Met je kroost naar New York: 10 leuke tips die je moet zien en doen!

Auteur: Nikie

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/01/2019

New York.. Deze fantastische, energieke stad aan de andere kant van de Atlantische Oceaan staat bij velen hoog op de bucket list… en terecht! Een paar dagen nadat we voor de 3e keer terugkwamen uit New York, ontdekten we dat ik zwanger was. Deze stad heeft een nog specialer plekje in ons hart, want stiekem was onze kleine Noah er die laatste keer ook al bij.

Natuurlijk wil je het standaard riedeltje afwerken aan bezienswaardigheden als je in New York bent. Maar omdat gebouwen en musea waarschijnlijk niet op het lijstje van je kleintje zullen staan, geef ik je 10 leuke tips als compromis als je een bezoek brengt aan deze stad.

10 leuke zie- en doetips met kinderen in New York

1. Central Park

Er is geen betere plek waar je even kunt ontspannen dan Central Park. Baby’s, dreumesen en peuters zijn te klein om los te laten lopen in de stad, maar hier is dat geen probleem. Je zult veelal aangewezen zijn op je buggy (niet heel handig met de metro, tevens zijn veel restaurants vrij krap ingericht) of draagzak. New York is niet onmogelijk met kleine kinderen, maar met kindjes die ouder zijn is het wel praktischer.

Check ook deze toffe speeltuinen in Central Park.

2. Central Park Zoo

Dieren doen het altijd goed bij kinderen. Je kunt het prima combineren met dingen die papa en mama graag willen zien. Zeg nou zelf: een leeuw is toch véél leuker dan het vrijheidsbeeld ;)?!

Zeg nou zelf: een leeuw is toch véél leuker dan het vrijheidsbeeld ;)?!

3. Hop-on-hop-off-bus

Met kleine kinderen is zo’n in-en-uitstapbus een makkelijke manier om zonder al te veel gedoe, veel van de stad te zien.

4. Coney Island

Binnen een uurtje kun je van downtown Manhattan op het strand staan. Het is een uitstekende plek om ’s zomers de hitte van de stad te ontvluchten. Ooit was Coney Island een plek waar de minderbedeelden kwamen om stoom af te blazen. Het pretpark Luna Park is volledig gerenoveerd en gratis te bezoeken. Wel heb je een ticket nodig om toegang te krijgen tot de attracties.

5. Chelsea Market

Gevestigd in de oude Oreo fabriek vind je Chelsea Market. Het werd vanaf 1890 gebruikt voor alles wat met koekjes te maken heeft. In 1990 is het gebouw gerenoveerd. Je vindt hier een mix van verse producten, bakkerijtjes en frutselwinkels. Wij waren er rond Halloween. Alles was supertof versierd en er hing echt een leuke sfeer. Een hapje eten is een belevenis, deze plek kan ik je dan ook zeer aanbevelen.

Adres: 75 9th Avenue (tussen 15th en 16th Street)

6. High Line park

High Line park is een lang uitgestrekt park (2,3 kilometer lang), gelegen op verhoogde treinrails die in de jaren ’30 van de vorige eeuw zijn aangelegd. Doordat er steeds meer vervoer over de weg kwam, werden de treinrails overbodig, in juni 2009 werd het eerste deel van dit park geopend. Je bekijkt de stad vanuit een heel ander perspectief en dat maakt de High Line zo bijzonder. Je kunt een bezoek aan dit stadspark prima combineren met een wandeling door de wijk ‘West Village’.

Je bekijkt de stad vanuit een heel ander perspectief en dat maakt de High Line zo bijzonder.

Adres: West Manhattan tussen Gansevoort Street en West 34th Street, t.h.v. 10th en 12th Avenue

7. Brooklyn

Waarom focussen op Manhattan…?! Brooklyn is een toffe volkswijk. Wandel ’s avonds langs de Brooklyn Heights Promenade en geniet van die innemende skyline.

8. Staten Island Ferry

Een goedkope manier om de stad vanaf het water te zien. De Staten Island Ferry vaart 24 uur per dag, 7 dagen per week heen en weer tussen Manhattan en Staten Island. Vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de skyline van New York. Je vaart ook langs het vrijheidsbeeld. Deze veerdienst is gratis.

Neem metrolijn 1 of R naar station South Ferry, de terminal zelf heet officieel de Whitehall Ferry Terminal

9. Rooftop dinner: 203 Fifth

Op dit dakterras aan 5th avenue heb je een mind blowing uitzicht op het Empire State Building. Je zit wel buiten, dus houdt rekening met het weer.

10. Huur een fiets

Omdat metro en taxi met kleine kinderen onhandig en duur is. Kun je natuurlijk ook gewoon de stad verkennen op de fiets onder begeleiding van een gids. Veel verhuurbedrijven hebben kinderzitjes voor peuters.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!