Dit is Nicoles top 3 met leukste kidscafe’s in Amsterdam!

Auteur: Nicole van V

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/01/2020

Afgelopen nazomer mochten we een nachtje bij a&o Hostels in Amsterdam slapen. Perfect om vanuit daar Amsterdam te ontdekken. We besloten na het inchecken meteen de stad in te gaan. Wat een gemak dat metrostation Bullewijk om de hoek ligt bij het hostel. We namen de metro, wat al leuk is voor de kids, en 10 minuten later stapten we uit in het centrum van Amsterdam. 

Ons plan was om lekker door Amsterdam te wandelen en een paar kidscafe’s te bezoeken. Hieronder mijn top 3!

1. Blender Kids Conceptstore & Café

We trapten af met Blender Kids Conceptstore & Café aan de Ruysdaelstraat 9-11-13 in Amsterdam. Goede koffie die je niet koud hoeft te laten worden, want je kind(eren) spelen lekker in een speciaal ingerichte omgeving mét glijbaan. Blender biedt alle faciliteiten die je in een kidscafe mag verwachten: een verschoningsruimte op het toilet, speelgoed, kinderstoeltjes, kinderkaart en fijne gezellige hoekjes om te zitten. Hemelsbreed gezien 1 straat verwijderd van het Rijksmuseum, dus ook een goede plek voor een combinatiebezoek! Extra leuk: Blender heeft ook een winkel met leuke baby- en kinderproducten, perfect om nog een cadeautje te scoren!

Vervolgens zijn we door de straten en langs de grachten teruggewandeld naar het centrum van Amsterdam, de Kalverstraat en de Dam. De Dam is trouwens ook fantastisch voor kinderen; achter de duiven aanrennen en genieten van de vele straatartiesten.

2. Wijs West

De volgende dag zijn we via de Jordaan naar Wijs West gewandeld, op de Bilderdijkstraat nummer 62. Onderweg naar Wijs West kwamen we ook een speelplaats tegen waar de kinderen even lekker konden spelen. Wijs West ligt wel een stukje uit het centrum maar eenmaal daar was het een prima plek om lekker te lunchen. Het eten is er echt heerlijk en ook voor de kinderen is er genoeg aanbod. De kinderhoek is wat kleiner in vergelijking met die van Blender maar verder voldoet ook dit kidscafe aan alle eisen. Ook Wijs West heeft een leuke winkel, met een heel assortiment aan geweldige cadeaus en producten voor kinderen.

3. De Boezemvriend

Na een wandeling door het Vondelpark kun je ook terecht bij kidscafe De Boezemvriend aan de Overtoom 205 in Amsterdam. Ook daar serveren ze lekkere en gezonde hapjes voor jong én oud. Verder vind je in de aangrenzende winkel heel veel leuks voor kinderen. Er is ook gedacht aan de ouders; ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar een draagdoek of -zak? Dan ben je bij De Boezemvriend aan het juiste adres!

Overnachten in a&o Hostels Amsterdam

Tot slot nog een tip voor als je naar Amsterdam gaat met kinderen en je er wilt overnachten. a&o Hostels is een leuk, schoon hostel waar je goed slaapt. Het metrostation ligt er om de hoek! Ideaal als je de auto liever thuislaat (of bij het hostel laat staan). Het ontbijt is prima en ook de lounge is ideaal, een speelhoek voor de kinderen met onder andere een houten speelschip, 4-op-1-rijspel en een heerlijke zitzak. En niet onbelangrijk: ze hebben er goede koffie!

Wij hadden een slaapkamer voor 4 personen met onder andere een stapelbed, een groot feest natuurlijk voor onze kinderen. Onze oudste van 3 jaar klom direct het trapje van het stapelbed op en de jongste van ruim 1 jaar ging op het onderste bed zitten. Fijn detail, het bovenste matras heeft een hoger hekje, erg veilig voor de kinderen! Wat ons opviel is dat het publiek in combinatie met kinderen heel prettig is, men kijkt niet raar op als ze wat gehorig zijn. En het personeel was ook heel vriendelijk!

Kortom, een heerlijk weekend in een fantastische stad, met zo veel mogelijkheden. Genieten tot de max. Wij gaan snel weer terug om nog meer te ontdekken.

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!