Midweek Friesland: dít is er voor kinderen te doen!

Auteur: Ilse

Dit artikel is gepubliceerd op: 30/01/2019

Soms moeten dingen zo zijn. Afgelopen zomer wilden we nog even snel een midweek weg wat een soort mission impossible bleek. Toen ik bijna de hoop had opgegeven, omdat alles óf vol óf belachelijk duur was, kwam ik op de website van bed and breakfast Binneninn uit: zij hadden nog 1 kamer over. Boeken en gaan.

Dus reisden we af naar Metslawier in Noord-Friesland. Is er eigenlijk iets voor kinderen te doen in Noord Friesland? Is de accommodatie met gezamenlijke keuken en woonkamer niet te veel campingstijl voor ons? Dat waren vragen die even door mijn hoofd schoten, maar de zon scheen en o wat is Nederland dan toch mooi.

Eerst even grote schepen kijken

Na een korte tussenstop in Harlingen waar de Tall Ships Races aan de gang waren en de kinderen hun ogen uit keken, kwamen we aan bij Binneninn. Wauw, wat een heerlijke plek was mijn eerste reactie. Bianca en Edword hebben een oude basisschool omgebouwd tot een bed and breakfast met 5 kamers en een familiehuis en alles is totaal gezinsvriendelijk. De kinderen waren vanaf minuut 1 niet te houden bij het zien van al de fietsjes en skelters.

Bianca en Edword hebben een oude basisschool omgebouwd tot een bed and breakfast met 5 kamers en een familiehuis en alles is totaal gezinsvriendelijk.

Slapen in een bedstee

Terwijl de oudste al een skelter te pakken had en de jongste Elvis en Dolores (de angorageiten) ontdekt had, deed ik de deur open van ons appartement, nummer 3, de groene kamer. En weer was het wauw! De architectenachtergrond van Bianca en Edword was duidelijk zichtbaar. Het is moeilijk te omschrijven hoe knus, gezellig, kindvriendelijk en met oog voor detail het appartement ingericht was. Een bedstee voor 2 personen, een familiedouche en een enorme vide met een 2-persoonsbed en een campingbedje. Voor de enorme trap kwam Bianca meteen een hekje brengen om ongelukken te voorkomen. Het vintagespeelgoed en het ‘kom je logeren boekje’ in de bedstee maakten het helemaal af.

Het vintagespeelgoed en het ‘kom je logeren boekje’ in de bedstee maakten het helemaal af.

Binneninn beschikt over een enorme keuken met een krat en koelkast voor ieder appartement. Daarnaast is er een ruime gezamenlijke woonkamer met eettafels, kinderstoelen, een lekkere loungebank met televisie en heel veel old skool speelgoed en boekjes. Voor de appartementen is een grasveld met zitjes, picknicktafels, bbq’s, zwembad, hangmatten en een heel assortiment aan fietsjes en skelters. En als kers op de taart hebben ze ook nog kippen en paarden. Voor de kinderen hoef je het schoolplein niet af.

Wat wadlopen…

De zomer was natuurlijk heerlijk dus we hebben op en top kunnen genieten van Friesland. Wadlopen mag je eigenlijk niet overslaan, maar met 2 kleintjes is dat niet ideaal dus zijn we op aanraden van Bianca in Moddergat het wad opgegaan. Daar is een verhard pad waar je ‘over’ de wadden loopt. De oudste met de step en de jongste in de draagzak en heerlijk wandelen en krabben zoeken. Daarna aangeschoven bij ’t Mootje voor verse fish and chips. Een no nonsense zaak waar de kinderen lekker kunnen spelen en eten met uitzicht over het Lauwersmeer.

Wadlopen mag je eigenlijk niet overslaan, maar met 2 kleintjes is dat niet ideaal dus zijn we op aanraden van Bianca in Moddergat het wad opgegaan.

Zo veel te doen

Friesland is echt niet saai, we moesten zelfs keuzes maken: zo veel is er met mooi weer te doen. Metslawier ligt vlakbij Dokkum, een leuk stadje zowel te voet als op het water. Bij Schreiershoek Recreatie huurden we een motorbootje en deden we een rondje Dokkum. Heerlijk. Even aanmeren in Dokkum voor een ‘bakkie’ bij De Waegh en weer het water op.

Friesland is zeehondenopvang Pieterburen dus daar moesten we naartoe. Handig is om van tevoren even op hun website te kijken of er zeehondjes zijn om teleurstelling bij de kinderen te voorkomen. De kinderen hebben genoten van de zeehonden, de interactieve tentoonstellingen, de binnenzandbak en het wad buiten. Neem extra kleren mee: moddergevaar!

Friesland? Dan ga je naar Binneninn!

Je kunt ervoor kiezen om bij Binneninn je maaltijden zelf te organiseren, maar ze maken tegen betaling ook het ontbijt voor je klaar. Dit hebben we de laatste dag gedaan en het was een feest om de dag zo te starten.

Met mooi weer is Noord-Friesland een verrassend leuk deel van Nederland om te genieten van de natuur met de kinderen. En slapen bij Binneninn is dan een must. Het kleinschalige maakt het dat je voldoende privacy hebt, maar de kinderen genoeg aanspraak hebben. De accommodatie is uniek, een plek waar je graag nog eens terug komt. Wij in ieder geval wel.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!