Met de kids op vakantie naar Portugal in coronatijd: lege stranden en alleen op het resort!

Auteur: Lilian

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/08/2020

Op 26 juni zouden Wouter en ik elkaar het jawoord geven. Helaas gooide corona roet in het eten. Voor onze huwelijksreis zouden we, samen met onze 2-jarige tweeling Teun en Saar, naar Portugal gaan. We besloten die – als alles weer open zou zijn – wel door te laten gaan. En dat lukte! Portugal stelde de grenzen weer open, het kabinet veranderde Portugal van code oranje naar code geel en ook Transavia startte de vluchten weer op.

We besloten de vakantie iets naar voren te halen en zo kwam het dat we ons op 25 juni als een van de eerste vakantiegangers op Schiphol meldden. Een bijzondere gewaarwording, want het vliegveld was uitgestorven en de schermen met vertrekinformatie nagenoeg leeg. Toch zat onze vlucht behoorlijk vol. Gelukkig had iedereen braaf een mondkapje op en na een voorspoedige vlucht landden we 3 uur later op Faro. Onze vakantie kon beginnen!

Thuiskomen in Portugal

Net als vorig jaar hadden we geboekt bij Vila do Ouro. Een superkindvriendelijk en kleinschalig resort met hele lieve en leuke Nederlandse eigenaren. Het voelde als thuiskomen. Ook dit jaar hadden we een appartement met 2 slaapkamers geboekt. Inclusief babypakket met 2 campingsbedjes, kinderstoelen en babyfoon voor Teun en Saar. We waren de eerste gasten van het seizoen en de eerste week hadden we het resort voor onszelf. Superluxe! Dat voelde in coronatijd natuurlijk extra veilig, maar dat kwam ook door alle maatregelen die de eigenaren getroffen hadden.

Zo stond er een pakketje klaar met handdesinfectiemiddel, mondkapjes en andere ontsmettingsmiddelen. Ook hing er overal handalcohol en waren er strenge regels over hoeveel mensen er bijvoorbeeld tegelijk in het zwembad mochten zijn. En waar ze eerst een boek hadden met tips voor tijdens het verblijf, hadden ze nu een mooie app gemaakt. Daarin vind je leuke stranden, uitjes, restaurants en supermarkten, allemaal met een link naar Google Maps, zodat je er in een keer heen rijdt. Ideaal! Kortom: het voelde allemaal goed georganiseerd en daardoor ook veilig.

Een superkindvriendelijk en kleinschalig resort met hele lieve en leuke Nederlandse eigenaren.

Waar we vorig jaar veel uitstapjes maakten, deden we het dit jaar een stuk rustiger aan. Aan de ene kant vanwege corona, dan zoek je toch niet graag de grote steden en mensenmassa’s op, maar aan de andere kant ook voor Teun en Saar. Zij hadden niet meer nodig dan een zwembad of een strand. En ja cliché: als de kinderen gelukkig zijn, zijn de ouders dat ook! Toch hadden we dit jaar weer een aantal nieuwe kindvriendelijke stranden ontdekt en ook een heerlijk nieuw restaurant.

(Lege) kindvriendelijke stranden: 4 tips!

De strandbezoekjes waren tijdens deze vakantie een bijzondere gewaarwording. Regelmatig hadden we bijna het hele strand voor onszelf. Dit zijn onze top 4 kindvriendelijke stranden:

1. Praia de Galé in Albufeira

Net als vorig jaar brachten we als eerste een bezoek aan Praia de Galé in Albufeira. Een superbreed zandstrand met een paar leuke strandtenten waar je kunt lunchen of een ijsje halen. Je kunt er bedjes huren, maar ook gewoon lekker in het zand neerstrijken.

2. Olhos de Água

Een andere favoriet was dit jaar het strand van Olhos de Água. Een wat kleiner en daardoor overzichtelijk strand, met een rustige branding waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Op de boulevard zitten een paar fijne eettentjes. Meestal gingen wij er na het middagslaapje van Saar en Teun heen en sloten we de dag af met een heerlijke pizza bij bijvoorbeeld Fratelli. Groot voordeel van dit strand is dat je vlakbij kunt parkeren in een gratis parkeergarage. Dus op de terugweg een heerlijk koele auto.

3. Praia do Castelo

Ook nieuw voor ons was Praia do Castelo. Dit is een klein strand maar het ligt op een prachtige plek tussen de rotsen. Het strand ligt vol met mooie schelpen en stenen, dus genoeg moois te verzamelen. Het strand is te bereiken via een lange houten trap en halverwege ligt een restaurant. Dat was tijdens ons bezoek (vroeg in de ochtend) nog gesloten, maar schijnt zeer de moeite waard te zijn.

4. Praia do Evaristo

Tot slot waren wij positief verrast door Praia do Evaristo. Een heel klein en intiem strand met een zeer goed en luxe visrestaurant (maar je kunt ook vlees bestellen). Met eb kun je er lastig zwemmen, omdat er dan veel rotsen zijn, maar met vloed is het heerlijk. Absoluut een aanrader in combinatie met restaurant Evaristo. Hier hebben ze geen kindermenu’s, maar er is genoeg lekkers te bestellen voor de kinderen. De kwaliteit van het eten is erg goed en het uitzicht is prachtig.

Reizen in coronatijd

We vonden het best spannend om in deze gekke tijd als een van de eersten op vakantie te gaan. Tijdens ons verblijf werden Lissabon en Porto weer op code oranje gezet en dat zorgde voor een hoop bezorgde berichten van het thuisfront. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Portugal. De maatregelen zijn er veel strenger dan in Nederland en overal waar je binnenkomt, moet je een mondkapje op. Iedereen houdt zich er streng aan en je wordt er direct op aangesproken als je het kapje te laat opzet of vergeet. Na de vakantie voelde boodschappen doen in Nederland opeens een stuk onveiliger.

In de Algarve zijn de afgelopen maanden weinig besmettingen geweest (eind april zaten ze op 311 besmettingen). Waarschijnlijk omdat het leven zich grotendeels buiten, in de gezonde zeelucht, afspeelt. Het land is snel in een lockdown gegaan en het toerisme heeft een flinke tik gekregen. We waren benieuwd hoe de lokale bevolking ons als toerist zou ontvangen. Dat was precies zoals we ze kennen: supervriendelijk en gastvrij. Toch waren we, achteraf gezien, blij dat we zonder kleerscheuren weer thuis kwamen. Hopelijk ziet de wereld er volgend jaar zonniger uit, gaat onze bruiloft door en kunnen we daarna heerlijk op huwelijksreis naar ons favoriete Portugal. Nieuwe hotspots ontdekken die ik daarna uiteraard graag deel.

Deze blogs over de Algarve met kinderen al gelezen?

6 x de allerkindvriendelijkste restaurants in de Algarve

Portugal is een zeer kindvriendelijk land; overal denken ze aan kinderen. Zo ook in de horeca. Ieder restaurant heeft (veel!) kinderstoelen en de bediening is

Met een baby op zoek naar glamour op een camping in Portugal: missie geslaagd?

Rondreizen 2.0. Dat was het idee achter de eerste vliegreis met onze dochter Bobby van toen net 1. Een rustig reistempo, accommodaties met de nodige

Met een tweeling van 1 jaar naar Portugal: de ideale bestemming voor een babyvakantie?

Eind juni gingen we voor het eerst met onze tweeling van 14 maanden op vakantie. Naar Portugal. We hadden alle bagage in 2 nieuwe (extra

De Portugese Algarve met kinderen: 4 x leuke to do’s voor op een bewolkte dag

Ook al heeft de Algarve een gemiddelde van ongeveer 3.000 zonuren per jaar, toch kan het er ook af en toe bewolkt zijn. Gelukkig is

5 x kindvriendelijke stranden in de Algarve: Lilian probeerde ze uit!

Op onze eerste babyvakantie met onze tweeling van 14 maanden in de Algarve genoten we van het zonnige weer en natuurlijk ook van  de heerlijke stranden. Deze 5 stranden zijn qua kindvriendelijkheid onze favoriet.

5 x leuke dingen doen in de Algarve met baby’s

Ben je op zoek naar een ideale bestemming voor een eerste vliegvakantie met je baby? Dan is de Algarve zeker aan te bevelen! In een

Volg ons ook!