Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers

Auteur: Michelle

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/01/2021

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch. Eigenlijk best een bucketlistding om ze een keer in het wild te zien. Ik had daarom superveel zin in dit laatste onderdeel van onze reis.

Chitwan National Park

Chitwan National Park ligt ten zuidwesten van Kathmandu. Wij namen een taxi en deden er vanaf Pokhara ongeveer 5 uur over. Het park is niet bizar groot, maar heeft wel een grote diversiteit aan dieren. Bijvoorbeeld de bijzondere gaviaalkrokodil (een krokodil met een aparte spitse bek), de Indische neushoorn en natuurlijk de tijger.

Lodge life

We verbleven in de Sapana Village Lodge. Een mooie en gezellige lodge, van alle gemakken voorzien. Met een grote kamer, een moestuin én een speeltuin voor Amber. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Ze vonden het erg leuk dat Amber er was. In no time wisten ze haar naam en zwaaiden ze als ze langsliep. Ook mocht ze meehelpen om het kampvuurtje aan te steken. Dat vond ze erg tof. Eten deden we in het restaurant dat bij de lodge hoorde. Vanaf het terras had je vervolgens een mooi uitzicht op een rivier en een stuk land.

Met een grote kamer, een moestuin én een speeltuin voor Amber.

Een olifant als huisdier

Op het stuk land waar we vanaf het restaurant op uitkeken liepen de 3 tamme olifanten die bij de lodge hoorden. Sowieso lopen er veel tamme olifanten in de omgeving. Die zijn eigendom van de plaatselijke bevolking en bestemd voor het toerisme. Eerlijk gezegd gaf ons dit een beetje een vreemd gevoel, aangezien olifantenritjes nou niet bepaald een fijn imago hebben. Toch vonden wij dat de olifanten er goed bij stonden en enorm veel ruimte hadden. Dat was alleen wat we konden zien. Het fijne weten we er natuurlijk niet van.

‘A little bit’

De bar van de Sapana Village Lodge was behoorlijk uitgebreid. Er stonden zelfs verschillende mocktails op de kaart. Ik dronk door mijn zwangerschap natuurlijk geen alcohol, dus een mocktail wilde ik wel. Het werd er een waar volgens de beschrijving Blue Curaçao in zat. In mijn naïviteit dacht ik dat hier wel een alcoholvrije versie van was. Omdat ik de ober ook over mijn zwangerschap had verteld, dacht ik dat alles wel goed kwam. Nou niet dus. Want ik was wel zwanger en had dus al maanden geen alcohol gedronken, ik wist nog precies hoe het proefde. De ober was zich van geen kwaad bewust en kwam zelfs nog met de fles aanzetten en zei dat er maar “a little bit” in mijn mocktail zat. We hebben er maar om gelachen, want ze bedoelen het niet verkeerd. Dit zijn precies van die cultuurverschillen die je naast je neer moet leggen. Dus let in het buitenland altijd op wat je bestelt! Helemaal als je zwanger bent.

Op expeditie!

Eventuele excursies waren te boeken bij de receptie van de lodge. Wij hebben onder andere een tour gedaan om bijzondere dieren, zoals de tijger, te spotten. Vanaf een bootje (lees: uitgeholde boomstam) zagen we verschillende soorten vogels en krokodillen en vanuit een open jeep zelfs een Indische neushoorn. Amber keek haar ogen uit! Heel leuk allemaal, maar die tijger, die zagen we uiteindelijk niet. Het bood enige troost toen de gids zei dat hij er in zijn hele carrière pas een paar keer een had gezien. Maar goed, ik vond het ook al heel bijzonder om überhaupt in het leefgebied van een tijger te mogen zijn. En misschien zijn we wel heel dichtbij geweest. Wie zal het zeggen?

Daarom dus een babymoon naar Nepal!

Dit was alweer het laatste onderdeel van onze babyboom naar Nepal. Onze conclusie? Ga dit doen! Het was een inspirerende en diverse reis. Van het drukke en spirituele Kathmandu, naar de indrukwekkende Himalaya tot het mooie Chitwan National Park. Uitgezonderd van Kathmandu heeft Nepal iets rustgevends. Dit hebben we vooral ervaren in de Himalaya en Chitwan National Park. En laat dat rustgevende nou net een fijn ingrediënt voor een zwangerschap zijn. We kwamen helemaal zen weer thuis!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Check ook de andere blogs van Michelle over haar reis door Nepal:

Op babymoon naar Nepal: letterlijk een topvakantie! (deel 2)

En toen was het tijd voor het letterlijke hoogtepunt van onze reis: het dak van de wereld, de Himalaya. Van Kathmandu reden we met een taxi naar Pokhara. Daar zouden we dan eindelijk beginnen aan onze 5-daagse hike.

Op babymoon naar Nepal: chaos in Kathmandu (deel 1)

Ik bedacht me dat ik ongeveer 3 maanden zwanger zou zijn tijdens onze reis naar Nepal. Zou ik mijn hikeoutfit dan nog wel passen? Nou, nog net. Het grootste obstakel om op babymoon naar Nepal te gaan was overwonnen.

Volg ons ook!