Op babymoon naar Japan: voor Hanneke de eerste én laatste keer

Auteur: Hanneke

Dit artikel is gepubliceerd op: 28/02/2019

Mijn moeder keek me aan of ik gek was geworden. We hadden haar zojuist verteld dat we 2 weken naar Japan zouden gaan met 24 weken zwangerschap. Op babymoon naar Japan dus. Zelf zag ik het probleem niet zo. De kwaaltjes waren dan toch voorbij en in het 2e trimester zou je je weer superenergiek voelen. Daarbij hadden we maatregelen genomen: we zouden rechtstreeks vliegen naar Tokyo in comfort seats en daar zouden we alleen maar in 4 sterrenhotels slapen.

Japan is geweldig, een heel bijzonder land voor een rondreis. De cultuur is bijzonder en echt heel inspirerend, de mensen zijn zo respectvol naar elkaar toe. Het is er schoon en veilig, en wat hebben we genoten van onze laatste reis met z’n 2’en: de arcadehallen waar geen eind aan lijkt te komen en van die fotohokjes waar je hele gezicht vervormd wordt, wat hebben we gelachen! En dan het karaoke zingen, lekker losgaan op de Backstreet Boys (jeugdsentiment ten top!). Het doorreizen deden we per hogesnelheidstrein (de Shinkansen). Ideaal! Je zit lekker rustig en terwijl je 300 kilometer per uur rijdt, kijk je heerlijk naar buiten. Het uitzicht is geweldig, want de natuur in Japan is adembenemend. En niet onbelangrijk: de toiletten zijn er heel schoon.

Het karaoke zingen, lekker losgaan op de Backstreet Boys – jeugdsentiment ten top!

Ieniemienieland

Dat klinkt perfect, maar toch waren er wat dingen waar ik tegenaan liep, als zwangere in Japan. Als eerste de bedden. Die zijn klein en ik was met 24 weken al behoorlijk groot dus het slapen ging moeilijk. Ik was moe van het zwanger zijn en het slenteren door de stad. Het doorreizen en slecht slapen zorgden ervoor dat ik de hele reis extra moe was en daardoor ook 2 keer gevallen. Niets ernstigs gelukkig, maar wel zo hard dat mijn broeken stuk waren en ik op zoek moest naar pleisters, omdat mijn knieën open lagen.

Elephant in the room

Een ander minpunt was dat ik me een olifant voelde; door al die zwangerschapshormonen was ik daar erg gevoelig voor. De mensen zijn klein, de stoelen zijn klein, de traditionele huizen die we bezochten, zijn klein en de hotelkamers zijn klein. Ook al boek je 4 sterrenhotels. Nu kan ik er hard om lachen maar toen niet. Vooral toen we in een traditioneel restaurant gingen eten en we op de grond moesten zitten en ik bijna niet meer overeind kwam. Hahaha…

De mensen zijn klein, de stoelen zijn klein, de traditionele huizen zijn klein en de hotelkamers zijn klein.

Moeders hebben altijd gelijk

Had mijn moeder achteraf toch gelijk…. Het was misschien niet zo’n goed idee om helemaal naar Japan te gaan met 24 weken zwangerschap. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ík zou het niet meer doen. Ik zou dichter bij huis blijven zodat je geen jetlag hebt. Ook zou ik niet meer op doorreis gaan. Ondanks dat het comfortabel is in de trein, het blijft vermoeiend: het zeulen met je koffer van hotel naar hotel. Begrijp me niet verkeerd Japan is echt een aanrader, maar niet per se voor een babymoon. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die heerlijke sushi die je niet mag eten. :-S Maar, dit is mijn ervaring, voor iemand anders kan het natuurlijk heel anders zijn en juist wél een aanrader zijn!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die heerlijke sushi die je niet mag eten. :-S

Conclusie

Mijn babymoonervaring in Japan was uniek en vol uitdagingen, maar het heeft me ook waardevolle lessen geleerd. Hoewel het niet de meest ontspannen babymoon was, koester ik toch de herinneringen aan dit avontuur in het land van de rijzende zon.

Zwanger naar Japan!

Na het lezen van dit blog niet afgeschrikt 😉 en wil jij zwanger naar Japan voor je babymoon? Takemeto.nl heeft wat handige informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ongeveer 11 uur naar Tokyo, Japan
  • De beste reistijd voor Japan is van april tot en met oktober
  • KLM vliegt direct op Tokyo
  • Een fijn hotel in Tokyo boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis naar Japan? Check bijvoorbeeld TUI.nl of AsiaDirect
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs over Azië al gelezen?

Laatste etappe van Anne, Puck en Joep: eilandhoppen in Zuid-Thailand!

Ja en toen waren we zomaar ineens 5 weken op weg en begonnen we alweer aan het laatste deel van onze reis: eilandhoppen in Zuid-Thailand!

Lees verder

Bloedhitte en 20+ muggen op de kamer: Anne, Joep en Puck in adembenemend Angkor Wat

Eigenlijk hadden we Cambodja van ons lijstje geschrapt. Met name omdat de spanningen tussen de Cambodjaanse premier en de EU die laatste weken waren opgelopen.

Lees verder

Hoe je het maximale uit Ho Chi Minh City haalt met kinderen!

We hebben lang getwijfeld over wat onze volgende bestemming zou worden. Mui Ne, Da Lat of toch direct door naar Saigon. Omdat we sowieso wilden

Lees verder

Volg ons ook!