Met kids naar… Ibiza?! Marieke ging naar Portinatx!

Auteur: Marieke

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/06/2019

Wow we’re going to Ibiza! Afgelopen meivakantie was het zover: we pakten onze koffers en vertrokken naar de zon! Maar eerst de vliegreis… Ik zag er als een berg tegenop. Onze laatste reis naar Mallorca, een halfjaar geleden, was een drama. 3 uur lang heeft onze dochter gekrijst. Toch gingen we het avontuur opnieuw aan!

Deze keer ging het gelukkig beter, al begon het niet zo goed. We zaten nog maar net op onze stoelen toen onze jongste het direct op een brullen zette. Gelukkig hield ze al snel op met krijsen en hebben we haar de hele reis goed kunnen vermaken.

De vakantie kan beginnen!

Eenmaal op Ibiza keken we uit naar een bord warm eten en een bed. Het was laat in de avond, maar het hotel had gelukkig nog een goed gevuld buffet klaarstaan. We verbleven in Club hotel Portinatx en we hadden het heerlijk. Het hotel was nog maar net geopend, waardoor het de eerste dagen erg rustig was.

Los in de… kidsclub

Voor kinderen was er genoeg te beleven met iedere dag een uitgebreid programma vol activiteiten. Natuurlijk mocht de kinderdisco niet ontbreken en stonden we iedere avond om 20.30 uur klaar bij het podium. Lieve mensen en in de animatie ook een Nederlands meisje.

Natuurlijk mocht de kinderdisco niet ontbreken en stonden we iedere avond om 20.30 uur klaar bij het podium.

Er is een aparte plek waar de kidsclub is gevestigd. Daar vind je ook een fijn zwembad, speciaal voor de allerkleinsten. Er staan zonnebedjes, zodat de papa’s en mama’s lekker in het zonnetje kunnen liggen. Wij verbleven all-inclusive en zaten 3 keer per dag in het restaurant. Het buffet was erg afwisselend, met iedere dag een ander thema. Ook voor de kinderen was er altijd wel wat te vinden en bij het dessert stond vaak een enorme chocoladefontein!

Huur een auto!

Wil je meer van Ibiza zien dat alleen Portinatx, dan is het aan te raden om een auto te huren. Deze kun je in het dorpje huren, maar ook bij de receptie zelf. Inclusief gecertificeerde kinderstoeltjes. Niet onbelangrijk natuurlijk! In 2 dagen tijd hebben we een behoorlijk stuk van het eiland gezien en zijn we op de mooiste plekjes geweest.

… of niet

Huur je geen auto, dan kun je je vermaken bij de animatie van het hotel. Of ga via behoorlijk wat traptreden naar het privéstrand; trouwens ook erg geschikt voor kinderen. Verder is er iedere vrijdag een hippiemarkt in Portinatx en ook een wandeling naar de haven is de moeite waard!

Vervelen zul je je in Portinatx dus zeker niet!

Deze blogs al gelezen?

Superhandige snelcursus ‘Hoe koop ik in 3 stappen een kindvriendelijke caravan’

De afgelopen 10 jaar hebben mijn man en ik samen rond de wereld gereisd. Ook toen Guus werd geboren, hield ons dat niet tegen en...

Dit zijn de 5 beste voorbereidingstips voor een wereldreis met 2 kids!

Wij hebben besloten om onze 3 kinderen (5, 4 en 1 jaar) mee te nemen op een wereldreis! We willen in ongeveer 2 jaar de...

Filipijnen met kinderen – deel 8 van Marloes’ backpackreis: Manilla, terug bij het begin

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel...

Volg ons ook!