Oerol, ook een heel kindvriendelijk festival! Lucie legt uit waarom

Auteur: Lucie

Dit artikel is gepubliceerd op: 1/09/2019

Zeg je Oerol, dan denken mensen al snel: “Ah dat culturele ‘geitenwollensokkenfestival’ op Terschelling.” En ja, een cultureel festival is het zeker. En inderdaad, mensen met geitenwollensokken lopen er ook! Maar bovenal komt er in de 10 dagen dat dit festival duurt, een heel gemêleerd gezelschap op het eiland af.

Zo ook wij. Als nog niet papa en mama kwamen we 4 jaar geleden voor het eerst op Oerol. Tijdens onze eilandhopvakantie samen met vrienden belandden we bij toeval op Oerol. Al snel spraken wij naar elkaar uit: ”Hee dit is leuk! Dit wordt ons jaarlijkse uitje, ook als we straks kindjes mogen krijgen en oud en bejaard zijn.” 2 jaar later was daar onze Fien. Met nog geen 5 weken oud mocht zij vorig jaar haar eerste Oerol beleven en nu met 13 maanden haar 2e. Dit jaar ging ook Fien haar kleine vriendje Cas (7 maanden) mee.

Dit wordt ons jaarlijkse uitje, ook als we straks kindjes mogen krijgen en oud en bejaard zijn.

2 festivalterreinen

Oerol is een cultureel festival met tal van muzikale optredens, theater en exposities over het hele eiland. Het bezoeken van grote voorstellingen met kindjes is lastig. Toch is er genoeg te zien en te beleven. In de dorpen is straattheater en ook zijn er 2 hele leuke festivalterreinen die uitermate geschikt zijn om met kindjes te bezoeken. Festivalterrein Westerkeyn in het dorp Midsland. Een gezellig terrein omgebouwd als dorp, met terrasjes, een grote kapschuur, barretjes en verschillend klein theater dat prima met kindjes te bezoeken is.

Het andere festivalterrein is De Betonning, gelegen in het dorpje West-Terschelling. Dit is onze grote favoriet! Het oorspronkelijke industrieterrein wordt tijdens Oerol omgetoverd tot een super relaxed strand. Plof neer in een strandstoel, zitzak of op het terras terwijl er op de achtergrond een lekker livemuziekje speelt en de kindjes in het zand spelen. Dit jaar waanden wij ons echt even in een discotheek bij het binnenstappen van The Little Pony Club, een omgebouwde zeecontainer waar de dj alle voetjes van de vloer kreeg terwijl de papa’s 50 meter verderop met de kindjes in het zand speelden.

Handige pre-Oeroltips

Tijdens Oerol is het gezellig druk op het eiland. Vroegtijdig (bijvoorbeeld in de winter) een accommodatie reserveren is een must. Net als de boot, voor als je met de auto over wil. Ook een tip: reserveer tijdig je fietsen, bijvoorbeeld de Urban Arrow die wij huurden. Hier passen niet alleen de kindjes in, maar ook de kinderwagen(s)!

Deze blogs al gelezen?

Volg ons ook!