Met een newborn op roadtrip naar Oostenrijk: zó chill kan het zijn!

Auteur: Inge

Dit artikel is gepubliceerd op: 6/09/2020

Het is altijd even afwachten hoe zo’n eerste reis met z’n 3’en gaat. Voorheen zochten we regelmatig op onbekende bestemmingen het avontuur op. Backpacken, rondreizen en zien waar we uitkomen. Nu met onze mini boeken we de accommodaties toch maar vooruit.

Met een tussenstop naar Oostenrijk

Oostenrijk is onze eindbestemming en we kiezen ervoor om een tussenstop te maken in Duitsland. Al met al best een lange reis met een newborn. Gelukkig kun je voor dat soort lange autoritten speciale reiswiegjes krijgen. Omdat ons dochtertje Lott erg onrustig in haar bedje slaapt en veel beweegt, besluiten we om de autoreis toch maar met een maxicosi te doen en vaker en langer te stoppen. De 4 uur durende reis met een stop van een halfuur houdt ze prima vol.

Ons eerste verblijf aan de Moezel

We verblijven de eerste midweek op een vakantiepark aan de Moezel. We hebben er een bungalow geboekt die van alle gemakken is voorzien. Het park ligt tussen de wijngaarden, dus een perfecte omgeving om de eerste wandelingen met de draagzak te ondernemen. We hebben een hydrofiele draagdoek, maar omdat deze niet voldoende steun aan het nekje biedt, huren we een Tula Free to Grow draagzak. Zo kunnen we eerst proberen of die beter geschikt is voor langere wandelingen. Ook kunnen we hier voor het eerst babyzwemmen, hoe leuk!

Door naar de 2e bestemming: Oostenrijk

Na een paar nachten rijden we door naar het Landal vakantiepark Katschberg in Oostenrijk. De rit ernaartoe is een stuk langer. We rijden overdag waardoor we ook nog eens in meerdere files terechtkomen. Af en toe gaat een van ons bij ons dochtertje Lott achterin zitten. Zo blijft het voor haar ook gezellig en houdt ze de rit toch vol. Na een reis van 10 uur worden we op onze bestemming beloond met een prachtig uitzicht op de skipistes. De bedden zijn al opgemaakt en het campingbedje staat klaar voor Lott.

Veel activiteiten in de bergen

De dagen erna ondernemen we veel. In de ochtend gaan we vaak een stuk wandelen met de Tula draagzak; die bevalt goed! De wandelpaden zijn erg stijl in dit gebied en wandelen met een kinderwagen is geen optie. Na een paar dagen merken we aan Lott dat de combinatie van een druk programma en de warmte in Oostenrijk te veel is. We rijden in 2 uurtjes naar onze laatste bestemming in dit land: Rehrenberg, naast Zell am See.

Na een paar dagen merken we aan Lott dat de combinatie van een druk programma en de warmte in Oostenrijk te veel is.

We upgraden het appartement naar een grotere variant zodat Lott haar eigen kamer heeft. Dat geeft haar meer rust. We blijven wat vaker in het appartement en ondernemen wat rustigere activiteiten. En een middagdutje meedoen met onze newborn blijkt zo slecht nog niet 🙂 De volgende dag gaan we met een skilift de top van de berg op. Op een van de terrasjes kan Lott onder de parasol (die het personeel speciaal voor ons heeft klaargezet) een dutje doen.

Tip: zorg altijd voor contant geld op zak. Boven op de berg is het niet mogelijk om te pinnen. We moesten weer naar beneden om geld te halen.

Tijdens de afdaling in de lift krijgt Lott last van haar oren. We hebben een thermofles met heet water mee en geven haar snel een flesje. Dat helpt ontzettend goed! Op de laatste dag van onze vakantie gaan we naar de De Großglockner Hochalpenstraße. Dit is een van de mooiste autoroutes van Oostenrijk met prachtige uitzichtpunten. Echt een aanrader! Lott slaapt heerlijk door in de auto en dat geeft ons de gelegenheid om bij de uitzichtpunten even snel uit te stappen om foto’s te maken. Mocht je er in de buurt zijn, dan is de Nockalmstraße ook erg leuk. Langs deze route vind je naast allerlei leuke wandelingen ook speeltuintjes en een educentrum speciaal gericht op kinderen.

In een ruk naar huis

Tot nu toe hebben we de autoritten overdag gedaan, maar op onze terugweg naar Nederland wagen we het gokje en rijden we rond half 8 ’s avonds weg. Tegen onze verwachting in slaapt Lott de hele nacht in de auto en komen we de volgende ochtend met een uitgeslapen baby rustig thuis aan. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar!

Een vakantie met een baby is toch wel wat anders dan je gewend bent met z’n 2’en. Met wat aanpassingen kun je nog steeds veel ondernemen en met z’n 3’en is het nog leuker!

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Lees verder

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Lees verder

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Lees verder

Volg ons ook!