Nutchel Cabins in België: Nikie ging met haar gezin even helemaal offline!

Auteur: Nikie

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/11/2019

“We leven vandaag dicht op elkaar, we werken hard en onze privacy staat onder druk. Hierdoor komen stress en burn-outs steeds meer voor. De sociale druk is hoog door sociale media, ons werk en de omgeving. Mensen willen meer en meer terugkeren naar de rust en zich onthechten van de technologie en hun drukke leven.” Aldus de brochure van Nutchel Cabins.

Als gezin houden wij heel erg van buiten zijn. Toen we de prachtige plaatjes (hoe toepasselijk) op Instagram tegenkwamen, wisten we het meteen: hier gaan we naartoe! Nutchel Cabins is een kleinschalig vakantiepark op het landgoed Warredal in het pittoreske Maaseik (net over de grens in België) We boekten de 4-persoons classic cabin voor een weekend in september.

Nutchel in a nutshell

Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen. Vooraf kregen we genoeg informatie over wat je mee kunt nemen. Alle administratie handelden ze ter plekke af, zodat we optimaal konden genieten van ons verblijf in de bossen. Bij een verblijf van 3 nachten krijg je trouwens het 1e ontbijt gratis. Wij boekten voor de 2e ochtend ook een ontbijtje erbij. Met een golfkarretje werden we met onze bagage afgezet bij onze cabin. Wauw!!

De huisjes gaan op in de omgeving, zonder dat je echt hoeft in te leveren op comfort. Je hebt diverse soorten huisjes; 2-, 4- & 5-persoons. Daarnaast kun je ook kiezen voor een treetop cabin (boomhut) of een cabin met hot tub. Alle cabins hebben een typerende glazen pui. Je kijkt uit op de vrije natuur, dus zo beleef je de omgeving nóg intenser.

De 4-persoonshuisjes zijn voorzien van een keukentje met gasfornuis, een lekker zitje, 2 x 2-persoons stapelbedden, een badkamer en een open haard. Je hebt 1 vrij stopcontact. ’s Avonds maak je licht door middel van olielampen en kaarsen (hóe romantisch).

Klinkt idyllisch hè…?! Dat is het ook echt!

Centraal in het bos staat een woonwagen. Je kunt er koelelementen halen voor je koelbox (nee, je hebt geen koelkast) en hout voor je kachel. ’s Ochtends staat hier ook je ontbijt klaar. Tegen de tijd dat de kachel je cabin warm gestookt heeft, kun je lekker aanschuiven met een kopje koffie en lekker vers broodje. Klinkt idyllisch hè…?! Dat is het ook echt!

Even praktisch de haard en de olielampen zijn wel een dingetje met kleine kids. Noah had er geen moeite mee, maar je moet ze wel in de gaten houden. Ze hebben geen kinderbedjes, maar je kunt wel een Deryan tentje huren.

Op het terrein en in de buurt

Op het terrein vind je onder andere de Cosy Tipi, een ontmoetingsplek met naastgelegen strandje waar je op warme dagen kunt zwemmen, een kinderboerderij, een barbecuehuisje en onder andere een hoogteparcours voor outdooractiviteiten. Wil je toch even terug naar de bewoonde wereld, dan ben je binnen 45 minuten in Maastricht of Roermond. In Thorn (NL) (20 minuten rijden) kun je met de kids lekker naar de pannenkoekenbakker. Maar je kunt ook gewoon om de hoek Belgische frietjes eten.

Offline, terug naar de basis

Als ik nadenk wat we gedaan hebben dat weekend… heel weinig! We zijn vooral veel buiten geweest en met elkaar! Noah heeft maximaal genoten. Hij kon overal ravotten. En slapen in het bos is natuurlijk één groot avontuur!

Thijs en ik hadden afgesproken dit weekend onze telefoon uit te zetten en echt op te gaan in het moment. Ik kan je vertellen, het was best moeilijk. We werden niet afgeleid door social media, e-mail, het nieuws, of andere zaken die er helemaal niet toe doen. Je houdt gewoon heel veel tijd over. We hebben boeken gelezen, gespeeld met onze kleine vent, fijne gesprekken gehad en soms was de stilte van de natuur ook gewoon heel fijn. We hebben écht genoten van de kleine dingetjes.

Als je niet van grootschalige vakantieparken houdt en een buitenmens bent, dan is dit een echte aanrader. Boeken doe je op Nutchel.be

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!