Op babymoon… Maar waarheen? Anne koos voor Kos!

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/09/2018

Babymoon, (vaak) de allerlaatste vakantie samen. Eerlijk gezegd had ik er vóór mijn zwangerschap nog nooit van gehoord. Maar ja, als je eenmaal zelf zwanger bent dan realiseer je je dat het misschien toch wel heerlijk is als je nog een laatste keer met zijn 2’tjes op reis kan. Aangezien wij eerder dat jaar nog in het bruisende New York waren geweest, kozen we dit keer maar voor een ontspannen babymoonvakantie: lekker 2 weken in een tophotel op Kos, van alle luxe voorzien.

Wanneer op babymoon?

Wij gingen in het 2de trimester op babymoon – schijnt trouwens ook de beste periode te zijn. Je voelt je dan vaak beter en je hebt meer energie. In het 1ste trimester ben je (ik) vaak moe of misselijk en in het laatste trimester ga je toch liever niet te ver van huis. Stel je voor dat je moet bevallen in een ander land en in een andere taal duidelijk moet maken wat je wel en niet wilt. Nee, lijkt me niet de ideale situatie. Overigens mag je vaak ook niet meer vliegen als je 36 weken of langer zwanger bent. Als je 30 weken zwanger bent dan is het handig om een (Engelstalige) Fit to Fly (zwangerschaps)verklaring te hebben. Check dit van te voren even bij de vliegmaatschappij waarmee je vliegt, want dit verschilt per vliegmaatschappij.

Waarheen op babymoon

Tja, wat is een goede babymoonbestemming? Wij wilden liever niet een babymoon in Nederland. maar een babymoonbestemming met alle dagen zon, zee en strand… en dat in oktober! 🙂 Maar – zwanger als ik was – had ik nog meer eisen…

De eisen van onze babymoon

 • Een land waar het zikavirus niet heerst of elk ander gevaarlijke virus dat mijn zwangerschap kon beïnvloeden (in die periode was dat hot news)
 • Zonzeker in oktober en tussen de 25 en 30 ℃
 • Niet te ver vliegen (maximaal 4 uur)
 • Luxe hotel aan het strand, met zwembad, ontbijt en dicht bij het centrum van een stad

Zonzekere babymoonbestemmingen in oktober

Het bleek nog best lastig om een fijne babymoonbestemming te vinden die voldeed aan alle eisen van onze vakantie. Je komt al gauw uit op Tenerife, Cyprus en Egypte waar het vaak extreem warm is in die periode. Of je komt uit in landen buiten Europa, zoals Kaapverdië, Suriname en de Antillen. Voor ons op dat moment veel te ver weg en ook wel eng met dat zikavirus. Uiteindelijk kwamen we op Griekenland. We vonden op de website van TUI een mooie deal: een fijn hotel met transfer en vlucht. Ideaal voor onze babymoon dus!

De transfer skipten we trouwens (na ons netjes te hebben afgemeld bij de reisleidster). Niets is erger dan het hele eiland rondrijden in een bus vol toeristen en bij elk hotel te stoppen, koffers uitladen en naar de volgende stop te tuffen. Vooral als je zwanger bent en 10 keer per uur moet plassen. We zagen het al gebeuren dat wij dan de laatsten zouden zijn. Dus in plaats van nog eens 3 uur in de bus te zitten na een vlucht van bijna 4 uur, namen we lekker een taxi. En zo zaten we dus 20 minuten later in het hotel aan een (voor mij dan, alcoholvrije) cocktail. Aanrader hoor! Het kost je misschien € 40 extra, maar het is het geld meer dan waard! 😉

Aqua Blu Boutique Hotel & Spa: perfect voor onze babymoon

Dat tophotel van ons was het Aqua Blu Boutique Hotel & Spa, een Adult Only 5 sterrenhotel. En zoals ik al zei, van alle luxe voorzien, met prachtige kamers. Sommige zelfs met een privézwembad! We waren niet per se op zoek naar een adult only hotel maar aangezien we nog geen kinderen hadden vonden we het ook prima, nog lekker even genieten van onze babymoon, zonder kids. 😉 Het ontbijt is er voortreffelijk, en lunch, borrel en diner zijn ook top. Ze maken er heerlijke (ook alcoholvrije) cocktails aan de bar. En lig je aan het zwembad dan brengen ze elke dag lekkere amuses! Klinkt goed hè?

