New York of toch Ibiza met een kind: hoe een mazelenuitbraak de doorslag gaf

Auteur: Rosalie

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/07/2019

In januari 2019 waren de Werelddeal Weken van KLM. Ik besloot om eens een kijkje te nemen op de site en te dromen over verre bestemmingen. Ik stuitte al snel op zeer betaalbare tickets naar New York. Mijn fantasie ging met me aan de haal, hoe leuk zou dat zijn met z’n 3’tjes?!

Een aantal jaar geleden stal New York mijn hart toen ik er in mijn eentje 10 dagen was. Eenmaal getrouwd heb ik manlief deze waanzinnige stad laten zien en beloofden we elkaar dat als we een kleine zouden krijgen, we nog een keer terug zouden gaan! Ik dacht, dit is mijn kans! Ik boekte 3 tickets naar New York met vertrekdatum in mei! Zo gaaf!

Eenmaal getrouwd heb ik manlief deze waanzinnige stad laten zien en beloofden we elkaar dat als we een kleine zouden krijgen, we nog een keer terug zouden gaan!

OMG de tickets zijn zoek!

Alleen liep dat ietsje anders… In april ontstond er in New York een mazelenuitbraak. En aangezien Fedde nog niet ingeënt was (zijn vaccinatie stond gepland voor ná de vakantie), ben ik het nieuws gaan volgen. Op een gegeven moment had de burgemeester zelfs de noodtoestand uitgeroepen! Ik kon de vaccinatie naar voren halen zodat dat een groot deel van mijn zorgen weg zou nemen. Vervolgens zocht ik als voorbereiding de tickets op, om de vluchttijden te bekijken en iemand te vragen voor het wegbrengen en ophalen. Echter, ik kon toen nérgens meer onze geboekte reis terugvinden! Het leek wel alsof we niet móchten gaan. Ik kreeg er niet zo’n fijn gevoel bij en nam contact op met KLM. Daar konden ze niet zo veel doen, aangezien ik geen boekingscode had. What to do?!

Flexible friend

Uiteindelijk vond mijn man de tickets terug in de app en toen bleek dat we een flexibel ticket hadden. Oftewel: we konden omboeken! Ik had op social media allerlei reizen naar zonnige oorden voorbij zien komen (de blogs van Takemeto.nl zijn ook voor mij een grote inspiratiebron!) en dat bracht me extra aan het twijfelen. Waar zou ik voor kiezen, nu ik de mogelijkheid had om te kiezen?! Ging ik voor een wereldstad, met wisselvallig weer, met vele uren vliegen, met 6 uur tijdsverschil en met een dreumes die erg van zijn vrijheid houdt? Oftewel, zeer waarschijnlijk niet zo’n ontspannen reisje, want New York betekent voornamelijk in de wagen of de draagzak en af en toe eruit om te spelen. Of gingen we voor een zonnige bestemming, dus zon, zee, strand én met alle vrijheid en ruimte voor Fedde om te ontdekken?

Iedereen blij

Na er een nachtje over geslapen te hebben, boekten we de tickets om, zonder kosten, naar… Ibiza! Eenmaal op Ibiza wisten we dat we de juiste keuze hadden gemaakt! Ik blij, man blij en voor mij het grootste pluspunt van de hele vakantie: kind blij.

Tip: als ik iets geleerd heb van deze situatie dan is dat wel dat ik (nu er kinderen in het spel zijn) net even meer voorbereiding moet treffen als het om een vakantie naar het buitenland gaat. Misschien wat vaker een nachtje slapen over mijn impulsieve ideeën 😉 Dus als ik jullie iets mee kan geven: boek je vakantie als je he-le-maal zeker bent van je bestemming zodat je niet onverwacht voor verrassingen komt te staan.

Ibiza is een fantastisch eiland voor een vakantie met kind(eren). Meer hierover lees je in mijn volgende blog vol met tips!

Take me to Ibiza!

Lijkt Ibiza jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ongeveer 2,5 uur naar Ibiza Stad,
  • De beste reistijd voor Ibiza is mei tot en met september
  • Onder andere Transavia vliegt direct op Ibiza Stad
  • Een auto huren op Ibiza Airport doe je bij Enterprise Rent-a-car, Hertz en Thrifty Rent a Car
  • Deze leuke hotels op Ibiza boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen

Deze blogs over Ibiza al gelezen?

5 x de leukste restaurants met kids op Ibiza! Hier wil je gegeten hebben!

Afgelopen voorjaar boekten we een vakantiebreak naar Ibiza. Net voor de paasdagen vlogen we van Amsterdam naar Ibiza-stad. Het was er nog niet heel warm

5 x de leukste plekjes op Ibiza met kinderen volgens Rosalie

Op vakantie zijn we enigszins ondernemende types, dat wil zeggen: we zien graag wat van de omgeving. We zoeken een goede balans tussen rust en

Aiii met je kindje tussen de jolige Engelsen op Ibiza – zó loste Rosalie het op!

We hadden eigenlijk een citytrip geboekt voor een paar dagen, maar na wat beraad besloten we er wat dagen aan vast te plakken en een

Volg ons ook!