeken en beklimmen de nabijgelegen vuurtoren Phare de la Coubre. Na 300 treden heb je een prachtig uitzicht over de stranden van La Côte Sauvage. We bezoeken La Rochelle dat op een klein uur rijden ligt. De oude stad leent zich perfect voor het struinen door kleine straatjes, het beklimmen van de oude stadsmuur, het wandelen door de haven en het spelen in de stadsspeeltuin die naast de haven is gelegen.

De volgende dag gaan we naar La Tremblade dat bekend staat om haar oesters. Bij kleine stalletjes kun je verse oesters proeven. Yum! Verder bezoeken we het voor de kust gelegen eiland Ile d’Oléron en gaan naar het nabijgelegen Royan. Zoals elke dag hier wandelen we door het stadje, eten we verse vis, bouwen we zandkastelen in de meest prachtige baaien en eten we élke dag een ijsje.

De balans opmaken

Na een dag in de buitenlucht vinden we het heerlijk om terug te komen in ons huisje. Een stacaravan biedt toch wel het beste van 2 werelden. Het buitenleven van een camping gecombineerd met de luxe van een appartement. Eerder kwamen we er al achter dat een woning geboekt via Airbnb niet onze voorkeur heeft. Ja, je kunt in de mooiste huizen verblijven en je voelt je echt even thuis, maar dat is niet waar wij naar op zoek zijn tijdens een vakantie. Wij willen buiten leven, mensen zien en ontmoeten en reuring in de tent! En die tent nemen we dan niet te letterlijk. Want hoewel we ons in de (verre) toekomst echt wel zien kamperen, is een tent nu echt een brug te ver. Wat als het hard of langdurig regent, of je kind moet ’s nachts plassen?

Een stacaravan biedt toch wel het beste van 2 werelden. Het buitenleven van een camping gecombineerd met de luxe van een appartement.

Veel ouders ervaren een vakantiepark misschien als druk en overweldigend. En ja, dat kan het ook zeker zijn, maar je kunt je ook perfect terugtrekken in de natuur of in je huisje. De drukte zoek je op wanneer jij dat wilt. En dat is toch wel echt een luxe. En elke avond geven onze kinderen hetzelfde antwoord op de vraag: wat was het hoogtepunt van de dag? “Het zwembad!”

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

 
Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!