New York met een baby: 5 tips van ‘local’ mama Ilse

Auteur: Ilse

Dit artikel is gepubliceerd op: 11/01/2019

Wolkenkrabbers, yellow cabs, neonlicht, the city that never sleeps; dat is NYC! New York moet je een keer hebben meegemaakt. Maar hoe leuk is The Big Apple met kleine kinderen?
Bijna 3 jaar heb ik op Manhattan mogen wonen, waarvan de laatste 3 maanden met onze eigen yankee. Voordat ik moeder werd, heb ik alle hotspots ontdekt, rooftop bars onveilig gemaakt en heb ik me geen zorgen hoeven maken of ik de metro wel in kon met een kinderwagen. NYC is zeker anders met een kleintje, maar niet minder leuk.

Ik kan een boek schrijven over alles wat New York te bieden heeft, maar zal beginnen met een top 5 van activiteiten met kinderen onder de 6 jaar oud in deze wereldstad.

1- Central Park

Je kunt een hele week in dit park doorbrengen: 21 speeltuinen, een draaimolen, dierentuin, grasvelden, bootje varen en fietsen. Haal lekkere dingen voor een picknick bij Whole Foods op Columbus Circle, loop het park in en laat de kinderen lekker spelen bij Heckscher Playground. Met mooi weer staan de sprinklers aan dus badkleding en handdoeken mee. Je picknickkleed kun je neerleggen bij Sheeps Meadow waar je met uitzicht op de wolkenkrabbers je broodje eet.

 

 

 

 

 

 

Je kunt een hele week in dit park doorbrengen: 21 speeltuinen, een draaimolen, dierentuin, grasvelden, bootje varen en fietsen.

2- Governors Island

Van 1 mei tot 1 oktober ontsnap je aan de drukte van Manhattan door de ferry naar Governors Island te nemen. Een retourkaartje kost $3 en kinderen mogen gratis mee. In minder dan 10 minuten sta je op het eiland en heb je een geweldig uitzicht over Manhattan en The Statue of Liberty. Je kunt er wandelen, kunst en cultuur snuiven en er is een prachtige speeltuin met hangmatten en 2 plekken waar foodtrucks staan. Er wordt veel georganiseerd dus check de agenda op www.govisland.com.

3- The High Line

Een park op een oude spoorlijn meters boven de grond. Vanuit midtown loop je op West 34th street en 12th avenue zo de High Line op. Voor kinderen is het een grote ontdekkingstocht. Bloemen, kunst, speelplekken en uitkijkpunten houden de kleintjes constant geëntertaind. De High Line is makkelijk toegankelijk met de kinderwagen en je vindt er veel bankjes, ligstoelen en ijscokarren met verantwoorde ijsjes. De High Line loopt tot Chelsea Market. Deze indoor market mag je trouwens ook niet missen

De High Line is makkelijk toegankelijk met de kinderwagen en je vindt er veel bankjes, ligstoelen en ijscokarren met verantwoorde ijsjes.

4- Lekker eten

In het gemiddelde restaurant in NYC staan ze niet te springen om een kinderwagen die te veel ruimte in beslag neemt. Maar er zijn genoeg kindvriendelijke opties, zoals Bubby’s in Tribeca, Cowgirl in West Village, Alice’s Tea Cup (ook te gek voor een high tea met de kids), Dinosaur BBQ in Harlem, Max Brenner voor de chocoladeliefhebbers of ga voor een hippe foodcourt zoals Gotham West Market, Chelsea Market of Eataly. Heb je zin in een biertje en worst ga dan naar Radegast Biergarten in Williamsburg waar de kids welkom zijn tot het donker is.

5- Shoppen

Niet de grootste hobby van de meeste kinderen, maar in deze winkels is succes gegarandeerd: Barnes and Nobles op Union Square, Disney Store op Times Square, Lego Store bij Rockefeller Center, M&M World op Times Square en Chelsea Market. Sowieso is Times Square in de avond geweldig voor kinderen met alle lichtjes. Wat ook leuk is, is een vlooienmarkt zoals Artists & Fleas in Williamsburg of Brooklyn Flea in Dumbo. Beide liggen in artistieke wijken op mooie locaties met geweldig uitzicht over Manhattan.

Goed om te weten is dat NYC goed te lopen is met een kinderwagen en dat kinderwagens ook prima in de metro kunnen. Kijk alleen van tevoren goed of er een lift is bij het metrostation zodat je niet hoeft te tillen. Met de bus in de stad vond ik minder fijn. Je moet de kinderwagen namelijk inklappen voordat je de bus instapt, gedoe en boze gezichten gegarandeerd. Uber is een goed en goedkoop alternatief voor het openbaar vervoer.

Goed om te weten is dat NYC goed te lopen is met een kinderwagen en dat kinderwagens ook prima in de metro kunnen. Kijk alleen van tevoren goed of er een lift is bij het metrostation zodat je niet hoeft te tillen.

Zoals je leest, is NYC met kinderen ook een aanrader! Boeken dus die trip!

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!