Ik kan dit hotel niet meer vinden op Tui.nl maar je kunt het hotel ook boeken op onderstaande websites. Sowieso wel goed om even te shoppen en de prijzen te vergelijken:

Wat we wel jammer vonden was dat het zwembadwater ijskoud is. Ik ben er 1 keer in geweest, en toen maar meteen deze foto laten maken. 😉 En ja, ik vond het zelf jammer dat er een weg ligt tussen het strand (Lambi beach) en het hotel. Ik rol namelijk het liefste vanuit het hotel het strand op. Laatste puntje was de wind, het kan er bij vlagen best hard waaien. Waarschijnlijk is Lambi beach daarom wel zo’n populair strand bij kitesurfers. Kos centrum ligt op 3 kilometer van het hotel. Je kunt lopen (30 min), fietsen (10 min) of een taxi nemen (5 min) voor een paar euro. Wij kozen vaak voor de laatste optie.

What to do op Kos met een babymoon

Onze babymoon moest vooral een relaxvakantie zijn. Dus uiteindelijk hebben we niet heel veel gedaan. Maar mocht je toch ooit op Kos belanden, op babymoon of met baby of kinderen dan hierbij onze tips:

 • Auto huren en het eiland rondrijden. Wij bezochten:
 • Het is ook leuk om een fiets te huren. Het eiland is niet heel heuvelachtig en dus geschikt om lekker een eind te fietsen.
 • Kos centrum: erg toeristisch rond het oude haventje. Je kunt daar met een boot de zee op als je dat leuk vindt. Verder heb je in het oude centrum een fort en ruïnes, die hebben we allebei bezocht. En natuurlijk vind je er heel wat leuke restaurantjes.
 • In de buurt van ons hotel zat ook een massagehuis. Wij vonden het wat tegenvallen, zelfs een beetje amateuristisch (en ik mocht ook nog eens niet gemasseerd worden omdat ik zwanger was, misschien is dat wel weer professioneel;-)

Babymoonarrangementen in Nederland of een babymoonweekend in Nederland?

Mocht je overigens op zoek zijn naar een fijne babymoonbestemming in Nederland voor een weekendje of iets langer, dan zijn onderstaande opties misschien wel wat voor je. Ik vond er niet veel maar onderstaande 2 hotels spelen slim in op babymoons. Als ik weer zwanger was dan zou ik er zeker naar kijken, want de babymoonarrangementen die ze aanbieden zien er goed uit:

(En nee, dit is geen sponsorpraatje en ik ben er zelf ook niet geweest en vond ze gewoon door te googelen) :-).

Tot slot nog een paar tips voor het plannen van een babymoon

 • Plan een niet te lange (vlieg)reis. Je kunt zelf wel inschatten wat voor jou het fijnste is.
 • Het 2de trimester schijnt de best periode te zijn. Mijn vriend vond mij in die periode ook het leukst ;).
 • Houd er rekening mee dat je vaak niet meer mag vliegen als je 36 weken zwanger bent en check van tevoren even of de vliegmaatschappij waarmee je vliegt nog bepaalde regels heeft.
 • Bespreek je (vlieg)vakantie ook even met je verloskundige.
 • Als je meer dan 30 weken zwanger bent dan is een (Engels) fit to fly document bijvoorbeeld ook aan te raden. Het schijnt dat alleen een huisarts dit document mag afgeven.
 • Check de website van de betreffende vliegmaatschappij. Een vriendin van ons is namelijk geweigerd op een vlucht, omdat ze een bepaald document niet bij zich had. Dus better safe than sorry.
 • Smeer je goed in – altijd natuurlijk – maar als je zwanger bent vooral ook ook om een zwangerschapsmasker te voorkomen.
 • Ook handig om even wat dingen uit te zoeken: kijk wat de lokale keuken te bieden heeft, check hoe je in een andere taal zegt dat je zwanger bent en welke ingrediënten je niet wilt en mag en zoek ook even uit waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is, mocht er onverhoopt iets gebeuren.
 • En last but not least, geniet! Misschien wat afgezaagd, maar daar doe je het voor.

Onze babymoon

Ja, onze babymoon was heerlijk. We hebben enorm genoten, van elkaar, het weer en van de rust! En voor ons was het helemaal een bijzondere trip, omdat Puck er al een beetje bij was en toen ook het idee van Take me to is geboren…

Wat was of wordt jouw babymoonbestemming?

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!