Met een camper en baby door Nieuw-Zeeland: 5 x leuke kindvriendelijke tips!

Auteur: Anke

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/06/2019

Zo’n lange vlucht met een baby?! Is dat wel een goed idee? Onze dochter was 11 maanden toen we aan ons avontuur in Nieuw-Zeeland begonnen. We hadden nog niet eerder met haar gevlogen, dus geen negatieve ervaring die ons weerhield om 24 uur onderweg te zijn. Daarnaast hadden we de vlucht opgesplitst met een langere tussenstop in Perth en het is ook nog ’s een heel makkelijk meisje. Geen probleem dus. Totdat… ze 1 dag voor vertrek een flinke buikgriep kreeg waar ze ook tijdens de vlucht nog last van had. Die zagen we niet helemaal aankomen.

Een eigen huisje

Gelukkig knapte ze snel op en kon het avontuur in Nieuw-Zeeland beginnen! We hadden vooraf een camper gehuurd zodat we Amber een ‘eigen huisje’ had en ze niet steeds aan nieuwe omgevingen hoefde te wennen. De eerste nachten waren wat onrustig. Door de jetlag maar ook doordat Amber opeens in een Deryan tentje (wel in de camper hoor 😉 ) moest slapen. Al snel besloten we om een campingbedje aan te schaffen, wat het beste idee van de vakantie bleek.

We hadden vooraf een camper gehuurd zodat we Amber een ‘eigen huisje’ had en ze niet steeds aan nieuwe omgevingen hoefde te wennen.

Kindvriendelijkheid ten top

Nieuw-Zeeland is een fantastisch land voor een rondreis met een camper en een baby. Het rijden door de afwisselende landschappen alleen al is al een hele ervaring. We stopten dan ook regelmatig bij mooie uitkijkpunten. Per dag bekeken we wat de volgende bestemming werd en reserveerden we meestal een dag ervoor een campingplek. Soms stonden we op grotere campings die helemaal ingesteld waren op baby’s en jonge kinderen, en soms stonden we op wat ‘rustigere’ campings.

Op veel kampeerterreinen troffen we andere jonge gezinnen, van over de hele wereld. Gezellig voor ons en minstens zo leuk voor Amber om te spelen met andere kindjes. Ook op campings waar niet zo veel kinderen waren vermaakte Amber zich heel goed. Ze vond het heerlijk om zo veel buiten te zijn en naar de bomen en planten te kijken of achter kippen en vogels aan te kruipen. Ook in de grotere steden (zoals Auckland, Wellington, Taupo) was het geen probleem om met Amber op pad te gaan. De steden zijn veilig, de straten buggyproof en in alle eetgelegenheden waren kinderstoelen en mogelijkheden om haar te verschonen.

Ze vond het heerlijk om zo veel buiten te zijn en naar de bomen en planten te kijken of achter kippen en vogels aan te kruipen.

Me-time

Zelf wilden we ook zo veel mogelijk in de natuur zijn. Daar zorgden we voor door (korte) hikes te maken met Amber in de draagzak, maar ook door elkaar ‘me-time’ te gunnen. Zo heeft Hans een mooie mountainbiketocht gemaakt en geskydived terwijl ik met Amber op pad was. Ik heb tussen de dolfijnen gezwommen, terwijl Hans een gezellige middag met zijn dochter had. Voor ons werkte dit heel goed om echt even helemaal te ontspannen!

5 leuke tips met baby in Nieuw-Zeeland

De meeste tijd hebben we natuurlijk met z’n 3’en doorgebracht. Zo bleken er ook voldoende activiteiten te zijn om met een baby te doen! Hieronder 5 leuke tips voor een vakantie in Nieuw-Zeeland met baby:

  • Wijntour op de fiets door de Marlborough wijnregio. Een heerlijk ontspannen manier om bij verschillende wijnhuizen langs te gaan en (met mate) verschillende wijnen te proeven (en in te slaan)
  • Een bezoek aan Zoolandia. Een prachtig natuurpark waar allerlei bijzondere vogels te zien en te horen zijn
  • Zeeleeuwen spotten in Kaikoura
  • Met de watertaxi het prachtige Abel Tasman Nationaal Park bewonderen. En aansluitend een korte hike (1,5 uur) maken voor adembenemende uitzichten
  • Alpaca’s aaien in de buurt van Tongariro National park

Gewoon gaan!

De vlucht naar Nieuw-Zeeland is lang en ja je baby krijgt last van een jetlag. Maar het was het zeker waard! We hadden deze ervaring voor geen goud willen missen en hoewel Amber zich er niets bewust van herinnert, geniet ze zichtbaar meer om buiten te zijn dan vóór de reis. Ook zij lijkt er dus iets van meegenomen te hebben 😉

We hadden deze ervaring voor geen goud willen missen en hoewel Amber zich er niets bewust van herinnert, geniet ze zichtbaar meer om buiten te zijn dan vóór de reis.

In mijn volgende blog lees je meer over onze route door Nieuw-Zeeland!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

 
Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!