Menorca, buggyeiland bij uitstek: Megan kan erover meepraten

Onze eerste vakantie als gezin van 4 was naar Menorca! We hadden deze vakantie al geboekt toen ik nog zwanger was van onze 2e zoon Glenn. Hij zou 5 maanden oud zijn ten tijde van vertrek, zijn grote broer Blayne 3 jaar. Met die laatste hadden we al eens eerder gevlogen naar Mallorca en dat ging heel erg goed! Samen waren we ook eens op Ibiza geweest en om het 3 eilandenrondje in de Balearen af te maken, leek het ons leuk om met zijn 4’en naar Menorca te gaan!

Ik boekte de reis online bij Tui.nl. Klein dilemma: ik wist natuurlijk nog niet de geboortedatum van onze kleine man. Iemand van Tui belde ons tegen die tijd netjes met een felicitatie en vroeg naar de naam en geboortedatum zodat de reisformulieren netjes konden worden geregeld.

Iemand van Tui belde ons tegen die tijd netjes met een felicitatie en vroeg naar de naam en geboortedatum zodat de reisformulieren netjes konden worden geregeld.

Buggies galore!

Ik vind het toch altijd weer een kunst om zo veel mogelijk mee te nemen in zo min mogelijk bagage. We vertrokken met zijn 4’en naar vliegveld met 2 rugtassen en 2 koffertjes. Ter plekke de peuter in de buggy en de baby in de draagzak (mijn musthave!). Op Menorca zouden we (zwem)luiers kopen en met temperaturen van rond de 28 graden Celsius zijn stapels kleren niet nodig. Bij de gate snapten we waarom Menorca het buggyeiland wordt genoemd: tijdens het instappen werd gevraagd om je buggy bij de ingang van het vliegtuig te leggen… daar lagen er zeker meer dan 40! In het vliegtuig overigens niks te merken van al die kinderen. De stewardessen hielpen ons netjes met het opwarmen van (afgekolfde) melk zodat Glenn tijdens het opstijgen kon drinken. Blayne kreeg krentjes.

Bij de gate snapten we waarom Menorca het buggyeiland wordt genoemd: tijdens het instappen werd gevraagd om je buggy bij de ingang van het vliegtuig te leggen… daar lagen er zeker meer dan 40!

Tip: als je vliegt met TUI of Transavia kun je tegenwoordig inloggen op je telefoon of tablet op een pagina vol met spelletjes en filmpjes voor de kleintjes. Blayne is er de hele tijd zoet mee geweest! De vlucht duurde trouwens maar 2,5 uur – ook een reden waarom wij voor Menorca kozen, een prettige vliegafstand!

All-inclusive maar dan net anders

We verbleven op Splashworld Marina Parc in Arenal d’en Castell (momenteel niet verkrijgbaar op Tui wel bij D-Reizen). Wij kozen voor een huisje met een extra slaapkamer zodat de kleintjes een eigen kamer hadden. Er was ook een keukentje met magnetron, koelkast en fornuis zodat we ondanks de all-inclusieve formule ook zelf dingen konden maken en opwarmen voor de kinderen. Ze hebben er overigens ook kleine villa’s met een eigen zwembadje! We hadden geluk met een kamer recht voor het zwembad. Als de jongens sliepen, ging de deur op slot (ja we zaten er letterlijk 1 meter voor, maar veiligheid voor alles) de babyfoon aan en wij rustig aan het zwembad voor ons huisje van de zon genieten!

Kindvriendelijk met een hoofdletter K

We kiezen niet altijd voor all-inclusive, maar met kinderen is dit resort een aanrader. In Menorca ligt alles vrij ver uit elkaar dus als je geen auto hebt is dit erg handig. Overigens was vlakbij wel een klein pleintje met een kleine supermarkt, drogisterij, een souvenirwinkeltje en restaurantjes. Het eten op Marina Parc is ook op kinderen gericht met een (verlaagd) kinderbuffet en een ijsjesbar. Blayne en alle andere kindjes werden vreselijk verwend door het personeel daar. We konden niet meer bijhouden hoeveel snoepjes, koekjes en ijsjes ze stiekem kregen. Hij gaat nu graag uit eten 😉

Zeemensen

Naast het resort ligt een waterpretpark. Voor gasten van Marina Parc is de entree gratis en ook daar is het eten en drinken inbegrepen. Erg leuk daar met de kleintjes heen te gaan. Eerlijk gezegd zijn wij meer ‘zeemensen’! Die lag op een kleine 15 minuten lopen, met een van de vele ‘bountystranden’ op het eiland. Wij gingen meestal naar een breed stuk strand waar je ook ligbedden kon huren. Er was ook een vlonder/brug over de hele breedte van het strand dus we konden er ook met de buggy goed komen. Onder de brug had je dan ook meteen flink wat schaduw waar Glenn nog heerlijk op zijn Blenker heeft geslapen (en nog een must have: een extra dikke hydrofiele handdoek van Kipkep). De zee is er kraakhelder en ook een supermooie plek om te duiken! Het loopt pas na enkele tientallen meters af naar diepere stukken wat prettig was met Blayne. Van een ander gezin hoorden we dat het ook erg mooi is om in hoofdstad Mahón met een glasbodemboot de onderwaterwereld te bewonderen.

Een super markt!

Ik vind het op vakantie altijd erg leuk op marktjes te bezoeken. Vanuit het resort gingen we op een donderdagavond met een bus naar het hoogste punt van Menorca: Monte Toro. Via een kronkelweg kom je boven aan bij een oud klooster op 358 meter hoogte. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over Menorca! Helemaal bij helder weer. Aan de voet van deze ‘berg’ ligt Es Mercadal, een klein historisch dorpje met een oude windmolen, leuke steegjes, boogjes en bruggetjes. Een keer per week is er een grote avondmarkt met lokale producten, handgemaakte spullen en veel meer. Toen de zon onder was, zag je overal lampjes, er was livemuziek en de kinderen konden spelen in de grote speeltuin die hoort bij het plaatselijke schooltje midden op het plein. Een supergezellige sfeer!

We waren 8 dagen op Menorca. Voor ons was dat lang genoeg. Het is een erg mooi en vooral rustig eiland, een paradijs voor kinderen en heerlijk als je even de rust op wilt zoeken! Op naar de volgende vakantie: Kaapverdië!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!