Naar de Emiraten en Oman met kinderen: de bucketlisttrip van Patricia (deel 1)

Auteur: Patricia

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/04/2019

Wat begon met de opmerking van mijn man: “Ik zou wel weer een cruise willen maken door de Caribbean”, werd uiteindelijk een prachtige reis naar de Emiraten en Oman. Een soort van bucketlisttrip: een hotel op Palm Island, dineren in het 7 sterrenhotel de Burj Al Arab, als vip het hoogste gebouw van de wereld op, de Burj Khalifa, een cruise langs de Emiraten en Oman, de woestijn in en letterlijk als klap op de vuurpijl Oud en Nieuw vieren in Dubai bij de Burj Khalifa.

Toch wel spannend

Het was al een tijd geleden dat we echt een verre reis hadden gemaakt en nog nooit met de kinderen. Het kwam er gewoon niet van, er was altijd wel iets. Maar het ging eindelijk gebeuren, in de kerstvakantie. Op zich ook wel spannend, we hadden namelijk al eerder gevlogen, maar dit was weer een iets langere vlucht. Hoe zouden de kinderen het daar vinden, op het cruiseschip, en hoe zouden we het zelf ervaren? We wilden veel doen en zien, zou dat lukken met de kinderen? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten, maar ik maakte me niet druk, het komt wel goed en we zien het wel. Dat is ook de tip die ik meegeef aan ouders die met jonge kinderen gaan reizen. Kinderen zijn flexibeler dan je denkt.

Dag 1: aankomst in het hotel

Voordat we op cruise zouden gaan, verbleven we in het Jumeirah Zabeel Saray op Jumeirah Palm Island. We waren echt overweldigd door dit hotel. Onze transfer stond al klaar bij de luchthaven en na zo’n 45 minuten rijden stopte de auto voor het hotel. Ze deden de deur voor ons open, tilden Jamie, onze jongste, slapend voorzichtig van mijn schoot, ze hielpen mij uit de auto, en ook Oscar, onze oudste, en hielden hem in de gaten en ze pakten de buggy en de koffers, die ze telden en noteerden. Ze namen ons alles letterlijk uit handen: een goed begin van de vakantie!

We waren echt overweldigd door dit hotel.

En toen naar de kamer, o boy, wat een kamer was dat zeg. Gigantisch! Door een raam met luiken zag je het marmeren bad. Nou ja, bad is eigenlijk niet echt een goeie benaming, de kinderen noemden het gewoon een zwembad. Zelfs toen we er met z’n 4’en in zaten was er nog ruimte over. Daarnaast een aparte inloopregendouche en apart toilet. Het eten was er ook heerlijk, keuze uit meerdere restaurants en een van de weinige plekken waar alcohol werd geschonken.

 

Dag 2: relax!

Op de 2e dag stond genieten en relaxen op het programma. Na een heerlijk ontbijt met alles erop en eraan gingen we naar het zwembad. Oscar wilde namelijk de ‘walvis’ zien! Dit hotel heeft een omheind en met schaduwdoeken overdekt kindergedeelte met 2 zwembaden waarvan een met een grote nepwalvis en daarnaast een speeltuin. Overal liggen speeltjes voor de kinderen. Goed over nagedacht. Bij elk van de zwembaden stond een badmeester die de boel goed in de gaten hield. Ook bij het grote zwembad stonden 4 tot 6 badmeesters, het gaf een superveilig gevoel.

Dit hotel heeft een omheind en met schaduwdoeken overdekt kindergedeelte met 2 zwembaden waarvan een met een grote nepwalvis en daarnaast een speeltuin.

Avondje Burj Al Arab: een ervaring op zich!

Door de halfpensionoptie konden we ook in hotels van dezelfde keten dineren, bij de een gratis en bij de ander met supplement. Zo ook in het Burj Al Arab. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dit gebouw niet kennen. Het is namelijk het enige 7 sterrenhotel en het gebouw heeft de vorm van een zeil van een traditionele Arabische Dhow boot. Zonder reservering kom je de Burj Al Arab niet in. Dus helaas kun je er niet even spontaan een drankje doen.

