Op 1e babyvakantie? Yentl tipt: Port Zélande

Auteur: Yentl

Dit artikel is gepubliceerd op: 28/08/2018

Een tijdje terug nam ik jullie mee in mijn voorbereidingen op ons eerste weekendje weg met ons zoontje Jaxx. Ik snap dat jullie nu willen weten hoe het weekend gegaan is en of ik wel goed voorbereid was!? Ga lekker zitten en lees verder.

Nooit genoeg spullen

Herinneren jullie je mijn lijstje nog van vorige keer, met alle dingen waarvan ik vond dat ze mee moesten? Van luiers tot het babynestje en niet te vergeten speelgoed en knuffels. Het leek wel of we 3 weken op vakantie gingen 😉 En ja we hadden het ook echt allemaal nodig. Alhoewel, 5 verschillende setjes kleren waren misschien wat overdreven voor 2 dagen… Maar, je weet nooit! Als meneer een aantal keer spuugt zit je zo aan 5 setjes. Ik blijf de warmte overigens lastig vinden, want wanneer doe je nou een shirt met lange mouwen aan en wanneer alleen een romper? Vandaar de meerdere setjes in Jaxx’ koffer.

Gouden tip

Als we ergens heen gaan, zoals nu dat weekendje weg, zorg ik ervoor dat ik voor Jaxx een aantal spulletjes van thuis mee heb. Gaat hij bijvoorbeeld een paar uur naar opa en oma, dan neem ik zijn babygym mee, zijn knuffel en een dekentje van thuis. Ik merk dat hij dat vertrouwd vindt en dat hij zo lekkerder in zijn vel zit. Tijdens ons weekendje weg had ik zijn beddengoed van thuis meegenomen waar hij de nacht ervoor al in geslapen had. Dat ruikt voor hem vertrouwd en zo slaapt hij goed (hij kan natuurlijk ook gewoon een ‘makkelijke’ baby zijn) maar ik blijf het mooi op deze manier doen.

Echt vakantie?

De meesten van jullie vragen zich vast af of je wel echt kunt genieten als je op vakantie gaat met een baby van 10 weken. Nou, dat kan zeker! Wij hebben ontzettend genoten zelfs. En dat terwijl Jaxx duidelijk in een sprongetje zat en dus extra hangerig/huilerig was. Gewoon even weg uit de dagelijkse sleur doet een mens (en een baby) goed. En eigenlijk hebben we weinig bijzonders gedaan. De eerste dag kwamen er vrienden over, we hebben een beetje gezwommen en zijn uit eten geweest. Het liep allemaal op rolletjes! Op dag 2 zijn we naar het strand gegaan en hebben we lekker geluncht. Daarna heerlijk in het huisje gechillt. Meer hoeft het voor ons niet zijn! Na 2 van die dagen voel je je echt even wat meer uitgerust. En ook voor je relatie is het fijn om even weg te zijn van huis en te genieten van het vakantiegevoel.

Kidsproof: Center Parcs Port Zélande

Wij zijn in Center Parcs Port Zélande geweest. Het ligt in Ouddorp en is voor ons ongeveer een uurtje rijden. We hadden een 6-persoons huisje, op de een of andere manier was dat goedkoper dan een 2-persoons (vraag me niet waarom). Het huisje was van alle gemakken voorzien, zoals een wasrekje, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast/diepvries, vaatwasser et cetera. Ook het park was echt prima! Er waren 3 soorten restaurants en een geweldig zwembad! Het strand was dichtbij (een kleine wandeling maar dat vinden we heerlijk!). De tweede dag hebben we genoten op Paviljoen Natural High. Een aanrader voor een heerlijke lunch. Ook is er redelijk wat plek voor een kinderwagen. Of ik Center Parcs Port Zélande zou aanraden? Absoluut!

Het huisje was van alle gemakken voorzien, zoals een wasrekje, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast/diepvries, vaatwasser et cetera.

What’s next?

We hebben de smaak te pakken. Onze volgende vakantie gaat daarom naar Spanje! Mijn ouders hebben er een appartement, dus gaan we heerlijk daar genieten. En we gaan met de auto dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen. De volgende keer neem ik jullie graag weer mee op avontuur!

Tot snel.
Liefs Yentl

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!