Met een tweeling van 1 jaar naar Portugal: de ideale bestemming voor een babyvakantie?

Auteur: Lilian

Dit artikel is gepubliceerd op: 27/08/2019

Eind juni gingen we voor het eerst met onze tweeling van 14 maanden op vakantie. Naar Portugal. We hadden alle bagage in 2 nieuwe (extra grote) koffers gekregen en waren trots dat we zo licht bepakt op pad konden. Op Schiphol verliep alles soepel. We gaven de kids op de luchthaven hun avondeten en lieten ze wat rondkruipen zodat ze hun energie nog even kwijt konden. Daarna moesten ze 3 uur stilzitten in het vliegtuig.

Een uitdaging voor 2 kinderen die niets liever doen dan kruipen en lopen. In het vliegtuig zaten we naast elkaar. Omdat er op een rij van 3 stoelen nooit meer dan 4 mensen mogen zitten (in verband met de zuurstofmaskers) hadden we geluk en was de 3e stoel vrij. Zo hadden onze Teun en Saar wat extra beweegruimte. We hadden een paar kleine cadeautjes in onze tas gestopt om ze bezig te houden tijdens de vlucht. Uiteindelijk waren een leeg blikje Pringles en een leeg flesje wijn de favorieten om mee te spelen. Na een soepele vlucht kwamen we aan in Faro en kon de vakantie echt beginnen.

We hadden een paar kleine cadeautjes in onze tas gestopt om ze bezig te houden tijdens de vlucht.

Resort met speciaal babypakket!

Via onze accommodatie (Vila do Ouro) hadden we een auto met kinderzitjes gehuurd. Binnen een half uur na landing reden we al naar ons resort. Na een korte toer van eigenaresse Linda bracht ze ons naar ons appartement op de 2e verdieping met een adembenemend uitzicht over de zee.

We hadden een speciaal babypakket geboekt dus in het appartement stonden netjes 2 babybedjes (met een heerlijk dik matras) klaar en ook een commode (die je ook kon ombouwen tot een badje), een babyfoon, 2 kinderstoelen en kinderservies. Er waren 2 slaapkamers dus Saar en Teun hadden hun eigen kamer. Wat een luxe! De eerste nacht vonden we erg spannend aangezien we er thuis nog regelmatig uit moesten ‘s nachts. Zouden de kinderen goed slapen in deze nieuwe omgeving? Ik denk dat ze tropisch bloed hebben, want ze sliepen allebei de hele nacht door en werden pas om 8 uur ’s ochtends wakker. Wat een feest!

Relax to the max

Misschien een beetje saai, maar zo is eigenlijk de hele vakantie verlopen. Saar en Teun sliepen ’s nachts en overdag erg goed. De babyfoon had bereik tot aan het zwembad dus als de kids lagen te slapen konden wij lekker zwemmen, zonnen en lezen. Als ze wakker waren gingen we met z’n 4’en zwemmen, spelen in de tuin, naar een van de vele mooie stranden in de omgeving of naar een leuke stad in de buurt. Bij Vila do Ouro is aan alles gedacht om de vakantie met kinderen ontspannen te laten verlopen. In de gemeenschappelijke ruimte staat een tafel met tijdschriften en een kast vol boeken (voor volwassenen en kinderen) en hebben ze een speelgoedkist met speelgoed voor de allerkleinsten. Ook hebben ze een bak met (opblaas)speelgoed voor in het zwembad en op het strand.

Bij Vila do Ouro is aan alles gedacht om de vakantie met kinderen ontspannen te laten verlopen

En alsof dat nog niet alles is, staan er 2 grote barbecues die je altijd mag gebruiken. Ze verzorgen geen ontbijt, maar op 5 minuten lopen zit een heerlijke bakker die 24/7 open is. Het is wel aan te raden om een auto te huren. Er zijn erg veel mooie en kindvriendelijke stranden in de buurt en veel leuke steden te bezoeken, maar daar heb je wel eigen vervoer voor nodig. Zelfs op een bewolkte dag is er genoeg te doen in de omgeving .

Kindvriendelijk Portugal

Wij waren altijd al wel fan van Portugal, maar nu we er met kinderen zijn geweest, krijgen de Portugezen extra punten. Het is een bijzonder kindvriendelijk volk. Ieder restaurant heeft kinderstoelen, de bediening is gek op kinderen en doet er alles aan om het ze naar de zin te maken en zelfs in winkelcentra is gedacht aan kinderen. Daar hebben ze bijvoorbeeld speciale eilanden waar je kinderen kunt verschonen en flessen kunt opwarmen. Wij gaan dus héééél snel weer terug!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!