3 x waarom IJsland de perfecte babymoonbestemming is!

Auteur: Kim

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/05/2019

Aangezien trouwen nog niet echt op de planning stond en een huwelijksreis dus ook nog even op zich liet wachten, stond 1 ding voor mij vast: we zouden in ieder geval op een heerlijke zonnige babymoon gaan. In mijn hoofd zag ik het al helemaal voor me, in een mooi badpak op het strand een boek lezen en in alle rust genieten van deze laatste vakantie met z’n 2’en. Mijn vriend dacht daar anders over.

Hij wilde graag een actieve vakantie en haalde me over om naar IJsland te gaan. Ik ben hem er nog steeds dankbaar voor! Met een auto rondtoeren langs een prachtige kustlijn, de mooiste watervallen, geisers, gletsjers en kliffen bekijken en ‘s avonds in het hotel heerlijk ontspannen in een hottub met water uit de plaatselijke warmwaterbron. Wat wil een zwangere vrouw nog meer…?

De perfecte babymoonbestemming

IJsland is een totaal andere wereld vergeleken met de rest van Europa en het ligt op maar 3 uur vliegen van Amsterdam. Deze korte reistijd maakt het een ideale bestemming tijdens de zwangerschap. Hieronder vind je nog 3 redenen waarom het volgens mij de perfecte babymoonbestemming is.

1. Hele dagen in de auto

Het klinkt misschien saai, maar niets is minder waar. Normaal ben ik een grote fan van actieve vakanties met veel wandelen. Maar na 6 maanden zwangerschap is het totaal geen straf om veel in de auto te moeten zitten. Je rijdt van waterval naar gletsjer en van geiser naar een mooie klif. Onderweg zie je het schitterende landschap aan je voorbij trekken. De meeste hotspots liggen op loopafstand van een parkeerplaats, maar je kunt er ook voor kiezen een stukje door de mooie natuur te hiken. Buiten Reykjavik is het erg rustig op de weg en dat maakt het landschap nog mooier.

De meeste hotspots liggen op loopafstand van een parkeerplaats, maar je kunt er ook voor kiezen een stukje door de mooie natuur te hiken.

2. Het nachtleven (of eigenlijk het gebrek eraan)

Buiten de hoofdstad Reykjavik hebben wij weinig grote steden gezien. We sliepen meestal in kleine accommodaties bij mensen op het erf. Omdat er weinig horecagelegenheden zijn buiten de grote steden eindigde onze dag meestal met het koken van een eigen maaltijd en het lezen van een boek in de gezamenlijke ruimte van de accommodatie. Wat een ultieme rust. Normaal zou ik het jammer vinden maar deze rust was nu precies wat ik zocht! Een andere prettige bijkomstigheid is dat alcohol extreem duur is in IJsland, dus daar heb je geen last van. 😉

Een andere prettige bijkomstigheid is dat alcohol extreem duur is in IJsland, dus daar heb je geen last van. 😉

3. Wellness

IJsland staat bekend om zijn warmwaterbronnen. Bij veel accommodaties zijn hottubs aanwezig die gevuld zijn met het natuurlijke warme water vol goede mineralen. Het was heerlijk om na een lange dag op pad te zijn geweest nog even te relaxen in een hottub. En daarna heerlijk ontspannen slapen! De bekendste warmwaterbron is de Blue Lagoon, een mooi wellnesscentrum met lichtblauw water tussen de lavavelden. Na een paar uur dobberen voelt je huid zo zacht als een babyhuidje. Naast het bekendste – en misschien wel de mooiste – is de Blue Lagoon ook de meest toeristische trekpleister. Toch is het een bezoek waard! Het ligt vlak bij het vliegveld dus het is een mooie afsluiter van een vakantie. Zo kun je helemaal ontspannen aan je terugreis beginnen.

De belangrijkste reden: IJsland is prachtig

De belangrijkste reden om IJsland als babymoonbestemming te kiezen is natuurlijk dat het een prachtig land is. De hoge watervallen, spectaculaire geisers, mooie kliffen en enorme gletsjers waar je allemaal superdicht bij in de buurt kunt komen. De wegen – en vooral de rondweg op het eiland – zijn goed en er is weinig verkeer. Dat maakt het land perfect om het met een huurauto en in je eigen tempo te ontdekken.

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen
IJsland

Deze blogs over IJsland met kinderen al gelezen?

10 x tips voor een roadtrip door IJsland met een peuter van 2

Onze huwelijksreis afgelopen april ging naar IJsland. Samen met onze zoon Mick ruim 2,5 week rondtoeren door dit fantastische, veelzijdige land. Hierbij onze top 10

Lees verder

IJsland met kinderen: déze 3 hotspots deed Patricia aan

Als reisagent heb je het geluk dat je zo af en toe een leuke aanbieding krijgt om een bestemming uit te proberen of te promoten.

Lees verder

Volg ons ook!