Roadtrip door Marokko met een baby: écht eens wat anders!

Auteur: Chantal

Dit artikel is gepubliceerd op: 29/09/2019

Natuur, cultuur, strand en overheerlijk eten… Marokko heeft het allemaal. Samen met onze 11 maanden oude dochter Lima maken wij een roadtrip van 3 weken door het avontuurlijke landschap van Marokko. En een avontuur is het! In deze blog neem ik jullie mee in het eerste gedeelte van onze reis.

Ook wij twijfelden over een rondreis door Marokko met onze baby. De diversiteit aan landschappen op relatief korte afstanden, was voor ons doorslaggevend. Daarnaast bevind je je in een compleet andere cultuur en dat na slechts een korte vliegtijd (4 uur).

De diversiteit aan landschappen op relatief korte afstanden, was voor ons doorslaggevend.

Marrakesh: een compleet andere wereld

In de loop van de ochtend arriveren we in Marrakesh. Na de landing volgt gelijk een aangename verrassing. De gigantische rij bij de douane mag je met een baby overslaan! We kunnen vrijwel gelijk de hotelkamer in, waardoor we allen nog een oogje dichtdoen. Wat heel fijn is met een baby, is het kleine tijdsverschil van maar 1 uur. We verblijven in een kleine riad (Le Jardin d’Abdou) met een klein zwembad (wat geen overbodige luxe is). In deze riad waan je je gelijk in een 1001-nachtsfeer. Het is erg fijn om in de binnenplaats te relaxen, terwijl Lima vlakbij op haar kamer slaapt.

Tip: neem een gevoerd picknickkleed mee waarop je baby kan spelen.

Marrakesh is een compleet andere wereld. Het kan heel overweldigend zijn, maar we voelen ons geen moment onveilig. Ondanks dat het af en toe aan een voetpad ontbreekt kun je hier redelijk goed uit de voeten met een buggy. We plannen uitstapjes vroeg in de ochtend of laat in de middag vanwege de warmte. De mensen zijn erg vriendelijk en dol op kinderen. We smullen in de restaurants heerlijk van de tajines. Omdat veel restaurants geen kinderstoelen hebben, nemen wij onze Minimonkey Minichair overal mee naar toe.

Activiteiten met een baby in Marrakesh

  • Majorelletuin: in deze botanische tuin met veel kleuren kijkt Lima haar ogen uit (wij ook).
  • Djemaa el Fna: het bruisende plein in het centrum van de stad. Ga hierheen als de avond valt. We genieten van het spektakel van marktverkopers, verhalenvertellers, slangenbezweerders, hennatatoeëerders en ga zo maar door. Tip: zoek een restaurant uit waarbij je op het dakterras over het plein heen kunt kijken.
  • Souks: dit is een traditionele Arabische markt. Het is door de smalle paden en drukte lastig lopen met de buggy. Lima vindt vooral alle kleuren en verkopers die haar aandacht geven fantastisch. De hele weg spartelt en gilt ze enthousiast. Tip: gebruik hier een draagzak.
  • We lunchen op een dakterras (café Arabe). Je kijkt hier over de souks heen en ook genieten wij hier van een heerlijk wijntje, wat je lang niet overal kunt krijgen.
  • Bahia Paleis: prachtig! Het zijn alleen kale ruimtes, zonder aankleding. Lima moet er iets meer vermaakt worden.
  • Koets en paard: alhoewel dit niet ons favoriete vervoermiddel is, vindt Lima het prachtig. We krijgen een goed beeld van de hele stad en ook kun je op diverse plekken even stoppen om uit te stappen.

Met zo’n 20 kilometer per uur rijden we met samengeknepen billen door het Atlasgebergte in de hoop dat we geen tegenliggers tegenkomen.

Met de auto door het Atlasgebergte

Na 4 dagen Marrakesh halen we onze huurauto op om onze reis te vervolgen naar Skoura (235 km). Wij hebben onze eigen autostoel mee, omdat autostoelen in Marokko geen keurmerk hebben. Kort nadat we uit Marrakesh vertrekken valt Lima in slaap. We rijden langs de prachtigste landschappen en al snel rijden we het Atlasgebergte in. De route is opmerkelijk rustig en tot aan de lunch verloopt alles prima. Na de lunch gaat de weg over in smalle onverharde wegen met haarspeldbochten en diepe afgronden zonder vangrail. Met zo’n 20 kilometer per uur rijden we met samengeknepen billen door het Atlasgebergte in de hoop dat we geen tegenliggers tegenkomen. De 2 uur die dit stuk zou moeten kosten, duren 6 uur!

Vermoeid en opgelucht komen wij aan bij onze accommodatie in Skoura (tip!). Wanneer we weer met het internet verbonden zijn en onze route opzoeken, blijkt dat de navigatieapp ons over een van de gevaarlijkste wegen ter wereld heeft gestuurd. We zijn 10 jaar ouder, maar wel een goed verhaal rijker. Mocht je het leuk vinden om een sfeerimpressie te zien van onze reis, bekijk dan onze video.

Deze blogs al gelezen?

Met een dreumes roadtrippen langs 3 mooie locaties in Denemarken!

Op de website van de ANWB boekten we een autoreis (met Pharosreizen) naar Denemarken. Een kindvriendelijke reis langs 3 locaties. We schaften voor de vakantie...

Met een dreumes op wintersport in Lermoos – dit kindvriendelijke hotel wil je boeken!

Allereerst wil ik je wat achtergrondinformatie geven. Mijn man is van kinds af aan al een wintersporter. Hij vindt het H E L E M...

Roadtrip door de Balkan met een peuter: Nikie maakt de balans op

Eerder schreef ik over onze roadtrip door Slovenië, Bosnië en Kroatië. Na ruim 2 weken rondrijden door de Balkan zijn we weer lekker thuis en...

Volg ons ook!