Pretparken, stranden en shoppen met kids in Florida: Nathalie geeft je de beste tips!

Auteur: Nathalie

Dit artikel is gepubliceerd op: 13/07/2019

Florida? Stranden en pretparken hoor ik je denken. Fantastisch dus voor wat oudere kinderen, maar hoe vermaak je je daar met kleine kinderen? En hoe zorg je dat het voor jezelf óók leuk is? Er is genoeg te doen in Florida! In dit blog vertel ik je er graag meer over én deel ik een aantal activiteiten die je echt met kleine kinderen moet doen!

Slapen op een koffer

Begin maart is het zover, onze vlucht vertrekt al vroeg. De nacht voorafgaand slapen we bij het Van der Valk Hotel Schiphol A4 waar we een 2-persoonskamer hebben geboekt met campingbedje. Na een vlug ontbijt nemen we de shuttlebus naar Schiphol. Klaar om te gaan. Tijdens het vliegen gebruiken we voor onze dochter Elisa een JetKids Bedbox van Stokke. Van dit kinderkoffertje kunnen we ook een vliegtuigbed maken, ideaal voor zo’n lange vlucht.

Van dit kinderkoffertje kunnen we ook een vliegtuigbed maken, ideaal voor zo’n lange vlucht.

Niet zomaar een resort

Eenmaal in Florida rijden we naar ons verblijf (Magic Moment Resort & Kids Club). Met 4 pretparken (Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom), 2 waterparken, een outdoorwinkelcentrum, hotels en nog veel meer is Walt Disney World Resort in Orlando het meest bezochte vakantiepark ter wereld. Wij kiezen voor de pretparken Magic Kingdom en Animal Kingdom, verdeeld over 2 dagen. Bij binnenkomst lopen we gelijk tegen Pluto en Goofy aan, Elisa laat trots haar hondenknuffeltje aan Pluto zien. Daarna verkennen we de rest van het park. Het is druk (het is spring break), maar door onze fastpass – die we vooraf op internet hebben besteld – kunnen we zonder lange rijen in een aantal attracties. It’s a Small World en een ontmoeting met Mickey Mouse zijn de hoogtepunten bij het Magic Kingdom. Bij Animal Kingdom is dat Na’vi River Journey, die is gebaseerd op de film Avatar. Verder genieten we van de shows, elke keer afsluitend met vuurwerk, dat maakt indruk!

Strandentips

In Florida is het ene strand nog mooier dan het andere, niet gek voor deze ultieme strandbestemming. We hebben zo veel mooie stranden gezien, hierbij onze toppers in willekeurige volgorde:

  • Siesta Key Beach en Clearwater Beach
    Mooie witte en brede zandstranden. Het zand is er poederfijn en een stuk witter dan op de andere stranden in Florida. Beide stranden hebben een speelplekje voor kinderen zodat er tussen het zandkastelen bouwen ook even tijd is om te klimmen en te klauteren.
  • Sanibel Island
    Dit eiland is een schelpenparadijs. Ze liggen echt voor het oprapen en om de mooiste exemplaren te vinden kun je het best wat vroeger in de ochtend gaan en kijken vooral daar waar andere mensen niet komen. Het strand is er minder wit dan bij de andere 2 die ik net noemde, dat vonden we stiekem een beetje tegenvallen. Verder is Sanibel Island een oase van prachtige natuur en rust.
    Tip: verken het eiland op de fiets.
  • Stranden die ook zeker een bezoekje waard zijn: Naples, Fort Myers Beach, Miami Beach, Fort Lauderdale en Hollywood Beach. De laatste 2 zijn een aangenaam alternatief voor het wat hippere en drukkere Miami.

Beide stranden hebben een speelplekje voor kinderen zodat er tussen het zandkastelen bouwen ook even tijd is om te klimmen en te klauteren.

Busch Gardens Tampa Bay

Zoek je een combinatie van een pretpark én een dierentuin met wachtrijen die een stuk korter zijn dan in Orlando? Ga dan naar Busch Gardens in Tampa Bay. Waar wij eigenlijk speciaal voor komen is Sesame Street Safari of Fun. Dit deel van het park is voor de allerkleinsten met attracties en een show met figuren uit Sesamstraat, waaronder onze favoriet Elmo. Na de show is het tijd voor een meet and greet, Elisa kan Elmo een dikke knuffel geven. Hier doe je het als ouders toch voor?

Golisano Children’s Museum of Naples

Dit is onze 2e ervaring met een kindermuseum. Nooit gedacht dat wij er als ouders net zo van zouden genieten. Het is een inspirerende omgeving waar kinderen en ouders samen kunnen spelen, leren en ontdekken. De verschillende seizoenen en de supermarkt zijn een enorme hit. Boven in dit museum bevindt zich een bibliotheek waar gelegenheid is voor een rustmomentje, er staat ook een poppenkast waar mijn man graag even gebruik van maakt. Onze dochter en de overige kinderen vinden het prachtig.

Shoppen

Tot slot nog een winkeltip. In Florida vind je veel outlets waar je tegen een aanzienlijk lagere prijs kunt shoppen. Zo ook in de grootste outlet, de Sawgrass Mills in Sunrise. We vliegen dus met voor iedereen een compleet nieuwe garderobe terug naar Nederland.

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?