Lunchstop in Parijs met baby! Rosalie tipt dit heerlijke adresje!

Op zaterdag 1 september 2018 vertrokken we om 5 uur ‘s ochtends naar Frankrijk. Fedde van toen 5,5 maand haalden we 5 minuutjes voor vertrek uit bed. Met een auto zeer vol geladen (want: wat moet je in hemelsnaam allemaal meenemen voor een 1e vakantie naar het buitenland met baby?) en met de surfboards op het dak begon ons avontuur.

We reden met onze 18 jaar oude Land Rover Discovery zonder problemen en zonder file Nederland uit, België door en zo Frankrijk in. Parijs lag op de route en we besloten al gauw om daar een lunchstop te doen. Ik ben helemaal weg van Parijs en als de mogelijkheid zich voordoet, tja, dan is deze stad absoluut een bezoekje waard. Op Google Maps had ik de dichtstbijzijnde straat bij de Eiffeltoren opgezocht dus we reden er zo naartoe. We parkeerden de auto direct in een zijstraat aan het park van de Eiffeltoren. Wat een topplek!

Lang leve Google Maps

Natuurlijk schoten we wat leuke kiekjes bij de Eiffeltoren en gingen we op zoek naar een gezellige lunchplek. We hadden tijdens een eerder bezoek aan Parijs zeer goede ervaringen met een restaurant waarbij je op het terras direct uitkijkt op het Louvre. Het leek ons dus leuk om daar nu ook met Fedde te gaan lunchen. Let wel op, voor een lunch in Parijs aan een bekende straat of bij een bekende locatie moet je je portemonnee kunnen trekken.

Let wel op, voor een lunch in Parijs aan een bekende straat of bij een bekende locatie moet je je portemonnee kunnen trekken.

Het is soms erg prijzig! Mijn tip: gebruik Google Maps wederom om de omgeving te verkennen voor waar je naar op zoek bent, of het nu een koffietentje is, een lunchspot, of een restaurant, je vindt er alles. Het fijne aan zoeken in Google Maps is dat veel van deze spots ook een waardering hebben van bezoekers. Zo zie je direct hoe deze locatie beoordeeld wordt en wat je kunt verwachten.

Le Café Marly, oui oui!

Omdat onze lunchspot zich op het plein bij het Louvre bevindt, betekende dit dat we een aardig stukje moesten lopen vanaf de Eiffeltoren. We hebben zo ver mogelijk langs de Seine gelopen. Fedde keek zijn ogen uit! Er zitten daar veel leuke pop-uptentjes waar je heerlijk aan het water zit. Uiteindelijk kwamen we uit bij restaurant: Le Café Marly: https://goo.gl/maps/kGTbRfuV4Hs.
Aanrader: de steak tartare, smullen gegarandeerd! Het is wel een wat chiquer restaurant, maar door wat vroeger te gaan lunchen was het er nog rustig en dus genoeg plek buiten op het terras, mét prachtig uitzicht! Pluspuntje dan ook: genoeg ruimte voor de kids!

Pluspuntje dan ook: genoeg ruimte voor de kids!

Shopaholic

Na deze heerlijke lunch vervolgden we onze weg terug naar de auto en liepen we over de Champs-Élysées. Ik moest me inhouden om niet direct Centre Pompidou in te duiken om te gaan shoppen. Ik hoopte wellicht op de terugweg, na ons weekje op de camping, er nog even rond te neuzen. Benieuwd naar hoe het ons verder verging? Kijk dan uit naar het volgende blog (binnenkort online) waarin ik vertel over hoe onze auto het begaf in Frankrijk! O no!!

Booking.com

Volg ons ook op:

Recente blogs: