Naar Málaga met een 14 weken oude baby! Femke vertelt!

Auteur: Femke

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/01/2019

Als mijn vriend voor zijn werk een paar dagen van huis is, vertrek ik met een goede vriendin en mijn dochter Josephine van 14 weken oud naar Málaga in Spanje. Deze stad veroverde een half jaar ervoor een plekje in onze top 10 van fijne, gemakkelijke vakantiebestemmingen. Samen met die vriendin ga ik dus met plezier én met baby terug.

Check, check, dubbelcheck: de voorbereiding

Op mijn reizen-met-baby-paklijst die ik eerder maakte, vink ik weer alles af. Deze keer neem ik nog minder kleertjes mee: als het warm is, draagt ze toch alleen een romper. Luiers kopen we op locatie. Ook de kneedgum die ik meenam naar Javéa laat ik thuis. Zo leer je toch wat van de eerste vakantie met een kleintje! Schiphol met baby is niet nieuw voor me. Ik ben inmiddels goed in het spotten van verschoonplekken en liften. De papieren die mijn vriend tekende, omdat ik Josephine zonder hem meeneem, checken ze bij het droppen van de bagage. De kinderwagen gaat mee tot aan de gate en laden ze daar in het ruim.

In het vliegtuig zitten we achterin, zo dicht mogelijk bij de toiletten en dus ook bij de verschoonplekken. Net als tijdens haar eerste vliegreizen van en naar Spanje heeft Josephine ook nu geen last van haar oren. Speentje en fles liggen binnen handbereik, maar ik zie tijdens het opstijgen en landen geen enkele verandering bij haar. Fijn!

In het vliegtuig zitten we achterin, zo dicht mogelijk bij de toiletten en dus ook bij de verschoonplekken.

Oeps: toch nog iets vergeten te checken

We verblijven in een appartement in Pedregalejo, een leuke visserswijk aan het water. De wijk ligt iets buiten het centrum en ook iets verder van het vliegveld, maar is alsnog maar een klein half uur rijden. Vooraf hebben we al een taxi met Maxi-Cosi geregeld. Het babyzitje lijkt ons iets te ruim voor een baby van nog geen 3,5 maand, maar we durven het wel aan.
Mijn accommodatiecriteria voor een vakantie met jonge baby (wasmachine, babybedje, eigen terras, op loopafstand van terrasjes) zijn afgevinkt. De laatste eis, begaanbaarheid met kinderwagen, vergat ik te checken bij het boeken. We tillen dus 5 dagen lang Josephine met kinderwagen en al de steile trap naar het appartement op, maar dat is geen probleem.

Het grootste voordeel van onze Airbnb is ons enorme zonovergoten dakterras. Daar ontbijten en barbecueën we iedere dag. Als we ons appartement uitstappen en de kinderwagen naar beneden getild hebben, zitten we binnen welgeteld 50 stappen op de boulevard. Wat een luxe! De middagen vullen we met slenteren van terras naar terras. Josephine slaapt vaak prima in haar kinderwagen, maar kijkt ook haar ogen uit als er een accordeonist voorbij komt of als ze lekker ligt te spelen. De meegenomen loopy ringen zijn favoriet en handig speelgoed op vakantie. Je klikt er gemakkelijk andere items aan vast en je bouwt er tussen 2 stoelen een soort babygym van.

Ontspannen vakantie met baby

Na 5 dagen relaxen, wandelen en gamba’s eten keren we huiswaarts. In Amsterdam wacht ons nog een verrassing: de kinderwagen komt niet terug bij de gate, maar op de band. Met kind en handbagage op de arm lopen we dus 100en meters naar de bagagebanden, waar de kinderwagen gelukkig snel – en redelijk onbeschadigd – verschijnt. Het was een geslaagde mini-vakantie, die zeker voor herhaling vatbaar is. Maar… eerst staat nog de grote reis met jong kind in de zomer op het programma: Australia, here we come!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!