Met een baby van 12 weken voor het eerst op reis naar De Kempervennen!

Nog een paar keer lopen van de auto naar het huisje en dan is eindelijk alles binnen. Wat heb je een hoop spullen bij je voor een midweek in een vakantiepark met een baby. De hele woonkamer en keuken ligt vol. Het is wel even wat anders dan met z’n 2’en backpacken door verre landen.

1e stap naar ‘reizen met een baby’: een wensenlijst

Zoë was nog maar 12 weken oud toen onze passie voor reizen alweer de kop op stak. Voordat we de 2e stap (vliegen met een baby) zouden nemen besloten we eerst heel klein en veilig te beginnen. Ons wensenlijstje was voor het eerst niet lang:

 • in Nederland blijven;
 • natuur om in te wandelen;
 • een ruim huisje met bad en sauna;
 • broodjesservice en;
 • een zwembad waar ze zwemles geven aan baby’s.

Het werd Center Parcs De Kempervennen!

Een huisje groot genoeg voor alle meegebrachte spullen

Terwijl Dennis zich met Zoë bezighoudt en het babybedje in elkaar zet, berg ik alles op. Even later zitten we op het terras met een koud biertje, cola en een flesje warme melk te genieten van de rust en ons uitzicht op het water. Het 4-persoonshuisje is ruim genoeg voor al onze spullen. Ik ben blij dat we geen 2-persoonshuisje hebben geboekt. De ruimte hebben we ook wel nodig, omdat we in het weekend een bevriend stel met een baby van dezelfde leeftijd te logeren krijgen. Tot die tijd slaapt Zoë in de 2e kamer, voor het eerst zonder ons wat best wel even wennen is voor deze mama.

Ok, ons huisje in De Kempervennen is geen pareltje in Nicaragua, maar het is wel gezellig en knus. Het heeft alle voorzieningen die een gezin met baby nodig heeft. Ondanks dat neem je als nieuwbakken ouders voor de veiligheid toch ook maar genoeg zelf mee. We hadden ons dus een hoop gesjouw kunnen besparen, maar toch vinden we een eigen campingbedje een veilige gedachte.

Ok, ons huisje in De Kempervennen is geen pareltje in Nicaragua, maar het is wel gezellig en knus.

De ‘versebroodjesservice’

Om de beurt doen Dennis en ik de ochtendshift. Het is heerlijk wakker worden in de stilte van het park en het huisje. Samen met Zoë en haar flesje melk lig ik lekker op de bank te genieten van het uitzicht door de grote ramen. Je ziet de dauwdruppels op de bladeren en de zwanen langzaam wakker worden met de opkomende zon. Daarna loop je al knuffelend naar de deur om de verse broodjes van de deur te halen. Wat een service!

Voor het avondeten hebben we verschillende plannen, want we krijgen veel bezoek. Mijn schoonouders regelen een barbecue, mijn moeder kookt en wij ook een paar keer, onze vrienden regelen een kaasfondue en een avond gaan we met de vrienden en beide meisjes uit eten bij Nonna’s. Daar is genoeg ruimte om de kinderwagens aan te schuiven dus zo kunnen de meisjes lekker in slaap vallen, terwijl wij natafelen. Mits er geen optreden gaande is of de papegaaien een hoop lawaai maken.

Een eerste keer babyzwemmen

Een van onze hoofdactiviteiten is voor het eerst zwemmen met Zoë. Al heel vroeg in de ochtend staan we vol spanning te wachten bij de ingang van het zwembad want zwemmen met baby’s vindt plaats voor openingstijd. Een enthousiaste vaardige zwemlerares haalt ons op en stelt ons gerust dat het vast goed gaat komen. Dit klopte want Zoë vindt het heerlijk; ze heeft zelfs een stukje onder water gezwommen. Als afsluiting krijgen we ook nog een lesje babymassage waarna Zoë volledig uitgeput in slaap valt en wij van het muisstille zwembad met glijbanen genieten.

Hoofdactiviteit nummer 2 is een rondje om het meer wandelen met de kinderwagen of lekker hardlopen in de ochtend. Ook dat is superlekker: alles is ruim opgezet en goed begaanbaar met de kinderwagen en op wandelafstand.

De Kempervennen: do’s en don’ts

 • Een sauna is lekker als de kleine slaapt met de babyfoon voor de deur.
 • Als je thuis geen bad hebt, neem er dan zeker een in je huisje.
 • Kies een huisje dicht bij de Market Dome & Aqua Mundo.
 • Kijk goed naar de inventaris van een huisje zodat je niet te veel meeneemt.
 • De versebroodjesservice is een uitkomst en een fijne start van de dag.
 • In de supermarkt van Center Parcs is alles te krijgen voor als je iets bent vergeten.
 • Visite krijgen is leuk, maar neem ook genoeg tijd en rust voor je gezin.
 • Plan niet te veel activiteiten op een dag: go with the flow.
 • Geniet van de natuur, de rust en elkaar.

Het was een heerlijke midweek in CenterParcs de Kempervennen en we waren graag langer gebleven of misschien hadden we toch nog meer rust moeten incalculeren. In de rust die wij daar hadden besloten we onze volgende bestemming te bepalen. Op naar stap 2: ‘vliegen met een baby’ naar Zuid-Afrika!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!