Mallorca met kinderen: dít zijn de leukste must sees!

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 31/01/2019

Eind januari. Het is zo’n 22 graden onder nul en de kraamhulp en ik kletsen samen over al onze mooie reizen. Een rondreis door Indonesië. In de winter genieten van de warmte in Dubai. En vertel ik haar over ons plan om in de zomer op vliegvakantie te gaan. Natuurlijk heb ik er lang over nagedacht, maar de meeste mensen vinden een vakantiepark in Nederland toch net wat geschikter. Zij niet, gelukkig.

Die avond hakken m’n vriend en ik de knoop door en besluiten we dat we ervoor gaan. Omdat we er al een tijdje over nadenken komen we snel tot het besluit om naar Mallorca te gaan.

Zo kindvriendelijk kan een hotel zijn

Met gezonde spanning vertrekken we vroeg in de ochtend naar het vliegveld om nog geen halve dag later aan te komen op onze mooie bestemming: Protur Safari Park (tip!). De hele vlucht heeft onze dochter Lauren (2018) geslapen op haar luchtbedje dus komen we allemaal erg uitgerust aan. Na een rondje door het hotel is alle spanning al snel verdwenen. Want wat op internet stond blijkt echt te kloppen: op ieder toilet is een verschoontafel te vinden en er zijn voldoende kinderstoelen.

Want wat op internet stond blijkt echt te kloppen: op ieder toilet is een verschoontafel te vinden en er zijn voldoende kinderstoelen.

Chillaxing

Vooraf hadden we niets gepland: zon, zwembad en relaxen leek ons voor een eerste gezinsvakantie een goed plan. Het UV-tentje dat precies op het ligbedje past, zorgt voor een geborgen gevoel, waar onze dochter prima haar dutjes doet en fijn kan spelen. Haar privézwembadje zorgt ervoor dat ze in de schaduw heerlijk kan afkoelen. We vinden al snel ons vakantieritme. ’s Avonds wandelen we vanuit Sa Coma via de boulevard naar het gezellige S’illot. Het maanlicht zorgt voor een glinstering op het water en terwijl wij van het uitzicht genieten, geniet ons meisje van haar flesje warme melk.

Roadtrip!

4 dagen en 3 boeken verder beginnen we ons toch wel wat te vervelen en durven we het aan om een auto te huren en op pad te gaan. Zo wordt onze relaxvakantie, toch nog avontuurlijk. De 1e dag rijden we vanuit Sa coma via Cala Ratjada de kustweg af naar Can Picafort en Port d’Alcudia om vervolgens te stoppen in Alcudia. De met muren omringde stad Alcudia is een gezellige stop om voor souvenirtjes winkelen. Veel tijd om te winkelen gunnen we ons niet, we willen die dag namelijk nog Cap de Formentor bezoeken. Na een verkoelend ijsje in een ijszaak gaat onze reis verder.

De mooie kronkelende weg naar Cap de Formentor verrast ons enorm. De eindeloze bochten met adembenemende uitzichten en verborgen strandjes zorgen steeds weer voor een wauwmoment. ’s Avonds bekijken we de show van het animatieteam, terwijl ons meisje heerlijk in de buggy slaapt, ondanks alle herrie.

Zo wordt onze relaxvakantie, toch nog avontuurlijk.

En dóóóórrrr…

De 2e dag bezoeken we hoofdstad Palma. Die is het niet altijd buggy proof en dus rijden we door naar Portal Vells, een verborgen strandje waar de zee glashelder is. Daarna doen we ook nog Valldemossa aan. Deze mooie stad in de bergen Valldemossa bekijken we maar vanuit de auto, omdat onze dochter net lekker slaapt. Aan het eind van de middag bereiken we onze eindbestemming Port de Sóller. In dit kustplaatsje is er volop keuze uit leuke restaurantjes met adembenemende uitzichten. We eten heerlijk bij Mar y Sol en gaan vervolgens voldaan en onder de indruk weer terug naar het hotel.

De 3e dag besluiten we naar het chique kustplaatsje Cala D’or te rijden, met zijn prachtige boten. We sluiten de rondreis af met een bezoek aan Zoo Safari Sa Coma. Met de auto welteverstaan. Het is toch altijd wel schrikken als er een aap op de motorkap komt zitten. 😉

Het is toch altijd wel schrikken als er een aap op de motorkap komt zitten. 😉   

Al met al kijken we tevreden terug op onze 1e gezinsvakantie. Wat hebben we genoten van het hotel Protur Safari Park en het heerlijke eiland!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!