Roadtrip door de Balkan met een peuter – deel 3: Kroatië

Eerder schreef ik op Takemeto.nl al over de eerste 2 landen van onze roadtrip door de Balkan: Slovenië en Bosnië. Het laatste stuk van onze reis reizen we door Kroatië. Een land waar ik hoge verwachtingen van had, maar dat helaas toch wat tegen blijkt te vallen.

Land nummer 6

Vanuit Blagaj rijden we in een kleine 2 uurtjes naar Split, Kroatië. Alweer het 6e land van onze reis. Ons plan is om te gaan kamperen ergens aan de kust en vanaf daar een hoop dagtripjes te plannen. We zijn even klaar met autorijden. Omdat mijn vader vanaf Mostar al met ons meereist op de motor besluiten we toch nog een nachtje in een hotel (hotel Ora) door te brengen.

We zijn opslag verliefd op de wirwar van straatjes in deze stad. Om iedere hoek ontdek je weer een nieuwe plekje of eettentje. Uiteindelijk belanden we bij de Antique Bar in de haven. Er is hier genoeg te zien en te beleven. Met de buggy is het gelukkig ook prima te doen en de menukaart is iets kindvriendelijker dan in Bosnië. So far, so good!

We zijn opslag verliefd op de wirwar van straatjes in deze stad.

Héél véél mensen!

Ons kampeeravontuur begint op camping Belvedere. De faciliteiten zijn er uitstekend en alles is tot in de puntjes geregeld. Voor de kleintjes hebben ze speciale kleedkamers met lage wastafels en zelfs een zwembad op peuterhoogte, ideaal! Toch kunnen we onze draai er niet vinden. Sowieso is mijn zwangere buik in combinatie met een luchtbed geen goed idee. Maar hee, alles uitproberen toch!?

Onze zomervakantie is helaas gebonden het hoogseizoen. Daarom proberen we altijd plekjes te zoeken waar het massatoerisme nog niet zijn intrede gedaan heeft. We hoopten dat de massa het zuiden van Kroatië zou ontwijken (hoe stom van ons ook). Maar dat blijkt natuurlijk niet het geval. Overal waar we komen is het zo ontzettend druk. Het grote contrast met het rustige Bosnië en Slovenië versterkt dit gevoel natuurlijk extra.

We overwegen nog een agriturismo te proberen, maar vanwege de hoge temperatuur willen we liever aan de kust blijven. Uiteindelijk slapen we een paar nachtjes op de camping en besluiten we terug te rijden naar het noorden. Dat is dan weer het voordeel als je op de bonnefooi reist.

We proberen altijd plekjes te zoeken waar het massatoerisme nog niet zijn intrede gedaan heeft.

3 x dingen doen in Dalmatië

  • Brac Island
    Wij bezoeken het eiland Brac. Met de ferry kun je vanaf Split een heleboel eilanden in de regio bezoeken. De auto kan gewoon mee. De keuze viel op Brac vanwege het mooiste strand van Kroatië, Zlatni Rat. Dit bekende strand ligt vlak bij het stadje Bol. Ook hier is het ontzettend druk. Gelukkig kent het eiland nog veel baaitjes en strandjes die minder bekend zijn en waar het lekker rustig is.
  • Split
    Als je net als wij houdt van een mediterraan sfeertje, rondstruinen door de smalle straatjes, cultuur snuiven en lekker eten, dan móet je naar Split! Na ons ene hotelnachtje zijn we nog een paar keer terug geweest naar deze toffe stad.
  • Zadar
    Een stuk kleiner dan Split. Vanwege de hitte bezoeken we deze stad enkel in de ochtend. De autovrije hoofdstraat, de Kalelarga, vormt de levensader van de stad. Vol met boetiekjes, leuke winkels en cafés. Met aan beide kanten schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen. Aanrader voor een lekker ontbijt: Coffee & Cake.

Na een korte week in Kroatië rijden we terug naar Slovenië. Als we daar aankomen blijkt het noodweer te zijn. We besluiten daarop naar huis te rijden, want ons eigen bed klinkt na 2,5 week rijden ook wel heel aantrekkelijk!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!