Naar Oman met kinderen: de bucketlisttrip van Patricia (deel 3)

Deel 1: De bucketlisttrip van Patricia

Deel 2: Cruisen langs de Emiraten met kinderen

Hieronder lees je deel 3 van de bucketlisttrip van Patricia: Oman!

Het is eerste kerstdag en we varen van Abu Dhabi naar Oman. Oscar wordt wakker en vraagt zich meteen af of de kerstman ons daar wel kan vinden. Gelukkig is dat zo; we hebben kerstsokken opgehangen en voor ieder zitten er 2 cadeautjes in. Stickers en kerstsokken van Mickey Mouse. Ze zijn superblij. Ook hebben ze nog een brief gehad van de kerstman, of ze later die dag naar het theater komen. De kerstman heeft nóg een verrassing voor ze. We hebben verder geen plannen dus gaan even zwemmen en doen lekker rustig aan.

Later die dag in het theater blijkt de kerstman een hele reis te hebben afgelegd om op het schip te komen. Alle kinderen op het schip krijgen een cadeautje. Ze krijgen beiden een koffertje vol met tekenspullen en ze zijn er erg blij mee.

Kapiteinsdiner

Dan is het tijd om te eten; het is gala-avond dus iedereen in het net. De kinderen krijgen een smokingoverhemd aan met strik. Ze zien er stoer uit. Jamie heeft er niet zo veel zin meer in deze avond. Chagrijnig, huilend naar het restaurant. Hij gaat nog net zitten en voor de foto lacht hij nog even, maar dan is het weer klaar. Huilen en hij wil niks! We hadden de kaart al in onze handen, maar we kijken elkaar aan en denken: nee, dit gaat hem niet worden vandaag. We pakken onze spullen en gaan maar weer. Dan maar om de beurt naar het buffet en met een bord terug naar de hut en daar wat eten. Soms lopen dingen niet zoals je zou willen, ook daarin is het gewoon aanpassen. Op de hele vakantie is het 1 avond gebeurd. Elke avond hebben ze netjes in het restaurant gezeten. Tijdens de cruise houdt dat in elke avond een 3 gangendiner. Ze slapen al vroeg deze avond.

Soms lopen dingen niet zoals je zou willen, ook daarin is het gewoon aanpassen.

Muscat, Oman

In Oman hebben we van tevoren niks gepland. We zien het wel als we Muscat in gaan. We lopen de haven uit en er staan direct taxichauffeurs om ons heen. Ze bieden een tour aan om Muscat te zien. We onderhandelen en uiteindelijk hebben we een deal. Voor € 60 gaan we 3 uur lang op pad. Wij zijn tevreden. Eerste stop bij de moskee. Helaas is ie wel al gesloten, maar we lopen wel buiten rond. Ik maak een paar foto’s en een man gaat bij de kinderen zitten om met ze op de foto te gaan. Leuk, het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

Daarna hebben we nog een aantal stops: het operagebouw, het paleis, het Carlton Hotel dat nogal bijzonder is van binnen en als laatste de zouk. Schijnbaar de grootste van het land en ook de mooiste. Hij valt ons alleen nogal tegen. De kinderen zijn het zat en we lopen nu terug naar het schip. Weer tijd voor een ijsje! We varen weg tijdens zonsondergang en terwijl we wegvaren klinkt luid uit de speakers van het schip het lied Time to say goodbye van Andrea Bocelli.

Khasab, Oman

Vandaag gaan we al vroeg ontbijten. We moeten met een tender (soort sloep) naar de kade en boeken een tour. We gaan met een dhow (traditioneel Arabisch zeilschip) de hele dag varen het fjord in. Dit gedeelte wordt het Noorwegen van Oman genoemd door de fjorden die ze hier hebben. Grote kans dat we er ook dolfijnen zien. Onze dhow is azuurblauw en er liggen tapijten op de grond en allemaal kussens. Echt Arabisch. De kinderen liggen meteen in de kussens, lekker onderuit. Terwijl we wegvaren naar het fjord krijgen we Arabische thee. Nou dat vindt Oscar wel wat, die is zo zoet dat lijkt wel limonade.

Het is heerlijk aan boord en we genieten enorm. Eenmaal in het fjord komen we de eerste dolfijnen al snel tegen. Ze zwemmen met ons mee en de kinderen zitten op de knietjes aandachtig te kijken. Al snel spotten we ook een babydolfijn die hard met ons mee zwemt. Tijdens de vaartocht doen we 2 stops en krijgen we ook een Arabische lunch, waar vooral Oscar van schranst. Langzaamaan varen we terug naar het schip de dag zit erop. Wat hebben we genoten van deze heerlijke relaxte dag. We komen weer op het schip terug en Oscar vindt het weer tijd voor een ijsje. Nou ja vooruit dan maar…

We komen weer op het schip terug en Oscar vindt het weer tijd voor een ijsje. Nou ja vooruit dan maar…

Terug in Dubai

De laatste dag liggen we alweer in Dubai. Morgen moeten we van het schip af en begint het laatste gedeelte van onze reis. Vandaag kunnen we nog genieten. Tijdens een uitgebreid ontbijt geniet Oscar nog maar een keer van taart. Dat is namelijk vaste prik voor hem tijdens de cruise. Dan besluiten we naar het oude gedeelte van Dubai te gaan. Daar vind je de souks. We lopen er doorheen en kopen saffraan, in bergen te krijgen! We lopen verder door de straatjes, verbaasd, want het is vrijdag dus dit houdt in dat het vrijdaggebed gehouden wordt. Op deze dag wordt in de moskee gebeden terwijl op andere dagen ook op andere plekken gebeden mag worden. Het is dus drukker, blijkbaar past niet iedereen in de moskee en zien we door diverse plekken in de straatjes dat veel mannen op kleedjes buiten aan het bidden zijn. Voor ons een wat vreemd gezicht, maar daar heel gewoon.

We lopen verder en komen bij het water aan waar abra’s (watertaxi’s) over het water varen. We besluiten ook om een abra te nemen naar de overkant om daar verder te wandelen. Het kost nog geen 25 cent per persoon. Eenmaal aan de overkant lopen we weer door een souk en dwalen wat verder. Uiteindelijk zijn we het zat voor vandaag. We gaan terug naar het schip nog even genieten. Oscar vindt het tijd voor een ijsje en nog een cocktail.

Knallend uiteinde

En dan zeggen we het schip gedag, tijd voor het laatste gedeelte van onze reis. Daar hebben we ook enorm naar uitgekeken. We vieren hier in Dubai Oud en Nieuw, en wel bij de Burj Khalifa! Het hotel dat we hebben geregeld is het Damac Maison Cour Jardin, op loopafstand van de Burj Khalifa. We zien het gebouw zelfs vanuit onze hotelkamer. We onderzoeken van tevoren goed waar we kunnen staan tijdens Oud en Nieuw. Er komen zo’n 2 miljoen mensen af op het spektakel en met de kinderen daar tussen staan, zien we niet zitten. Om 23.30 uur maken we de kinderen wakker zodat ze even de tijd hebben om wakker te worden en besluiten dan om 23.50 naar buiten te gaan. Het aftellen begint en we staan te kijken naar een spektakel van een vuurwerkshow vanaf het hoogste gebouw van de wereld. Iets wat we elk jaar op tv zien, gebeurt nu voor onze ogen: WAUW! Het is waanzinnig mooi, al vinden we het wel kort duren, vooral Oscar. En dan is het 1 januari en dus helaas tijd om naar huis te gaan. Dubai gaat ons terugzien, we zijn er nog niet uitgekeken!

Volg ons ook op:

Recente blogs: