Ojee! Mijn peuter van 2 heeft heimwee op vakantie!

Wanneer je besluit de magische 3 R’en (rust, reinheid en regelmaat) te verstoren voor een vakantie, had je kunnen weten dat je peuter de vakantie zou verstoren. Op vakantie gaan is iets wat je kind ‘gewoon nog moet leren’. Daar had ík alleen even niet bij stilgestaan.

Lastminutedeal

Wegens de verbouwing van ons huis besloten we in eerste instantie dit jaar niet op vakantie te gaan. Tot ik een geweldige lastminutedeal tegenkwam. Voor een kleine € 1.000 konden we met ons 3’en naar Zakynthos: 8 dagen in een hotel, met ontbijt en huurauto! We hadden er ontzettend zin in! Ook ons meisje riep al weken dat ze weg wilde. We telden de dagen af en ze hielp ons zelfs met inpakken. Omdat we om 6.00 uur moesten vliegen, regelden we een hotel vlak bij Schiphol, een zogenoemde Park-sleep-fly (ideaal!).

Valse start

Bij binnenkomst op onze kamer in de Park-sleep-fly zei ons dochtertje Noor meteen: “Mama ikke thuis slapen niet in kleine bed”, doelend op het babybedje. Thuis slaapt ze namelijk al in een peuterbed. Vanwege de korte nacht mocht ze dus tussen ons in. Helaas werd ze midden in de nacht ziek; ze spoog het bed onder en kreeg flinke koorts. Die wisten we snel te onderdrukken met paracetamol en dus konden we midden in de nacht naar het vliegveld. Noor sliep gelukkig door in de buggy. Alleen toen ze in haar eigen stoel in het vliegtuig moest zitten was het even huilen. Ze was hangerig en wou alleen bij mama op schoot. Ook tijdens het landen moest ze op haar eigen billen zitten. Lang leve de tablet en lang leve Kikker en zijn vriendjes! Daarmee hielden we haar wel zoet.

Lang leve de tablet en lang leve Kikker en zijn vriendjes!

Bij aankomst op Zakynthos liepen we tegen het volgende probleem aan. We hadden geen bevestiging van onze huurauto ontvangen, enkel van ons reisbureau – niet wetende dat zij dit uitbesteed hadden. Na een enkel telefoontje was het gelukkig geregeld en konden we door. We kregen een bijna-nieuwe auto en ook de kinderstoel die we bijgeboekt hadden, was brand new.

‘In volle vaart’ naar het hotel

We deden er vervolgens ruim een halfuur over om bij het hotel te komen. Ook al is het ‘maar’ 30 kilometer, je komt niet verder dan je 3e versnelling op dit eiland en dus duurt de reis MEGALANG! We hadden een mooi hotel in de buurt van Gerakas waar alles perfect was. Behalve de locatie dan, want het is een hoofdweg die je 20 minuten lang moet afrijden en ook weer terug voor je een afslag krijgt naar andere delen van het eiland.

Tip: mocht je een wat bruisender gebied zoeken, kies dan voor Laganas.

Peuterpuberissues

De dag na aankomst was de koorts weliswaar weg, maar bleef Noor aangeven naar huis te willen. Het is natuurlijk ook vreemd en heel raar dat je in een zaal moet ontbijten, dat er geen ‘normaal’ brood is, iedere avond uit eten en ook nog slapen en wonen in één kamer met papa en mama. Ook de auto vond ze verschrikkelijk. Ze huilde al als we langer dan 10 minuten in de auto moesten zitten, omdat die een lage stoel had en ze daardoor niet naar buiten kon kijken. Het zand voelde raar en was te warm, het strand was niet leuk. Ze verzon zelfs dat ze een gebroken been had en ze met 35 graden continu gedragen wilde worden.

Je voelt je daarnaast op den duur ook rot als ze minstens ieder uur vraagt wanneer we naar huis gaan. Ik dacht, wat doe ik mijn kind nu eigenlijk aan? Voor haar is dit helemaal niet leuk!

Op vakantie gaan moet je leren

De laatste dagen waren prima te doen. Noor had de Engelse worstjes van het ontbijtbuffet ontdekt. En ieder restaurant had wel een van de 3 peuter-P’s (pannenkoeken, pizza of patat) op het menu. In de auto ontdekten we onze 4e P: een polly. Want een lolly was te moeilijk om uit te spreken. We gingen van ieder uur een zeurmoment, naar een keer op een dag een zeurmoment. En ook de terugreis ging prima: geen gezeur, de hele reis lang niet!

Nou breekt m’n klomp

Eenmaal thuis stapten we de auto uit en het eerste wat Noor zei: “Mama ik wil op ekantie”. Ik keek mijn vriend aan en ik zei: “Volgende keer boeken we 14 dagen: 7 dagen strijd en 7 dagen rust.”

Mochten jullie benieuwd zijn naar het eiland Zakynthos zelf, lees dan mijn blog over wat we allemaal gezien hebben!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!