Schiermonnikoog, heerlijk eiland voor kinderen! Check deze tips van Bianca

Auteur: Bianca

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/01/2019

Schiermonnikoog zit in ons hart. Vooral bij vriendlief, want hij heeft er gewoond. Inmiddels hebben we samen, maar ook als gezin, veel herinneringen gemaakt op dit prachtige eiland!

We zijn in ieder geval 2 keer per jaar op Schier te vinden, want onze familie is er net als wij verliefd op. In juni en september is het vaste prik voor familieweekenden. Daarnaast proberen we soms een dagje te gaan, wat natuurlijk het allerfijnst is in de lente of zomer. Maar ook in het najaar en rond de feestdagen is Schier een geweldige plek om te zijn. De sfeer, de ruimte… er bestaat gewoon geen goed woord dat kan uitleggen hoe fijn het is op dit eiland!

De sfeer, de ruimte… er bestaat gewoon geen goed woord dat kan uitleggen hoe fijn het is op dit eiland!

Overnachten in Hotel van der Werff

Na een kopje koffie met een verse granolareep (en voor Anna haar fles) op de veerboot, lopen we naar de bussen die bij aankomst van de boot klaar staan. Omdat we in Hotel van der Werff overnachten, stappen we in hun bus. Alle andere aanwezige bussen gaan overigens ook naar het dorp (Arriva, toegang met OV-chipkaart).

In het hotel aangekomen komt de idyllische sfeer je meteen tegemoet. In de gelagkamer checken we in bij de bar en droppen we onze koffers op de ouderwetse maar sfeervolle hotelkamers. Vervolgens ploffen we eerst even neer in de gastenlounge of op het terras, met opnieuw een bakje koffie, want we komen er altijd meteen tot rust en worden zelfs een beetje slaperig. Even helemaal weg van alle drukte, de overvolle agenda en het ‘moeten’.

Te voet, te fiets of te skelter!

Als we zin hebben in de frisse buitenlucht, lopen we vanaf het dorp via de Badweg naar de zee. Een heerlijke wandeling die je op verschillende manieren kan uitbreiden door zijpaadjes in te slaan of door een stuk strand mee te pakken. De vuurtoren is een leuke plek om even in de duinen neer te ploffen of wat kiekjes te schieten. Als je liever niet wandelt, zitten er op verschillende plekken fietsverhuurbedrijven waar je naast fietsen ook 4-persoonsskelters, bolderkarren en tandems kan huren. Ook op die manier is het eiland heel goed te verkennen.

Strandpaviljoens en winkeltjes

Er zijn 2 grote strandpaviljoens het hele jaar geopend: Noderstraun en De Marlijn. Te voet ben je het snelst bij restaurant Noderstraun, aan het einde van de Badweg. Hier is het altijd gezellig. Ze hebben een leuke kaart, een openhaard, een kleine zandbak voor de kids en af en toe livemuziek. Na een verse muntthee of een borrel taaien we weer af richting het dorp, waar je lekker kan rondneuzen in de eigenzinnige winkeltjes. Neem bijvoorbeeld Galerie Ogygia waar je het werk van verschillende kunstenaars kan bewonderen en kopen; naast porselein, sieraden, tassen en kaarten. Bij de winkeltjes Retteketet en ’t Wente kan je terecht voor hippe, eigentijdse sieraden en leuke accessoires voor je interieur. Ben je uit op een stukje nostalgie, kun je terecht bij snoepwinkel ’t Peperhusjen. Bij Bakkerij Schuthof kun je de échte Schiermonnikoogse strandkoeken scoren en vergeet niet een vers ijsje te halen bij de Ambrosijn!

Ze hebben een leuke kaart, een openhaard, een kleine zandbak voor de kids en af en toe livemuziek.

De kleintjes

Kinderen zijn altijd op hun plek op Schier. Ravotten op het strand, meehobbelen in de bolderkar, spelen en beestjes bewonderen op de kinderboerderij Witte Winde of hun fantasie de vrije loop laten in het dorp, bijvoorbeeld bij het Beukennootje (klein ouderwets podiumpje tegenover het terras van Hotel Van der Werff).

De allerkleinsten bewonderen het eiland vanuit de kinderwagen of de draagzak of -doek, wat makkelijk te doen is omdat het eiland vrij klein is. Daardoor is vrijwel alles op loopafstand. De hotels en restaurants zijn gewend kinderen te ontvangen.

Hotel v/d Werff heeft een speelhoekje, biedt een zacht kinderbedje in de kamer en ze denken graag mee over voeding (opwarmen, bestek, et cetera).

Tijdens warmere dagen houd je natuurlijk rekening met zon en zee, maar neem ook altijd een vestje of jasje mee. De zeewind kan erg fris zijn! Strenge winter? Pak dan de schaatsen in, want er zijn verschillende plasjes waar je terecht kan voor een flinke dosis ijspret.

Ik hoop dat jullie net zo van Schier gaan genieten als wij!

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!