Op reis zónder man en kind? Even slikken en gewoon gaan!

Auteur: Nikie

Dit artikel is gepubliceerd op: 14/10/2019

Tegenwoordig is het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je áltijd maar met je gezin op vakantie gaat. Weekendjes weg met vriendinnen, een nachtje weg met manlief of misschien wil je er zelf wel even tussenuit. Of net zoals ik, op reis voor je werk.

Voor mijn werk moet ik een aantal keer per jaar naar het buitenland. De meeste tripjes zijn kort. In augustus ging ik voor het eerst in mijn eentje (zwanger) een volle week ver van huis.

Rollercoaster aan emoties

Waar ik vroeger onbezorgd de deur achter me dicht kon trekken, komt er met een kleintje toch net even iets meer bij kijken. Als ik weg moet, voel ik me kwetsbaar… Wat als er iets gebeurt?! Een rollercoaster aan emoties passeert de revue; schuldgevoel, kwetsbaarheid, enthousiasme, gemis, zin om te werken en ga zo nog maar even door. Thijs heeft thuis alles onder controle; zonder steun van je partner wordt dit allemaal nog ingewikkelder. Een paar dagen van tevoren vertellen we Noah dat mama een nachtje, of 2, of 3 weggaat met het vliegtuig. Dit lijkt te helpen, want met ‘het afscheid’ gaan de sluizen bij mij open en zwaait ons ventje mij vrolijk gedag. “Daaag mama, vliegtuig, zjoem, op vakantie (werk) dada”,. ik trek de deur achter me dicht, let’s go!

Facetime is echt mijn redding, want zo kan ik toch (weliswaar op afstand) even onderdeel zijn van die momentjes die ik zo fijn vind.

Mama-me-time!

Als je voor je werk – of om wat voor reden dan ook – weg moet, ga je natuurlijk in een andere modus en voelt het soms alsof je tekortschiet, althans bij mij dan. Stiekem is het ergens ook wel weer heel fijn; even geen luiers, ‘ik-ben-2-en-ik-zeg-neebuien’, gevechten met het avondeten. Maar juist even lekker op je eigen tempo opstaan, op je gemak genieten van je avondeten en doen waar je zelf zin in hebt… heerlijk! Daarnaast moet je wel de allerliefste knuffels, lachjes, kleine dingetjes en ál die dingen die je niet leuk vindt, maar stiekem toch ook weer wel, missen.

Het is goed als je tijd voor jezelf neemt op wat voor manier dan ook. Ga zelf een nachtje weg of breng je kindje een nachtje uit logeren en ga een avondje uit. Blijf leuke dingen doen met vriendinnen, dus ook weekendjes weg. Hoewel die met kinderen steeds schaarser worden. En zelfs een vakantie met je partner moet gewoon kunnen. Het ouderschap is hard werken en de focus ligt veelal op je kindje. Voel je daar niet schuldig over en geniet gewoon even van die ‘me-timemomentjes’.

Het is goed als je tijd voor jezelf neemt op wat voor manier dan ook.

Ik mag in mijn handjes knijpen

De tripjes zetten me altijd weer op scherp. Ik mag zo in mijn handjes knijpen met mijn fantastische man, die me in alles steunt en thuis alles weet te fixen (zó belangrijk en natuurlijk mag hij op zijn beurt ook af en toe weg hoor 😉 )… Mijn lieve familie, die altijd voor ons klaarstaat om te helpen. En ons kleine ventje, die heel goed kan vertellen dat mama met het vliegtuig naar China gaat.

Gelukkig bestaat het internet, en dat maakt de wereld een stuk kleiner. Facetime is echt mijn redding, want zo kan ik toch (weliswaar op afstand) even onderdeel zijn van die momentjes die ik zo fijn vind.

Kortom… Denk zo nu en dan ook lekker aan jezelf.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!