Oberhausen: hierom is dit de perfecte stad voor een weekendje weg met ’t gezin!

Auteur: Pratiwi

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/07/2019

Iedereen wordt blij van deze stad. De kinderen zijn gelukkig met Legoland en ouders met het CentrO, het grootste winkelcentrum van de stad. En als gezin geniet je samen van de ruime food court. En, alles ligt ook nog eens dicht bij elkaar, in hetzelfde complex. Handig toch?

CentrO Oberhausen

Oberhausen is een vakantiebestemming die ook geschikt is voor koude en regenachtige dagen. Legoland, het winkelcentrum en Sea Life Aquarium zijn namelijk allemaal indoor. Je kunt er natuurlijk ook op zonnige dagen komen. Want als het mooi weer is, slenter je lekker over de promenade en eet je op een van de terrassen.

In CentrO vind je 220 merkwinkels bijvoorbeeld TK Maxx en een Apple Store. Wij aten elke dag in de food court (Coca-Cola Oase), zonder al te veel te betalen. In de Coca Cola Oase vind je van alles, van kip van de KFC tot lekkere ijsjes en van Duitse varkensschenkel tot Aziatische noedels.

Helaas hadden wij wel enorme pech. Tijdens het hele paasweekend was het winkelcentrum  gesloten. Dus een tip: ga niet in het paasweekend. O en ook niet op een zondag, want ook dan is het winkelcentrum, de trekpleister van de stad, gesloten!

Legoland Discovery Centre

Anders dan in Legoland Billund in Denemarken is dit Legoland kleiner en indoor. Het heet Legoland Discovery Centre. We hadden er 4 uur voor uitgetrokken, maar na bijna 3 uur waren we klaar met spelen, omdat we honger hadden. Helaas verkoopt het café in Legoland alleen maar snacks. Dus nog een tip van mij: zorg voor een volle maag voordat je in Legoland gaat spelen (of neem wat te eten mee)!

Hoewel dit Legoland kleiner is dan Legoland Denemarken, is het toch een aanrader. Martin, mijn 4-jarige zoon, was er dol op. Hij vond de 4D-bioscoop heel leuk. Helaas heeft hij maar 2 filmpjes gezien. Er waren er 6. Als je er 4 uur bent, dan heb je wel genoeg tijd om alle filmpjes te bekijken. Bovendien was er een ninjatrainingskamp. Martin is gek op ninja’s dus hij had veel plezier in het trainingskamp. Er was ook een spel waar ze op monsters moesten schieten om een prinses te redden. En natuurlijk waren er een paar kamers waar ze met lego konden bouwen: auto’s, gebouwen, steden, huizen en ijswinkels.

Hoewel dit Legoland kleiner is dan Legoland Denemarken, is het toch een aanrader.

Lego Miniland was mijn favoriet. Miniland is een ruimte waar ze Legobouwwerken tentoonstellen. Er waren miniatuurversies van toeristische attracties en monumentale gebouwen uit de provincie Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Heel mooi en met aandacht voor detail. Zo was er de Dom van Keulen, de haven van Duisburg, de kolenmijnbouwwerken en het grootste voetbalstadion van Duitsland. Als ik niet zo achter mijn zoon had moeten aanrennen, was ik hier uren gebleven.

Onze accommodatie

Tijdens ons weekendje Oberhausen huurden we een AirBnB-appartement. We waren er heel tevreden mee. Ik vond het interieur prachtig. En een pluspunt, het was heel kindvriendelijk. In andere AirBnB-appartementen waren er breekbare dingen en moesten we onze kinderen intensief in de gaten houden. Het best in dit appartement waren de bedden; de meest comfortabele waar we ooit op hebben geslapen. Zowel de slaapbank als het boxspringbed was groot en knus.

En een pluspunt, het was heel kindvriendelijk.

Meer tips

  • De supermarkten in Oberhausen zijn elke zondag gesloten. Dus vergeet niet op zaterdag je boodschappen te doen!
  • Anders dan in Nederland moesten we contant betalen voor een aankoop van minder dan € 10. Dus zorg dat je contant geld bij je hebt!
  • Een rit van 2,5 uur van Amsterdam naar Oberhausen is misschien kort voor ons, maar niet voor onze peuter. Daarom stopten we in Emmerich voor een wandeling over de Rijnpromenade. De rustige Rijn gaf ons een relaxt gevoel.
  • Düsseldorf: een interessante stad op slechts 35 minuten rijden van Oberhausen. Als je klaar bent met alle attracties in Oberhausen, kun je Düsseldorf misschien nog bezoeken. Wij gingen erheen om te winkelen en om de beroemde Japanse wijk te zien.

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?