Roadtrip met kind door Noordwest-Sardinië: 5 x leuke plekjes van blogger Kelsey

Stintino, Sardinië

De Amalfikust en Cinque Terre zijn natuurlijk prachtig, maar tegenwoordig barst het er van de toeristen. Heb je zin dus in prachtige Italiaanse dorpjes op een bergklif zonder alle drukte? Dan is Noordwest-Sardinië misschien wel het plekje voor jullie! In mei 2019 gingen mijn vriend en ik met onze 1,5 jaar oude dochter Charlize naar Sardinië voor een roadtrip. Ik deel graag onze ervaring met jullie zodat jullie ook lekker kunnen genieten van dit groene paradijs!

Waarom het noordwesten

Allereerst moet je weten dat Sardinië een heel groot eiland is (na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse zee). In een week tijd kun je dus maar een klein stuk van het eiland zien. Wij kozen voor het noordwesten om 3 redenen:

 • er zijn prachtige dorpjes
 • het strand
 • én het was veel goedkoper dan de ‘Italiaanse riviera’ in het noordoosten van het eiland. In Porto Cervo kost 1 klein biertje bijvoorbeeld € 9 en in Castelsardo – op 1,5 uur rijden – is een heerlijk ijskoude Birra Moretti maar € 2.

Op Olbia vliegveld huurden we een auto en reden we naar Castelsardo. Onderweg zagen we ontelbaar kleine dorpjes op bergen en ook mooie bloemenvelden en bossen. Ons gehuurde huisje had een balkon met een heerlijk uitzicht op de berg met kasteel. Castelsardo kun je goed als homebase gebruiken, want je rijdt vanuit hier makkelijk naar andere dorpjes.

5 x leuke plekjes op Sardinië met kinderen

Tijdens ons reisje hebben wij de volgende plekken bezocht:

 • Castelsardo
  Onmisbaar! Lijkt op Positano maar zonder alle Instagrammers. Er zijn veel stranden en er staat een indrukwekkend kasteel. Het ligt op een berg dus het is wel even moeilijk met een kinderwagen. Sommige straten zijn ontzettend steil.
 • Alghero
  Prachtig stad met veel Spaanse invloeden (je hebt er een heerlijk paella!). Wij waren er maar 1 dag, maar er is voldoende te zien en te doen om langer te blijven.
 • Sassari
  Deze studentenstad is de hoofdstad van de provincie. Met zijn mooie piazzas en kerken kun je de hele dag wandelen en genieten.
 • Lu Bagnu
  Een prachtig stuk strand naast Castelsardo waar je lekker in het zand kunt spelen, zwemmen en surfen.
 • Stintino
  Waarschijnlijk het meest indrukwekkende strand dat ik ooit in Europa heb gezien. Het was onbeschrijfelijk mooi en helemaal niet druk. Ga er vroeg op de dag naartoe en je hebt het strand bijna voor jezelf!

Waarschijnlijk het meest indrukwekkende strand dat ik ooit in Europa heb gezien.

Andere handige tips

Als laatste wat andere tipjes:

 • Hou er rekening mee dat alles dicht is tussen 13.30 en 19.30 uur. Charlize gaat meestal rond 19.30 uur naar bed dus het was soms best moeilijk om een restaurantje te vinden om te eten.
 • Sardinië is heel actief met het scheiden van afval scheiden. Heel goed voor het milieu natuurlijk, maar het is wel moeilijk om ergens een plek te vinden waar je een vieze luier kwijt kunt.
 • Wij gingen in de maand mei en ik had verwacht dat het er zomers weer zou zijn. Helaas was het door de wind best fris. Dus ik zou eerder juni aanraden, dan heb je meer warmte en je bent alle toeristen voor die in juli/augustus gaan.

Geniet van het geweldige Sardinië en vergeet niet een gelato te eten!

Booking.com

Deze blogs al gelezen?

Volg ons ook!