Rosalie maakte tijdens haar vakantie een uitstapje naar kindvriendelijk Moraira!

Auteur: Rosalie

Dit artikel is gepubliceerd op: 8/08/2019

Tijdens onze laatste vakantie in Spanje maakten we een uitstapje naar Moraira. We verbleven 2 nachtjes in een hotel aan zee. Moraira is een oud Spaans vissersdorpje aan de Costa Blanca dat is uitgegroeid tot een toeristische badplaats.

Room with a view

Dat hotel aan zee was het La Sort Boutique Hotel en had een waanzinnig uitzicht! We werden ontzettend vriendelijk ontvangen en waren in no time op onze kamer. Enige nadeel: een babybedje was € 30 per nacht! Die hadden we dus zelf meegenomen. We maakten ook direct een reservering voor het diner voor de 1e avond in het restaurant. Dat had tot onze verrassing een benoeming van Michelin! We maakten ons klaar voor het strand en om 16.00 uur ploften we neer op ons handdoekje met parasolletje aan de waterlijn. Wil je 2 bedjes huren met een parasolletje, dan betaal je € 18. Het hele baaitje was gevuld met jonge gezinnen dus voor Fedde waren er heel veel kindjes om mee te spelen. Wat een gezelligheid!

Het hele baaitje was gevuld met jonge gezinnen dus voor Fedde waren er heel veel kindjes om mee te spelen.

Divers pluimage

In vergelijking tot de overige strandjes in de buurt – waar we veel Engelsen en veel mensen op leeftijd tegenkwamen – ontmoetten we hier ook wat Nederlanders, jonge gezinnen. Het publiek in Moraira is divers; van Spanjaarden en buitenlandse gezinnen met kinderen, tot jonge vlotte gasten die vakantie komen vieren. Ik was benieuwd of deze jongemannen naar de uitgaansgelegenheden in Moraira gingen, maar ze gingen toch vooral naar Benidorm. Wij kwamen vooral voor het strand en het dorpje.

Het strand stroomde na 17.00 uur vol met de lokale bevolking. Heel veel Spanjaarden die na de siësta met het hele gezin neerstreken op het strand en een verkoelende duik namen in zee. Want warm, dat was het zeker! De zee was heel erg schoon en wat ontzettend leuk was, was dat er een klein stroompje zoetwater uitmondde in de zee. Daar was een bruggetje overheen gebouwd en er lagen wat grotere stenen bij de uitmonding, zodat zelfs de kleinsten er heerlijk in konden spelen. Alleen al het kijken naar dit tafereel van spelende kindjes is echt genieten!

Winkeltjesdorp

Iets hoger gelegen dan het strand, lag een hele mooie grote speeltuin met veel schaduw van grote hoge bomen. In het dorpje vind je ook kleinere speeltuintjes, ideaal voor gezinnen! In Moraira kun je ook prima terecht voor het nodige shopwerk: leuke kledingwinkeltjes in Ibiza style, souvenirwinkeltjes en mooie boekwinkeltjes, maar ook makelaars die de mooiste huizen te koop hebben staan. Deze huizen pronken met prachtige foto’s in de etalages en zorgen dat je verlekkerd wat momentjes naar de plaatjes blijft kijken. Wij kochten een mooi beeldje in een van de winkeltjes van een man, vrouw en kindje. Een mooi aandenken aan een heerlijk verblijf aan zee!

In het dorpje vind je ook kleinere speeltuintjes, ideaal voor gezinnen!

Eat, beach, sleep, repeat

Na een nachtje heerlijk slapen herhaalden we de volgende 2 dagen het bovenstaande ritueel: lekker ontbijten, naar het strand, siësta, naar het strand, beetje winkelen en lekker eten. Wij aten tapas bij Terra Vina Vinos y Tapas en de ober kwam direct aan met een doosje met speelgoeddiertjes voor Fedde. Een fijne afleider zodat wij rustig konden eten. Heel kindvriendelijk! De vis die binnenkomt in de haven en vervolgens zo kakelvers bij veel restaurantjes op je bord terechtkomt, is een echte aanrader in dit dorp!

> Lees ook mijn blog over Valencia!

Deze blogs al gelezen?

Volg ons ook!