Met de kinderen naar Lemele… Waar? Ja Lemele! En het is superleuk!

Auteur: Marloes

Dit artikel is gepubliceerd op: 30/03/2020

Ieder jaar gaan we met vrienden en al de kids een weekend weg. Dit jaar was het aan onze vrienden om een leuke plek te kiezen. En zo kwamen zij met… Lemele. Je denkt nu vast: Lemele, waar ligt dat? Dat was ook mijn eerste reactie, want zelf had ik nog nooit van Lemele gehoord. We hebben ons toch prima vermaakt in deze mooie bosrijke omgeving in Overijssel. Ondanks dat het dat weekend aardig onstuimig weer was.  

Op naar Lemele!

We hebben alle spullen ingeladen en stappen rond 12.30 uur in de auto. Navigatie aan en rijden maar. Lemele here we come! Rond deze tijd wegrijden is fijn, want zo kan Nout mooi slapen in de auto. Voor Ties hebben we genoeg boekjes meegenomen, maar als we een kwartier onderweg zijn valt ook hij in slaap. Perfect! Hoe dichter we bij Lemele komen, hoe groener het wordt!

Dit is nog eens een leuk vakantiehuis!

We hebben voor het weekend een vakantiehuis voor 10 personen geboekt op Buitenplaats Berg en Bos. Dat ligt aan de rand van natuurgebied de Lemelerberg. Het is een kleinschalig vakantiepark. We komen wat te vroeg aan en zo maken we kennis met de verhuurders van het vakantiehuis. Een paar weken geleden hadden ze dit vakantiehuis gekocht en nu hebben ze de benedenverdieping opgeknapt en gezellig gemaakt. Voor de zomer willen ze de bovenverdieping nog voorzien van andere bedden.

We kunnen iets eerder het vakantiehuis in. Het ziet er gezellig en erg schoon uit. Er zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers. Het huisje is van alle gemakken voorzien: luxe keukenapparatuur, voldoende kinderstoelen en heerlijke zitbanken. In het hok vind je allerlei buitenspeelgoed voor de kinderen. Tegenover het huisje is een speeltuin, dat is nog eens fijn! Terwijl wij alle spullen uitladen, spelen de kids lekker in de speeltuin.

Tegenover het huisje is een speeltuin, dat is nog eens fijn! Terwijl wij alle spullen uitladen, spelen de kids lekker in de speeltuin.

Een van de leukste en kindvriendelijkste plekjes!

Als je naar Lemele gaat dan is de Wolventuin in Stegeren een must! Wat een ontzettend leuk en gezellig restaurant met indoorspeeltuin. Terwijl wij heerlijk aan het tafelen zijn kunnen de kids zich helemaal uitleven in dit leuke speelparadijs. De afstand is ook goed te doen, binnen 20 minuten ben je er al. Het speelparadijs is vanaf 16.30 uur gratis, mits je à la carte eet. Doe je dat niet, dan kost het € 5 per kind. Leuk weetje: Ouders van Nu heeft De Wolventuin benoemd tot een van de leukste lunchplekjes met speelparadijs van Nederland. En C&A heeft de Wolventuin uitgeroepen tot een van de kindvriendelijkste restaurants. 

Theeën in Theehuis de Lemelerberg

Nog zo’n leuk plekje. Dit leuke ouderwetse restaurant zit aan de rand van de Lemelerberg en ziet er met een open haard ook nog eens gezellig uit. Als je een wandeling hebt gemaakt of je komt uit het speelbos kun je hier heerlijk lunchen. Voor kinderen hebben ze een leuke speelhoek. Het theehuis sluit om 18.00 uur en heeft niet echt een menukaart om te dineren, tenzij je vroeg aan de pannenkoeken wilt zitten.

Geen zin om te koken!

Heb je geen zin om te koken, dan zijn er in Lemelerveld genoeg tentjes om eten af te halen. De afstand is ook maar 5 kilometer, dus je bent er zo!

Wandelen en ravotten op de Lemelerberg

Van te voren had ik niet gedacht dat er nog zo veel te doen was in de omgeving van Lemele. Wie bijvoorbeeld van de natuur houdt kan een mooie wandeling maken op de Lemelerberg. Een grote groene omgeving waar ook nog eens een leuk speelbos te vinden is. Niet alleen leuk voor kinderen, ook sportieve ouders kunnen zich er uitleven. Er zijn hangmatten tussen de bomen, een groot speelhuis,  een klein survivalparcours, een klimboom en betonnen kruipbuizen.

Zwembad Carrousel in Ommen

Dit zwembad is een ideaal zwembad voor kleine kinderen. Als je oudere kinderen hebt is het misschien minder leuk, omdat ze geen grote glijbaan hebben. Wel hebben ze allerlei leuke attributen waaronder een grote doorzichtige opblaasbare bal waar kinderen al lopend/rollend mee het zwembad in gaan.  Ze hebben wel een kleine glijbaan en klimtoestel.

Ouders in relaxstand, kinderen uitwaaien in de speeltuin

Als de 2 jongste kinderen gaan slapen, gaan de oudste kinderen naar de speeltuin tegenover het huisje. En de ouders? Die kunnen even borrelen met de voetjes omhoog! Zelf vinden we het erg fijn om zo dichtbij een speeltuin te hebben, zodat we ons niet hoeven op te splitsen en we toch met elkaar zijn. Lijkt het jou ook wat en wil je er nu ook naartoe? Huisje nummer 43 it is! 

Voor een volgende keer

Er is meer te doen in de omgeving! Hieronder nog een rijtje waar wij niet aan toe zijn gekomen, maar wat wel leuk is om te doen!

  • Attractiepark Hellendoorn of Slagharen liggen vlakbij
  • Als je in de wintermaanden Lemele bezoekt, ga dan naar de kunstijsbaan van Deventer
  • Ga je in de zomermaanden? Dan is er een zwemvijver aan de Veenweg in Luttenberg
  • Je kunt een rondvaart maken op de Vecht of de Regge
  • Bij de Wolventuin zit ook nog een zwembad en is er een speeltuin buiten

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!