Het was voor ons de kans om er een keer naartoe te gaan. Van tevoren had ik de restaurants bekeken en wat het dan zou kosten. Bij al deze restaurants moet je wel een supplement betalen. Er was onder andere keuze uit 2 buffetrestaurants. Dat leek ons het meest geschikt met de kinderen. De gewone restaurants waren niet alleen een stuk duurder, maar daar zit je ook gewoon veel langer. Voor de jongste was het gratis, voor de oudste betaalden we de helft en voor ons was het 195 AED (± € 48) per persoon. Dat was te doen. We kozen voor het Bab Al Yam restaurant met een internationale keuken.

We hadden ons die avond netjes aangekleed, de reservering uitgeprint en werden de taxi naar het Burj Al Arab gebracht. Als je de lobby inloopt valt je mond open. In het midden zie je een waterval met aan beide kanten een roltrap en daarnaast een gigantisch aquarium. We liepen eerst nog even buiten rond bij het terras en het zwembad voor we het restaurant in konden. Van tevoren hadden we onze oudste wel al voorbereid dat we naar een speciaal restaurant gingen en dat hij zich er netjes moest gedragen.

In het restaurant zetten ze Jamie voor ons in de kinderstoel en kreeg hij vrolijk kinderservies en -bestek. De oudste wilde dat eigenlijk ook wel en dat vond de bediening ook geen probleem. Oscar wilde graag pasta en kon uit allerlei soorten pasta kiezen en verschillende sauzen. Zoals het meeste eten werd ook dit vers voor hem gemaakt en de kok bracht het naar onze tafel. Het was heerlijk! En helemaal de toetjes met bladgoud, bizar! Al met al was dit een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden, als het budget het toelaat natuurlijk.

In het restaurant zetten ze Jamie voor ons in de kinderstoel en kreeg hij vrolijk kinderservies en -bestek.

Van tevoren was ik een beetje bang of we ons als nuchtere familie uit Noord-Holland in een uberluxe etablissement uit de toon en opgelaten zouden voelen. Gelukkig was de sfeer zo relaxed en gezellig dat Oscar nu nog vraagt: “Mama, ik wil nog een keer naar Dubai en dan in de Burj Al Arab eten.” Ik denk dat als een kind van 5 dat zegt, je wel snapt hoe leuk het was.

Dag 3: Burj Khalifa

We begonnen onze 3e dag weer heerlijk bij het zwembad. In de middag zouden we naar de Burj Khalifa gaan. Ik had voor 16.00 uur viptickets gereserveerd. Ze hebben verschillende tickets, afhankelijk van de verdiepingen die je wilt bezoeken en het tijdstip. De voordeligste optie begint bij € 35 voor de 124e en 125e verdieping. Wij zijn daarnaast ook nog naar de 148e gegaan. Tijdens een piekuur dus betaalden we flink, zo’n € 125 per persoon (kinderen onder de 4 zijn gratis). Een behoorlijk prijsverschil, maar als je het mij vraagt de moeite waard.

De liften gaan met zo’n 9 meter per seconde omhoog. Op de 125e moet je met de volgende lift nog 100 meter hoger naar de 148e verdieping en dan sta je op 555 meter hoogte over de wereld uit te kijken. Ik heb hoogtevrees en flink ook, ik moest me dus dwingen dit te doen, maar ik wilde het voor geen goud missen. Eerst stond ik tegen een muur te hyperventileren, trillen en janken. Terwijl m’n kinderen meteen tegen het raam gedrukt stonden. Ik werd er misselijk van en had zoiets van GA DAAR AUB WEG!!! Totaal niet rationeel natuurlijk, maar ja. M’n man wist niet waar hij naartoe moest, de kinderen in de gaten houden of naar dat hoopje ellende. Uiteindelijk kon ik er gelukkig wel van genieten. Het gebouw is zo hoog dat het ook flink wind vangt. Het gebouw kan daardoor 1,5 meter iedere kant op bewegen. Dat voelde je ook!

M’n man wist niet waar hij naartoe moest, de kinderen in de gaten houden of naar dat hoopje ellende.

Even voor 18.00 uur liepen we weer naar buiten, precies op tijd om de fonteinshow nog mee te pakken. Het was wat minder dat we hadden verwacht, maar evengoed erg mooi om te zien. Moe maar voldaan met de taxi terug naar het hotel. Op naar ons volgende avontuur: de cruise! Daarover lees je meer in mijn volgende blog!

Tip: in de Emiraten is bijna alles voor kinderen onder de 3 jaar gratis.

Volg ons ook op:

Recente blogs: