Vakantie in een boomhut: ook leuk met kinderen?

Auteur: Jeanet

Dit artikel is gepubliceerd op: 14/01/2018

In 2017 zijn we op vakantie geweest in een boomhut. En wel die bij Erve Veldink in Haarlo (Gelderland). De vakantie was heerlijk ontspannen en rustgevend en absoluut een aanrader. In deze blog vertel ik jullie graag over deze speciale vakantie op hoogte.

Geen standaardhuisje

Toen we zochten naar een vakantieplek wilden we vooral iets unieks. Geen standaardhuisje op een vakantiepark met vakantie vierende mensen en veel geluid. Nee, dit keer zochten we een vakantieplek waar we eens echt tot rust konden komen. Lekker ontspannen en dat pure vakantiegevoel krijgen. Op Google vonden we uiteindelijk een unieke, mooie en bijzondere plek: een boomhut.

Erve Veldink

De boomhut die we vonden staat bij Erve Veldink, een prachtige monumentale boerderij waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 14e eeuw. De boerderij staat op een mooie plek in Haarlo (Gelderland), midden in de weilanden en dicht bij het bos. Je merkt haast niet dat je in een dorp bent. In de boerderij woont een kleine gemeenschap. Bewustzijn, werkelijk contact en leven vanuit je hart staat bij de bewoners centraal. Samen zorgen ze voor het onderhoud van de boerderij, de verhuur van alle verblijven, de dieren en alle dingen die daarbij komen kijken.

Diverse appartementen en verblijven

De boerderij heeft naast de verblijven van de woongemeenschap diverse appartementen, een groepsaccommodatie/cursusruimte, een klein huisje, een Finse kota én natuurlijk de boomhut. Alle vertrekken zijn te huur. Er is genoeg te doen. Bijvoorbeeld meditatie of retraite, of ga voor een therapeutische craniosacraalbehandeling, massage of klanksessie. Ook is er een sauna waar je even helemaal tot rust komt.

De boomhut

Zoals ik al zei, logeerden wij dus in de boomhut. Wat was dat gaaf! Een echte boomhut! Vroeger droomde ik er weleens van om in een boomhut te slapen, en nu kon het gewoon! De boomhut is klein en knus, echt zoals je het verwacht van een boomhut.

Via een stevige trap kom je eerst op het terras en dan in de boomhut. Vanaf het terras geniet je van de zon en het prachtige landelijke uitzicht. In de boomhut vind je een bedstee, een tafel met krukjes, een relaxstoel om ’s avonds nog lekker een boek in te lezen en een klein kastje voor wat kleine boodschapjes. Voor de douche, de wc en het keukenblokje moet je in de boerderij zijn. Zo krijg je echt het campinggevoel!

Wat is er zoal te doen?

Op het terrein lopen de duiven, kippen en pauwen vrij rond. En dan was er nog een poes en de lieve hond Vita die ons regelmatig kwam begroeten. Mijn zoon mocht ’s avonds vaak helpen met het voeren van de dieren. Hij is gek op dieren en vond het dan ook erg leuk. Er is een grasveld waar je lekker kunt relaxen, of even een tijdschrift of boek kunt lezen. Er staan verder wat relaxstoelen en onder de boomhut hangt een hangmat en hangstoel. Genoeg plek om tot rust te komen dus. En ondertussen houd je je kinderen makkelijk in de gaten.
Voor hen is er een speeltoestel met schommels en een glijbaan en een zandbak met speelgoed. Binnen staan er diverse fietsjes en speelattributen. Er is geen animatieteam, maar eerlijk gezegd hebben ze die ook echt niet nodig.

Als je niet de hele vakantie bij de boerderij wilt blijven, huur dan een fiets! Zo geniet je optimaal van de omgeving. Per slot van rekening kijk je vanuit de auto toch anders naar de omgeving.

Dorp, bossen en maïsvelden

Via een wandelpad tussen de maïsvelden ben je zo in het bos. Er zijn diverse wandelroutes in de buurt, maar je kunt ook je eigen route uitstippelen door het bos of door het dorp. Haarlo is een klein dorpje zonder supermarkt. Wel vind je er een restaurant met speeltuin, ideaal voor de kinderen dus. Iets verderop is er een zorgboerderij. Daar hebben ze een leuke (en gratis te bezoeken) zintuigentuin. De moeite waard.

Aanraders

Onze aanraders in Haarlo:

  • Erve Brooks: een erg leuke speelplek met diverse speelmogelijkheden voor kinderen
  • IJsboerderij ’t Dommerholt: heerlijke ijsboerderij met speelplek
  • Hof van Eckberge: een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin, kleine dierentuin én restaurant
  • Cactusoase: grote hal met veel cactussen, een speelplek, treinspoor én een puzzelroute
  • Kabouterpad bij De Heikamp: er zijn hier meer activiteiten te doen zoals het laarzenpad, een boswandeling maken en klimmen in het klimbos
  • Doolhof in Ruurlo

Meer informatie vind je op internet. In Eibergen is er een Toeristisch Informatie Punt (eerder een VVV-kantoor). Wij zijn daar langs geweest en dat vond ik handiger dan zoeken op internet. Ze hebben er genoeg flyers en de medewerkers geven je leuke tips. Er is van alles te doen in de omgeving, dus mocht je er elke dag op uit willen dan kan dat zeker.

Enthousiast geworden? Kijk dan eens op de website van Erve Veldink om te kijken of er nog een plekje vrij is.

Volg ons ook op:

Recente blogs: